Κρήτη

Έμποροι Κρήτης: "Επιτακτικό το άνοιγμα της αγοράς!"

lockdown λουκετο αγορα καταστημα

"Επιτακτικό" χαρακτηρίζει το άνοιγμα της αγοράς, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, που απέστειλε σχετική επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταικούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Οσο αναγκαία ήταν η λήψη μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, άλλο τόσο αναγκαίο είναι και το άνοιγμα της αγοράς και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν.

Το Λιανικό Εμπόριο όλο το 2020 υπέστη τεράστια ζημιά και δυστυχώς η απόσβεση της δεν καλύφθηκε.

Η Πολιτεία αυτό που μπορούσε έχει δώσει, το μέγιστο στον άμεσο τουρισμό και τις συνδεδεμένες υπηρεσίες και το αδικημένο κομμάτι του οικονομικού κυκλώματος είναι το εμπόριο.

Σε αντίστοιχη κατάσταση είναι μέχρι τώρα και το 2021.

Ηδη ένα τεράστιο ποσοστό για τους επόμενους μήνες θα βγουν από το οικονομικό κύκλωμα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και το λιανικό εμπόριο έχει κρατήσει υπεύθυνη στάση στην αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και έχει αποδείξει πως τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα δεν αποτελούν πηγές μετάδοσης της πανδημίας, όπου άλλωστε η προσέλευση των καταναλωτών σε αυτά είναι μικρή και ελεγχόμενη.

Σε μια πρωτόγνωρη για την ανθρωπότητα κρίση, η Ελλάδα αλλά και όλοι εμείς επιδείξαμε ότι μπορούμε να λειτουργήσομε με αποφασιστικότητα, σύνεση και αποτελεσματικότητα. Και με βασικά όπλα τους εμβολιασμούς και τα self test, που πολύ σωστά η Κυβέρνηση δίνει δωρεάν τη δυνατότητα του ελέγχου σε όλους τους πολίτες, οφείλουμε να προχωρήσουμε τώρα με αίσθημα ευθύνης, για να κερδίσουμε το στοίχημα της επόμενης ημέρας.

Ζητάμε την σταδιακή επαναφορά της αγοράς σε πλήρη λειτουργία με φυσική παρουσία στα καταστήματα και τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα από την 5η Απριλίου, με πρώτα όλα τα μικρά και μεσαία καταστήματα και με τήρηση της αναλογίας του ενός (1) πελάτη/καταναλωτή ανά 25 τ.μ.

Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ"

Ειδήσεις σήμερα 

Με ΒΟΑΚ το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης για την Ελλάδα της νέας εποχής (Βίντεο) 

Επιμελητήριο Ηρακλείου: Ψηφιακά το 9ο forum προώθησης κρητικών προϊόντων

Περιφέρεια Κρήτης: Διαδικτυακή συνάντηση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

Κρήτη

Ηράκλειο

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Πετούν όπου ...βρουν μάσκες και υγειονομικό υλικό (Φωτογραφίες)

Μάσκες και ποδονάρια περαμένα παντού!

Την ώρα που η τήρηση των υγειονομικών μέτρων θεωρείται αναγκαία συνθήκη για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, οι εικόνες ντροπής που κατέγραψε αναγνώστης του ekriti.gr, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο προκαλούν αίσθηση.

Μάσκες προστασίας και ποδονάρια βρίσκονται πεταμένα στην κυριολεξία γύρω από την είσοδο του νοσοκομείου από την πλευρά του χώρου στάθμευσης!

Ασυνείδητοι ρίχνουν τις μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊού κυριολεκτικά όπου βρουν!
Ασυνείδητοι ρίχνουν τις μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊού κυριολεκτικά όπου βρουν!

Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο πως την ώρα που το σημείο εμφανίζει αυτή τη θλιβερή εικόνα, τα καλαθάκια απορριμμάτων είναι άδεια!

Απαράδεκτη κατάσταση!
Απαράδεκτη κατάσταση!

Η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας (μάλιστα εδώ μιλάμε για νοσοκομείο...) σε "άλλο επίπεδο"!

Μάσκες και ποδονάρια περαμένα παντού!
Μάσκες και ποδονάρια περαμένα παντού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 1.957 νέα κρούσματα - 43 θάνατοι - 661 οι διασωληνωμένοι

1 δισ. το άμεσο ιατρικό κόστος της πανδημίας το τελευταίο 12μηνο

Τρίτος κύκλος σεμιναρίων για προφύλαξη από τον κορωνοϊό στους εργαζομένους της Κρήτης