Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Εκλογές 2023: Έκανε τη διαφορά ο Φραγκίσκος Λαμπρινός - Πλήθος κόσμου στην κεντρική ομιλία του

φραγκισκος λαμπρινος ομιλια
 clock 12:23 | 13/05/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

«Ελάτε να αγωνιστούμε για να κάνουμε όλοι μαζί τη διαφορά»!

Με αυτό το κάλεσμα προς το ενθουσιασμένο πλήθος και κυρίως προς τους νέους ολοκλήρωσε την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην κατάμεστη μέσα κι έξω αίθουσα του ξενοδοχείου «Ατλαντίς» ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Φραγκίσκος Λαμπρινός, το απόγευμα της Παρασκευής 12 Μαΐου. 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στο Ηράκλειο Λάμπρος Αντωνόπουλος ενώ τον Φ. Λαμπρινό προλόγισε ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρης Ροζάκης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Με ύφος που ξεχωρίζει και λόγο απλό, ειλικρινή και κατανοητό ο Φ. Λαμπρινός έχει κερδίσει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους υποψηφίους και πιστεύουμε και ευχόμαστε και ανάμεσα στους αυριανούς εκπροσώπους του τόπου μας». 

Image
φραγκισκος λαμπρινος ομιλια

Εν συνεχεία ο Φ. Λαμπρινός μιλώντας στον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά όλους τους χώρους  της συγκέντρωσης, αναφέρθηκε με επιχειρήματα και συγκεκριμένες προτάσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της χώρας και της Κρήτης, συγκεκριμένα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. 

«Το μεγαλύτερο κέρδος από την ενασχόληση με την πολιτική είναι οι άνθρωποι που γνωρίζεις στην πορεία. Άνθρωποι απ’ όλους τους χώρους, που αγωνιούν και θέλουν επί της ουσίας τρία μόνο πράγματα: Ασφάλεια, Αξιοπρέπεια κι Αλήθεια» τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Για μας που πιστεύουμε στη σοσιαλδημοκρατία, ένας είναι ο φορέας που εξασφαλίζει τα παραπάνω: Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής! 

Ο μοναδικός αυθεντικός εκφραστής της μεγάλης δημοκρατικής, παράταξης, που ξεκίνησε από εδώ, από την Κρήτη και τον Ελευθέριο Βενιζέλο και στη Μεταπολίτευση με ηγέτη τον  Ανδρέα Παπανδρέου άλλαξε τη χώρα προς το καλύτερο. Της παράταξης που έδωσε διαχρονικά μάχες για τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα.  Αυτά τα θεμελιώδη που θεωρούσαμε δεδομένα, αλλά δεν είναι πια. Πρέπει πάλι να τα προστατεύσουμε.

Και θα τα προστατεύσουμε, μην έχετε καμία αμφιβολία. Είμαστε έτοιμοι σήμερα να βγούμε μπροστά με επικεφαλής τον Νίκο Ανδρουλάκη για να κάνουμε τη διαφορά στον τόπο και στη χώρα».

Image
φραγκισκος λαμπρινος ομιλια

Ακολούθως ο Φ. Λαμπρινός μίλησε για την αναγκαιότητα ελέγχου και ενεργού συμμετοχής των πολιτών στα κοινά: «Ακόμα και αν ξεχάσετε φεύγοντας όλα όσα θα πω στη συνέχεια, παρακαλώ να κρατήσετε δυο μόνο λέξεις: Έλεγχος και συμμετοχή! Όχι μόνο στις εκλογές, αλλά παντού, στο δρόμο, στο σπίτι, στη δουλειά, στην κάθε μέρα της κοινής μας ζωής. Κανένας πολιτικός, κανένα κόμμα δεν μπορεί ν’ αλλάξει μόνο του τον τόπο. Όλοι μαζί πρέπει ν’ αλλάξουμε τη χώρα, με συνειδητό, επίπονο, καθημερινό Έλεγχο και  Σ υ μ μ ε τ ο χ ή!».

