Κρήτη

Επαφές στην Πορτογαλία για την τουριστική προβολή της Κρήτης

τουρισμός κρήτη

Η προβολή-ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης στη Πορτογαλία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Διεθνών Ευρωπαϊκών Σχέσεων Γιώργος Αλεξάκης  με την Ελληνίδα Πρέσβη κα. Σιμοπούλου στη Λισαβόνα. 
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης αντιπροσωπείας Ελληνικών Περιφερειών στη Πορτογαλία. Η Ελληνίδα Πρέσβης κα. Σιμοπούλου δήλωσε στο Περιφερειακό Σύμβουλο Κρήτης Γιώργο Αλεξάκη ότι προτίθεται να παρέχει τις ‘καλές υπηρεσίες’ της για την προβολή της Κρήτης στην Πορτογαλία, με κάθε δυνατή βοήθεια. Έτσι, μια νέα προοπτική ανοίγει για την ενδυνάμωση του τουρισμού της Κρήτης, με τους Πορτογάλους να χαρακτηρίζουν ελκυστικό τουριστικό προορισμό το νησί μας, τώρα που η χώρα τους εξέρχεται της οικονομικής ύφεσης.
Η Πρέσβης κα Σιμοπούλου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Περιφερειών για τις καλές διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Πορτογαλίας, τις ανταλλαγές επισκέψεων ανώτερων αξιωματούχων και τη συνεργασία των δυο χωρών στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, περιγράφοντας μια πολύ θετική εικόνα των πολιτών της Πορτογαλίας για την Ελλάδα. Επίσης, έγινε συζήτηση και ενημέρωση για τον τρόπο διαχείρισης, αντιμετώπισης και ενσωμάτωσης των προσφύγων στην Πορτογαλία. 
Οι Έλληνες εκπρόσωποι των Περιφερειών ενημέρωσαν αντίστοιχα την Πρέσβη για το μεταναστευτικό ρεύμα στα Ελληνικά νησιά, και το ρόλο τους για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πολιτικών και προγραμμάτων από τις Ελληνικές Περιφέρειες. 
Στην αντιπροσωπεία των Ελληνικών Περιφερειών συμμετείχαν η Χριστιάννα Καλογήρου Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης, Εντεταλμένος Σύμβουλος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Απ. Παπαφωτίου. 
Η συνάντηση των Ελλήνων εκπροσώπων των Περιφερειών οργανώθηκε στο πλαίσιο της μετάβασης τους στην νησιωτική Περιφέρεια Αζόρες της Πορτογαλίας, όπου θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες, η 44η Γενική Συνέλευση της CRPM (του δραστήριου ευρωπαϊκού οργανισμού των 160 παραθαλάσσιων, παραμεθορίων και νησιωτικών περιφερειών της Ευρώπης). 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τον βουλευτή της Βουλγαρίας Ίβαν Τότεφ

201800296_274557351091007_5460509268103037505_n.jpg

Εθιμοτυπική  συνάντηση  με τον βουλευτή της Βουλγαρίας  Ίβαν Τότεφ  είχε το πρωί της Τρίτης 15 Ιουνίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  Στη διάρκεια της συνάντησης η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την υγειονομική κατάσταση καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό και τις ευρύτερες σχέσεις των δυο χωρών.

Το 2019 ο Ίβαν Τότεφ ως δήμαρχος τότε είχε προσκαλέσει το Ηράκλειο στα εγκαίνια  της Φιλιππούπολης (Πλόβντιβ) ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ζάν Αντρέα Γκαραντσίνι ο οποίος το 2019 ήταν εντεταλμένος  σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσπευσμένα στην Κρήτη διασωληνωμένη γυναίκα

Το αβέβαιο κλίμα στον τουρισμό και η περίπτωση της Κρήτης

Βαρύ πυροσβεστικό ελικόπτερο θα καλύπτει Κρήτη και Κύθηρα