Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου όπου εκδικαζόταν η υπόθεση για τους πυροβολισμούς στην οδό Μιλάτου τον Μάιο του 2013, έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους που φέρονται να πυροβόλησαν εναντίον του 25χρονου εκπαιδευτή πολεμικών τεχνών.
Συγκεκριμένα το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον 56χρονο για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του 26χρονου και της 25χρονης με ποινή κάθειρξης 12 χρόνων.
Επίσης ένοχος κρίθηκε ο 44χρονος συγκατηγορούμενός του όσον αφορά την απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του 25χρονου με ποινή κάθειρξης 10 ετών.
Το Δικαστήριο αποφάσισε ακόμη την παύση της δίωξης του 55χρονου διαχειριστή του μπαρ, καθώς και την απαλλαγή του 25χρονου ιδιοκτήτη του, οι οποίοι κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία από κοινού σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού.
Όσον αφορά τις ποινές, στον 56χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών για τις δύο απόπειρες και 10 μήνες για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Παράλληλα του επέβαλε χρηματική ποινή των 1000 ευρώ.
Στον 44χρονο, το δικαστήριο επέβαλε ποινή 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και 6 μήνες για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Σημειώνεται ότι το Δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη για τον 56χρονο, κάτι που σημαίνει ότι οδηγείται στη φυλακή.
Αντίθετα, για τον 44χρονο, στον οποίο αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, αποφασίστηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη με την επιβολή περιοριστικών όρων.
Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα, καθώς και να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα.