Κρήτη

Ελληνική Αυγή για την Κρήτη: Ζητούν αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη Χερσόνησο

σπυροπουλος γιωργος.jpg

Την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον Δήμο Χερσονήσου ζητά με παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο η παράταξη Ελληνική Αυγή για την Κρήτη, με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Σπυρόπουλο.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο αναφέρονται τα εξής:

«Πολυπληθέστατος, στην μέγιστη περίοδο της τουριστικής σαιζόν φτάνει τους 300.000 ανθρώπους!
Τομν χειμώνα, μαζί με τα γύρω χωριά της ανατολικής περιοχής, Μάλια, Μοχό, Γωνιές, Αβδού, Ποταμιές, καλο χωριό, Κοξαρι και Γούβες, πλησιάζει τους 20.000 μόνιμους κατοίκους!

Ένας ολόκληρος Δήμος χωρίς Κέντρο υγείας ,με πληθυσμό που αποτελείται στην ενδοχώρα από υπέργηρους που αναγκάζονται αν δεν έχουν χρήματα για τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, να διανύουν αποστάσεις 30 και 40 χιλιομέτρων μέχρι το ΠΑΓΝΗ η το Βενιζέλειο!

Παράλογο και αφύσικο να υπάρχει στην Πόλη της Χερσονήσου το κτήριο του ΙΚΑ σε άριστη κατάσταση και να μην υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Επίσης αναγκαία και η συστέγαση μονάδας του ΕΚΑΒ για τις επείγουσες ανάγκες της ενδοχώρας που δεν μπορούν να καλύψουν τα ιδιωτικά κέντρα της περιοχής.

Ερώτηση 
Η Περιφέρεια Κρήτης τι σκέψεις έχει  και τι προτίθεται να πράξει σε συνεργασία με όσους φορείς εμπλέκονται για την δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Υγείας στην πόλη της Χερσονήσου;
Τι προτίθεται να πράξει η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αναβάθμιση της μονάδας του ΕΚΑΒ στην Χερσόνησο;».

Κρήτη

Ηράκλειο

Μάλια: Ο ναυαγοσώστης έσωσε από πνιγμό πατέρα και τα δύο κοριτσάκια του

κύματα

Παρολίγον τραγωδία σήμερα το μεσημέρι στην παραλία των Μαλίων για έναν πατέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά του, που παρά τον έντονο κυματισμό, μπήκαν με τα φουσκωτά στη θάλασσα και παρασύρθηκαν από τα κύματα και τα ρεύμα.

Σωτήρια ήταν η επέμβαση του ναυαγσώστη της σχολής "Ωκεανίς".

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Ήταν λίγο μετά τις 14:00 σήμερα το μεσημέρι, όταν ένας πατέρας με δυο κοριτσάκια πήραν τα φουσκωτά σωσίβια τους και μπήκαν στη θάλασσα, στην παραλία των Μαλίων.

Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούσαν στην περιοχή παρέσυραν την τριμελή οικογένεια που έπεσε πάνω στα σχοινιά των watersports όπου κατάφερε να κρατηθεί ο πατέρας, όχι όμως και τα δυο ανήλικα κορίτσια τα οποία αναποδογύρισαν από τα φουσκωτά και άρχισαν να πίνουν νερό και να παλεύουν με τα κύματα.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ο ναυαγοσώστης της "Ωκεανίς". Σφύριζε εξ’ αρχής στους τουρίστες πριν απομακρυνθούν, αλλά τον αγνόησαν. Στη συνέχεια κατάφερε να πλησιάσει πρώτα τα δυο ανήλικα παιδιά και να τα τραβήξει έξω, συνεχίζοντας την διάσωση με τον πατέρα τους.

Άπαντες βγήκαν ασφαλής στην ακτή όπου τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά αρνήθηκαν να μεταβούν σε κάποιο νοσοκομείο, ενημερώνοντας τον ναυαγοσώστη ότι θα μεταβούν αν νιώσουν κάποια αδιαθεσία στην συνέχεια.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Τράβηξε μαχαίρι, μετά το τροχαίο

ΕΜΥ: Καύσωνας με διάρκεια - Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 44 βαθμούς Κελσίου!

Παυλάκης στο Ράδιο Κρήτη: Απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις ακροατών για τα εμβόλια