Κρήτη

Εντυπωσιακές εικόνες από την εκπαίδευση του πυροβολικού στο Πεδίο Βολής Κρήτης (Βίντεο)

Κρήτη - Πεδίο Βολής

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής Κρήτης, βολές Πυροβολικού Μάχης, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων Μονάδων της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και της ΑΣΔΕΝ.

Κατά την διάρκεια των βολών χρησιμοποιήθηκαν τα εξής οπλικά συστήματα:

- Πολλαπλός Εκτοξευτής Πυραύλων MLRS (Multiple Launch Rocket System).

- Οβιδοβόλο PzH (Panzer) 2000GR.

- Οβιδοβόλο Μ109Α5.

Οι βολές διεξήχθησαν με τη χρήση εκρηκτικών και βομβιδοφόρων βλημάτων, προσβάλλοντας στόχους στη θάλασσα με μεγάλη ακρίβεια. Το μέγιστο βεληνεκές των βολών έφτασε τα 35.000 μέτρα.

Δείτε το βίντεο:

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ενδιαφέρον ξένων για μόνιμη κατοικία - Πού κυμαίνονται οι τιμές

ακίνητα

Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον ξένων πολιτών για την απόκτηση όχι μόνο εξοχικής, αλλά και μόνιμης κατοικίας στην Κρήτη. Ο λόγος, όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη η πρόεδρος του συλλόγου Μεσιτών Ανατολικής Κρήτης Άρτεμη Μαυράκη, είναι ο επιτυχημένος τρόπος διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

"Η χώρα μας είναι για τους ευρωπαίους και όχι μόνο, μία ασφαλής υγεινομικά χώρα, και αυτό κάνει αρκετούς να σκέφτονται να ρθουν και να μείνουν μόνιμα εδώ. Η Κρήτη, ένα παραπάνω, καθώς εδώ είχαμε ακόμη λιγότερα κρούσματα, τόνισε η κ. Μαυράκη.

Άγγλοι, Γερμανοί, Νορβηγοί, Ισραηλινοί, και Άραβες βολιδοσκοπούν τις τιμές και κάνουν έρευνα αγοράς, ωστόσο ασφαλή συμπεράσματα θα εξαχθούν αργότερα.

Οι τιμές των ακινήτων στο Ηράκλειο δεν έχουν μειωθεί, μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις σημειώνεται και ελαφρά αύξηση.

Η μοναδική, εμφανής αλλαγή που καταγράφεται στην αγορά των ακινήτων, είναι η κάθετη πτώση της ζήτησης μέσω airbnb, λόγω κορωνοϊού, γεγονός που αναγκάζει τους ιδιοκτήτες να στρέφονται σε μακροχρόνιες μισθώσεις.

Ζήτηση αυτή την περίοδο υπάρχει από Ηρακλειώτες για την αγορά κατοικιών ή διαμερισμάτων και οικοπέδων, με τις τιμές και διαμορφώνονται στα επίπεδα του 2019, δηλαδή στις 2.000 με 2.500 ευρώ/τ.μ. και στο κέντρο του Ηρακλείου 2.500 με 3.000 ευρώ/τ.μ.