Κρήτη

Εκτός λειτουργίας η ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου! - Τι απαντά η Μπορμπουδάκη

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Στο Ηράκλειο μεταφέρονται τις τελευταίες ημέρες, οι ασθενείς με κορωνοϊό που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ, από το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Το σοβαρό πρόβλημα προέκυψε εξαιτίας αναρρωτικής άδειας που πήρε η γιατρός της ΜΕΘ Covid, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η λειτουργία της μονάδας που διαθέτει 3 κλίνες, εν μέσω πανδημίας, στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του νομού Λασιθίου.

Μάλιστα παραίτηση από τα καθήκοντά του υπέβαλε και ο Συντονιστής Covid των νοσοκομείων του Λασιθίου, Νίκος Μουδατσάκης!

Τι απαντά η Διοικήτρια

Καθησυχαστική εμφανίστηκε σε συνέντευξή της στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, η οποία υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πολίτες του Λασιθίου, καθώς τα όποια περιστατικά θα προωθούνται στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, τα οποία αυτή την περίοδο δεν φιλοξενούν σε ΜΕΘ πολλούς ασθενείς με κορωνοϊό, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση απόλυτα ελεγχόμενη.

Παράλλη είπε ότι το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παρουσία του συντονιστή ΜΕΘ των νοσοκομείων της Κρήτης Δημήτρη Γεωργόπουλου ώστε να συζητηθούν λύσεις που επιτρέψουν την λειτουργία της ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20 χιλιάδες Τούρκοι αντικαθεστωτικοί ήρθαν στην Ελλάδα σε μια 4ετία!

Γεωργιάδης: Χρονικός περιορισμός στο click in shop - Προς άνοιγμα και τα κομμωτήρια

Κρήτη

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Μετά τον σάλο, τελικά δωρεάν τα rapid test σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλιο

κλινες μεθ

OI συνοδοί ασθενών, οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, δικαιούνται να υποβάλλονται σε δωρεάν γρήγορο τεστ ανίχνευσης αντιγόνου covid 19 εντός των νοσοκομειακών δομών σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, όπως ξεκαθάρισε σήμερα, μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

Συγκεκριμένα η κ Μπορμπουδάκη είπε ότι αυτό είναι το περιεχόμενο της προφορικής εντολής που έχει δώσει στις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων, εν αναμονή της εγκυκλίου από το Υπουργείο Υγείας, που θα δίνει τις οριστικές κατευθύνσεις προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν περιστατικά ενδονοσοκομειακής διασποράς του κορωνοϊού- τα οποία είχαν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα. 

H παρέμβαση της 7ης ΥΠΕ γίνεται μετά και τον σάλο που προκλήθηκε και τις έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών για το γεγονός ότι καλούνταν να πληρώσουν από την τσέπη τους τα τεστ. 

Όπως τόνισε η διοικήτρια της ΥΠΕ, οι συνοδοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους εκτός νοσοκομείου και μετά από ένα ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα και να μην “επαναπαυτούν” στην ασφάλεια που θα τους δημιουργηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε,  η καλύτερη προστασία για τους ίδιους τους ασθενείς είναι όσοι πραγματικά δεν έχουν λόγο εισόδου στο νοσοκομείο να μην προσέρχονται σε αυτό…

Εμβόλια ΑstraZeneca και εμβολιαστικές γραμμές

Τέλος εβδομάδας ή το αργότερο αρχές επόμενης θα ξεκινήσει η λειτουργία νέων εμβολιαστικών γραμμών στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Πολυδύναμο Ιατρείο στο Τυμπάκι, στη Βιάννο στη Σητεία, στα Ανώγεια και στα Σφακιά, ώστε να μπει ένα τέλος στην απίστευτη ταλαιπωρία για τη μετακίνηση όσων έχουν προγραμματιστεί να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Αstrazeneca.

Όπως έχει αναδείξει το Ράδιο Κρήτη, οι πολίτες της Μεσαράς αλλά και της Βιάννου, προκειμένου να κάνουν το εν λόγω εμβόλιο έπρεπε να ταξιδέψουν έως τη Χερσόνησο και από την Ιεράπετρα στον Άγιο Νικολάο για να μη χάσουν τα προγραμματισμένα ραντεβού τους. 

Όπως ενημέρωσε η κ Μπομπουδάκη το θέμα αυτό θα λυθεί με τη λειτουργία των νέων γραμμών ενώ για την περίπτωση του Οροπεδίου Λασίθι εξετάζεται η αποστολή κλιμακίου για να κάνει επιτόπιους εμβολιασμούς, στο πρότυπο της Γαύδου.

Ερωτηθείσα για ποιο λόγο η προβληματική κατάσταση διήρκεσε εβδομάδες απάντησε ότι Συντονιστικό Κέντρο φέρει την ευθύνη, αφού αυτό έχει "την πληροφορία και την ακριβή εικόνα". 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: ΕΑΣΗ: Η απάντηση Αλμπαντάκη στις καταγγελίες Γαβαλά περί νοθευμένου ελαιολάδου

Ηράκλειο-κορωνοϊός: Το πιο δύσκολο 15νθήμερο - Νέα έκρηξη του ιικού φορτίου στα λύματα!

Κρήτη: Χωρίς υπαλλήλους μένουν οι δήμοι λόγω της κινητικότητας