Image
φραγκισκος λαμπρινος ομιλια

Σχετικά με τα προβλήματα και τις παθογένειες της Ελλάδας, ο Φ. Λαμπρινός ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα και ρεαλιστικές προτάσεις για μείζονα ζητήματα όπως το δημογραφικό, η παιδεία, η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς: «Ζήσαμε διαδοχικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία να μετατρέπουν τη δικαιοσύνη σε εργαλείο για την εξυπηρέτηση των κομματικών τους συμφερόντων. Να την επαινούν ή να την απαξιώνουν κατά πως τους βολεύει. Κι έκαναν ανεπανόρθωτη ζημιά απαξιώνοντάς την στα μάτια των πολιτών. 

Εμείς λέμε: φτάνει πιά! Η δικαιοσύνη δεν επιτρέπεται να είναι εργαλείο κανενός! Είναι θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας. Όποιος σέβεται τη δημοκρατία, οφείλει να σέβεται και να προστατεύει τη δικαιοσύνη».

Image
φραγκισκος λαμπρινος ομιλια

Μίλησε επίσης για το πελατειακό κράτος, τα κόκκινα δάνεια, το κοινωνικό κράτος, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας στη θέση εργασίας  αλλά και την οικονομία που όπως είπε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ξαναφέρει την ισορροπία ανάμεσα στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα».    

Για την Κρήτη, ανέδειξε την προχειρότητα με την οποία έχουν σχεδιαστεί και εκτελούνται μεγάλα έργα όπως, το αεροδρόμιο Καστελλίου (όπου επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει ένα Master Plan για ολόκληρη την περιοχή)  και ο ΒΟΑΚ,  στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα να αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένα έργα η κλιματική κρίση: «Η προστασία του περιβάλλοντος και η θωράκιση του τόπου μας από περιβαλλοντικούς κινδύνους δεν είναι πολυτέλεια. Είναι αναγκαιότητα που συνδέεται άμεσα και με τους δύο βασικούς τομείς της οικονομίας του τόπου μας. Τον τουρισμό και τον πρωτογενή μας τομέα».

Image
φραγκισκος λαμπρινος ομιλια

Ζεστό χειροκρότημα κέρδισε η αναφορά του στους αγρότες και στην διαχρονική σύνδεσή τους με το ΠΑΣΟΚ: «Η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και η ευημερία του Έλληνα αγρότη είναι  στο DNA του ΠΑΣΟΚ.  Να το πω αλλιώς: Οι αγρότες ήταν πάντα βασικό κομμάτι της ψυχής του ΠΑΣΟΚ. Και το ΠΑΣΟΚ κομμάτι της ψυχής των αγροτών!  Ήρθε η ώρα οι δυο τους να συνδεθούν ξανά, στις κάλπες της 21ης Μαΐου».

Ενώ έκλεισε με το θέμα της βίας: «Μπορεί να χρειαστούν χρόνια αλλά θα καταλάβουμε σταδιακά ότι με τη βία ή τραβώντας ένα όπλο δεν υπερασπιζόμαστε την τιμή μας. Καταστρέφουμε τη ζωή τη δική μας και πολλών άλλων ανθρώπων. Δεν υπερασπιζόμαστε έτσι τις «παραδόσεις» της Κρήτης. Πληγώνουμε την Κρήτη, με κάθε σφαίρα, όλο και πιο βαθιά»!  

Image
φραγκισκος λαμπρινος ομιλια

Ολοκληρώνοντας ο Φ. Λαμπρινός και προτού απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο ώστε όλοι μαζί να αγωνιστούν για να φέρει το ΠΑΣΟΚ το απαιτούμενο νέο ήθος και νέο ύφος στην πολιτική χαρακτήρισε το ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας το μεγαλύτερο πλούτο  του και έδωσε μια προσωπική υπόσχεση: «Πολιτική έλεγε ο Τσώρτσιλ, είναι να λες σήμερα τι θα κάνεις αύριο και αύριο να εξηγείς γιατί δεν έγινε. Γι’ αυτό αποφεύγω τα μεγάλα λόγια. Υπόσχομαι όμως, δύο πράγματα: σκληρή δουλειά και ισχυρή εκπροσώπηση». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Εκλογές 2023: Ο Φραγκίσκος Λαμπρινός στη ΔΕΥΑΗ

Εκλογές 2023: Ο Φραγκίσκος Λαμπρινός στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου

Εκλογές 2023: Ο Φραγκίσκος Λαμπρινός στην Αλικαρνασσό

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis