Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Επανέναρξη της Εκπαιδευτικής Δράσης "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" με τη συμμετοχή σχολείων του Ηρακλείου

ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ
 clock 23:24 | 10/05/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Στο γραφείο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανώλη Μπελαδάκη παρουσία της Εντεταλμένης Συμβούλου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κρήτης κα. Ελένη Μαράκη, του Εντεταλμένου Συμβούλου Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Καρτσάκη Γεώργιου, του Αντιδημάρχου Παιδείας Ηρακλείου κ. Περισυνάκη Αντώνη και του Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου κ. Καρακούδη Στυλιανού ανακοινώθηκε σήμερα (10/5) η επανέναρξη της επιτυχημένη δράσης για την προώθηση της κυκλοφοριακής αγωγής με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ασφαλώς Κυκλοφορώ".

Για να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια και η σωστή συμπεριφορά στους δρόμους, το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου διοργανώνει την εκστρατεία με τίτλο "Ασφαλώς κυκλοφορώ" στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Αλικαρνασσό. Η πρωτοβουλία θα διαρκέσει δέκα εργάσιμες ημέρες, από τις 12 έως τις 24 Μαϊου και στόχο έχει να εξοικειώσει τους μαθητές με τις βασικές αρχές ασφαλούς συμπεριφοράς στους δρόμους, είτε ως πεζοί, είτε ως ποδηλάτες, είτε ακόμη και ως επιβάτες και συνεπιβάτες, μέσω διαδραστικών παιχνιδιών.

Image
ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ

Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να εξοικειωθούν με τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να μάθουν να ερμηνεύουν τις πινακίδες σήμανσης, να περπατούν με ασφάλεια στην πόλη, να ποδηλατούν σε μία πόλη με το σωστό τρόπο φορώντας τον απαραίτητο εξοπλισμό, να επιβαίνουν σε ένα όχημα τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ παράλληλα θα ψυχαγωγηθούν με πολλά διαδραστικά - βιωματικά παιχνίδια τα οποία συνδέονται με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας αλλά και με τους προσομοιωτές ανατροπής οχήματος, πρόσκρουσης οχήματος, γυαλιά προσομοίωσης μέθης.  Οι μαθητές επίσης θα έρθουν σε μία πρώτη επαφή με τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και να ενημερωθούν από Τροχονόμους Αστυνομικούς, Δημοτικούς Αστυνομικούς, Πυροσβέστες και Διασώστες. 

Σε όλα τα παιδιά θα προσφερθούν αναμνηστικό δώρο από την Περιφέρεια Κρήτης, σνακ από τα Super Market Bazzar και νερό από τα καταστήματα Manolo Bakery Bar.

Ο κ. Μπελαδάκης υπογράμμισε την κρισιμότητα της συνεργασίας μεταξύ της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης, και του Δήμου Ηρακλείου για την ενδυνάμωση της κυκλοφοριακής εκπαίδευσης από τα πρώτα σχολικά χρόνια. Αυτή η συνεργασία στοχεύει στη διαμόρφωση μαθητών που όταν θα μεγαλώσουν θα γίνουν υπεύθυνοι οδηγοί, σεβόμενοι τόσο τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας όσο και τα δικαιώματα των άλλων πολιτών. Συμφωνήθηκε επίσης από κοινού η ανάγκη συνέχισης αυτής της συνεργασίας, για την υλοποίηση παρόμοιων εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών στο μέλλον.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κρήτης κα. Ελένη Μαράκη επεσήμανε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είναι απλά μια σειρά από μαθήματα, αλλά μια σπορά ελπίδας για ένα ασφαλέστερο μέλλον στους δρόμους της Κρήτης μας. Είναι μια επένδυση στα παιδιά μας, στους μελλοντικούς οδηγούς, πεζούς και ποδηλάτες. Διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια Κρήτης, είναι και θα παραμείνει αρωγός σε τέτοιες δράσεις, καθώς υπάρχει ισχυρή πίστη στη δύναμη της πρόληψης και στην αξία της οδικής παιδείας. Ανέδειξε τα οφέλη του προγράμματος, καθώς μέσα από το "Ασφαλώς Κυκλοφορώ", οι μικροί μας μαθητές χαράζουν τα πρώτα τους βήματα προς μια υπεύθυνη οδική συμπεριφορά, ανακαλύπτουν τις αρχές της ασφαλούς κυκλοφορίας, αναπτύσσονται ως υπεύθυνοι πολίτες, έτοιμοι να διαβούν με ασφάλεια τον δρόμο της ζωής. Προέβαλε, τέλος, το γεγονός πως η επένδυση στα παιδιά μας είναι η πιο σίγουρη επένδυση για το μέλλον.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Περυσινάκης τόνισε «Σηματοδοτούμε τη νέα λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Νέας Αλικαρνασσού  από την Αντιδημαρχία Παιδείας, μετά την κατάργηση της ΔΙΚΕΗ,  με μια μεγάλη εκδήλωση όπου χιλιάδες μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης μας, θα εκπαιδευτούν στην ασφαλή οδήγηση. Ως Δήμος Ηρακλείου θέτουμε υψηλούς στόχους για την ορθή απόκτηση οδικής συμπεριφοράς από τη νέα γενιά ώστε να ελαχιστοποιήσουμε η να εξαλείψουμε στο μέλλον τα τροχαία δυστυχήματα που δυστυχώς καθημερινά μας λυπούν αφού χάνουν τη ζωή τους σε αυτά πολλοί νέοι άνθρωποι. Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω εκ μέρους του Δήμου όλους τους φορείς που συμμετέχουν αλλά και το προσωπικό του Πάρκου καθώς και τους δεκάδες εθελοντές που θα προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους στο δεκαήμερο εκδηλώσεων που ακολουθεί.»

Image
ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ

Όπως δήλωσε ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Αστυνόμος Α΄ Στέλιος Καρακούδης : 

«Στο πλαίσιο της καλλιέργειας σωστής κυκλοφοριακής αγωγής στα νέα παιδιά, οι φορείς του τόπου μας, Ελληνική Αστυνομία, Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία 10ημερη εκπαιδευτική δράση με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή τις επόμενες δύο εβδομάδες στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Αλικαρνασσό. Το στοίχημα μέσα από τέτοιου είδους δράσεις είναι να δημιουργήσουμε νέες γενιές οδηγών πολύ καλύτερες από τις σημερινές και ευσυνείδητους πολίτες που θα κυκλοφορούν στους δρόμους με σεβασμό στον εαυτό τους αλλά και σε όλους τους άλλους  γύρω τους που χρησιμοποιούν το ίδιο οδικό περιβάλλον. Το επόμενο 10ήμερο Τροχονόμοι Αστυνομικοί, Δημοτικοί Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Διασώστες θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στους μικρούς μας φίλους προκειμένου να εμπεδωθούν όλοι εκείνοι οι χρυσοί κανόνες οδικής ασφάλειας, που θα τους βοηθήσουν και σήμερα αλλά και αύριο στην καθημερινότητά τους να προστατεύσουν τον εαυτό τους αλλά και τους συμπολίτες τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σητεία: Το τελευταίο αντίο στον Φοίβο Ιωαννίδη παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ (βίντεο)

Ηράκλειο: Δυνατή νεροποντή στα νότια - Γυναίκα κινδύνεψε από χείμαρρο (εικόνες)

Ηράκλειο: Ξύπνησε και αντίκρισε το αυτοκίνητό του διαλυμένο (εικόνες)

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis