Κρήτη

Ελληνική Αυγή για την Κρήτη: Ζητούν αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη Χερσόνησο

σπυροπουλος γιωργος.jpg

Την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον Δήμο Χερσονήσου ζητά με παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο η παράταξη Ελληνική Αυγή για την Κρήτη, με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Σπυρόπουλο.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο αναφέρονται τα εξής:

«Πολυπληθέστατος, στην μέγιστη περίοδο της τουριστικής σαιζόν φτάνει τους 300.000 ανθρώπους!
Τομν χειμώνα, μαζί με τα γύρω χωριά της ανατολικής περιοχής, Μάλια, Μοχό, Γωνιές, Αβδού, Ποταμιές, καλο χωριό, Κοξαρι και Γούβες, πλησιάζει τους 20.000 μόνιμους κατοίκους!

Ένας ολόκληρος Δήμος χωρίς Κέντρο υγείας ,με πληθυσμό που αποτελείται στην ενδοχώρα από υπέργηρους που αναγκάζονται αν δεν έχουν χρήματα για τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, να διανύουν αποστάσεις 30 και 40 χιλιομέτρων μέχρι το ΠΑΓΝΗ η το Βενιζέλειο!

Παράλογο και αφύσικο να υπάρχει στην Πόλη της Χερσονήσου το κτήριο του ΙΚΑ σε άριστη κατάσταση και να μην υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Επίσης αναγκαία και η συστέγαση μονάδας του ΕΚΑΒ για τις επείγουσες ανάγκες της ενδοχώρας που δεν μπορούν να καλύψουν τα ιδιωτικά κέντρα της περιοχής.

Ερώτηση 
Η Περιφέρεια Κρήτης τι σκέψεις έχει  και τι προτίθεται να πράξει σε συνεργασία με όσους φορείς εμπλέκονται για την δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Υγείας στην πόλη της Χερσονήσου;
Τι προτίθεται να πράξει η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αναβάθμιση της μονάδας του ΕΚΑΒ στην Χερσόνησο;».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Μπελάδες για τον 27χρονο

περιπολικό

Σε μπελάδες μπήκε στο Ηράκλειο ένας νεαρός άνδρας ο οποίος ξαφνικά είδε στο σπίτι του τους αστυνομικούς.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για έναν 27χρονο άνδρα ο οποίος χθες φόρεσε χειροπέδες από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου καθώς σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε να καλλιεργεί δύο δενδρύλλια κάνναβης, μικρότερα του ενός μέτρου.

Ο 27χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.