Κρήτη

"Εκλεψαν" την παράσταση τα κρητικά προϊόντα στην Αθήνα (φωτο)

κρητικαπροιοντα

Η Περιφέρεια Κρήτης  ως τιμώμενη Περιφέρεια «πρωταγωνίστησε» στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, την μεγάλη έκθεση παραδοσιακών προϊόντων, που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό στην Αθήνα.
Η έκθεση απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών, αλλά και σε καταναλωτές ενώ συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Η Περιφέρεια Κρήτης, συμμετείχε με δικό της εκθεσιακό περίπτερο παρουσιάζοντας τα μοναδικά ποιοτικά αγροτικά προϊόντα του νησιού, όπως ελαιόλαδο, σταφίδες,  βρώσιμες ελιές, παξιμάδια, προϊόντα ζύμης  κρασιά, βότανα, μέλι, γαλακτοκομικά προϊόντα , προϊόντα χαρουπιού κ.α.,  με  στόχο την προβολή και την ενίσχυση του αγροτοδιατροφικού τομέα του νησιού και την δημιουργία  ευκαιριών προώθησης των προϊόντων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της στην Ελληνική και διεθνή αγορά. 
Παράλληλα στην δυναμική παρουσία της Κρήτης, συνετέλεσαν η συμμετοχή των Γυναικείων Συνεταιρισμών, του Αναπτυξιακού Συλλόγου  Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης,   του Επιμελητηρίου Ηρακλείου,   του  Δικτύου  Οινοποιών, του Δικτύου  Ελαιολάδου, καθώς επίσης κα 20 επιχειρήσεων του νησιού. 

κρητικαπροιοντα

κρητικαπροιοντα, by gpapadakis

Στα περίπτερα των Κρητικών επιχειρήσεων, οι επισκέπτες   είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν από μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών Κρητικών  προϊόντων, ενώ παράλληλα οι Κρήτες επιχειρηματίες έκλεισαν εμπορικές συμφωνίες με εκπροσώπους του κλάδου τροφίμων-ποτών. 
Ο χώρος της έκθεσης «πλημμύρησε» από  γεύσεις και  αρώματα που  αναδείχτηκαν  με την συνδρομή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και της «Kappa Studies»,   σεφ των οποίων  μαγείρεψαν Κρητικές γεύσεις,  που  απέσπασαν τα θερμά σχόλια των χιλιάδων επισκεπτών και διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο την Κρητική Διατροφή-Προϊόντα. Τις εκδηλώσεις πλαισίωσαν μουσικοχορευτικά σχήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων.

κρητικαπροιοντα

κρητικαπροιοντα, by gpapadakis

Στη διάρκεια των εγκαινίων της 4ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, τόσο το περίπτερο της Κρήτης,  όσο και τους παραγωγούς του νησιού  επισκέφθηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου και ο Γ.Γ. του Υπουργείου Νίκος Αντώνογλου, συνοδευόμενοι από την Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη. Μάλιστα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά προϊόντα  και να συνομιλήσουν  για θέματα που αφορούν την παραγωγή και την διάθεση των Κρητικών προϊόντων στην αγορά.

κρητικαπροιοντα

κρητικαπροιοντα, by gpapadakis

κρητικαπροιοντα

κρητικαπροιοντα, by gpapadakis

κρητικαπροιοντα

κρητικαπροιοντα, by gpapadakis

Η  Αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη,  είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου σειρά ανοιχτών ζητημάτων της αρμοδιότητάς της. 
Εξάλλου η κ. Βρέντζου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου είχε συναντήσεις με τους Γ.Γ. κ.κ.  Αντώνογλου και Κασσίμη,  όπου μεταξύ  άλλων  κατέθεσε τις προτάσεις της Ομάδας Εργασίας Χάραξης Στρατηγικού Σχεδιασμού για την προβολή προώθηση και προστασία  του Κρητικού ελαιολάδου, όπως παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο το Δεκέμβριο του 2016,  καθώς και το σχέδιο  καταστατικού,  αναφορικά  με την σύσταση Ομάδας Προστασίας και Διαχείρισης των Τυροκομικών Προϊόντων της Κρήτης ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ, ζητώντας την ενεργοποίηση του  ν.4384/16 άρθρο 38. Επιπλέον και σε ότι αφορά την δακοκτονία 2017,  ζήτησε την αύξηση των πιστώσεων  και την άμεση κατανομή τους

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η παράταξη Κουράκη απαντά στην αντιδήμαρχο για τις προκηρύξεις

Λότζια

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της δημοτικής αρχής και της δημοτικής κίνησης "Ηράκλειο 3.7.5", με φόντο τις προκυρήξεις για εργασία στο Δήμο Ηρακλείου και τα όσα απάντησε νωρίτερα η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη.

Η παράταξη σε νεότερη ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Στα όσα η δημοτική αρχή και η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου έσπευσαν να απαντήσουν, στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, στο θέμα των παράνομων και καταχρηστικών προσλήψεων που πεισματικά προωθεί,  η κίνηση  «Ηράκλειο 3.7.5»  αναφέρει τα εξής:

Οι όροι των προκηρύξεων αυτών  είναι παράνομοι και  καταχρηστικοί. Αντίκεινται στο Σύνταγμα, στην Εργατική Νομοθεσία και στις διεθνείς εργατικές συμβάσεις που έχει υπογράψει κατά καιρούς η χώρα μας.

Τέτοιους όρους, όσο κι αν προσπαθεί να νομιμοποιήσει η δημοτική αρχή του Ηρακλείου, δεν πρόκειται να το πετύχει, γιατί απλά δεν υπάρχει σε κανένας νομικός, εργατικός, αυτοδιοικητικός, κοινωνικός ή ανθρωπιστικός κώδικας που να το δικαιολογεί".

Ανταπάντηση από τη Λότζια

Λίγο αργότερα, η δημοτική αρχή σε ανακοίνωση - απάντηση ανέφερε τα εξής:

"Σε απάντηση της - άλλα λόγια να αγαπιόμαστε – νέας ανακοίνωσης του «Ηράκλειο 3.7.5» και σχετικά με το κατά πόσον οι όροι των προκηρύξεων (στις οποίες έχουμε αναφερθεί ήδη) είναι παράνομοι και καταχρηστικοί, θα είχε ενδιαφέρον να ερωτηθούν και οι δεκάδες δήμαρχοι σε ολόκληρη την χώρα αλλά και στην Κρήτη που έκαναν χρήση παρόμοιων όρων στις δικές τους προκηρύξεις, τι γνώμη έχουν. Μεταξύ των οποίων άλλωστε συμπεριλαμβάνονται και έγκριτοι νομικοί. Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, ό,τι είχε να πει επί του θέματος, το είπε ήδη".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Στη "μάχη" του εμβολιασμού και 8 Κέντρα Υγείας

Κρήτη: Πέθανε επιχειρηματίας λίγο πριν φτάσει στο νοσοκομείο

Κρήτη: Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις