Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου και ΤΕΙ Κρήτης ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα σχολεία

simvasi_dimos_tei.jpg

Στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης Δήμου Μαλεβιζίου και Τ.Ε.Ι. Κρήτης προχώρησαν ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης και ο Πρύτανης Νικόλαος Κατσαράκης.

 

Σε συνάντηση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη με τον Πρύτανη του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Καθηγητή Νικόλαο Κατσαράκη και τον Καθηγητή Φώτη Μαυροματάκη, συζητήθηκαν διεξοδικά όλες οι λεπτομέρειες της προγραμματικής σύμβασης. Η έμπειρη ομάδα έργου αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες για την ολιστική και ολοκληρωμένη επιστημονικά εικόνα του αποτυπώματος και της αντίστοιχης συμπεριφοράς των σχολικών μονάδων έτσι ώστε να προκύψουν συγκεκριμένες δράσεις ολοκληρωμένης αναβάθμισής τους με έργα που θα συμβάλλουν στην πρωτοπόρα σχολική αρχιτεκτονική προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, θα συνδράμει την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε θέματα ανάπτυξης, βελτίωσης, εμπλουτισμού, επιλεγμένων εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου όπως για παράδειγμα στην επέκταση του Λυκείου Γαζίου με την κατασκευή 8 νέων αιθουσών και την κατασκευή κλειστού πολυχώρου, γυμναστηρίου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο, 400 τετραγωνικών μέτρων.

Στόχος της νέας συνεργασίας των δυο φορέων, είναι η επιστημονική διερεύνηση της ενεργειακής αποδοτικότητας, η διάγνωση αιτιών πιθανής ενεργειακής απόκλισης και η συμβολή των κλιματολογικών συνθηκών εντός των κτηρίων στο εκπαιδευτικό έργο και την απόδοση εκπαιδευτικών και μαθητών. Δήμος Μαλεβιζίου και Τ.Ε.Ι. Κρήτης ενώνουν τις δυνάμεις τους και με αυτή την προγραμματική σύμβαση πραγματοποίησης των απαραίτητων ενεργειών, «οδηγούνται» στην κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων για χρηματοδότηση και υλοποίηση.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Το Τ.Ε.Ι. Κρήτης, όπως άλλωστε και όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του τόπου μας, αποτελούν πολύτιμους συνεργάτες του Δήμου στην ενίσχυση και βελτίωση του παρεχόμενου έργου στους δημότες μας. Γι' αυτό κι εμείς προσπαθούμε και αναπτύσσουμε διαρκώς νέες συνεργασίες με καταξιωμένους επιστήμονες, έτσι ώστε να ωφελούμαστε από τις πολύτιμες γνώσεις τους. Με τη συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση, αξιοποιούμε την εμπειρία και την αποτελεσματικότητα της διεπιστημονικής ομάδας έργου και αναβαθμίζουμε την ποιότητα των συνθηκών διδασκαλίας και την καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρύτανη του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Καθηγητή Νικόλαο Κατσάρακη όπως και όλη την επιστημονική ομάδα για την συνεργασίας μας, μια συνεργασία που θα επιφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη για τους συμπολίτες μας. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ και τους συνεργάτες μου, τους Αντιδημάρχους Μανώλη Παπαδομανωλάκη, Θανάση Κύρκο και Άρη Σαλούστρο, τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Γιάννη Ντουλάκη, την πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Άννα Φραντζεσκάκη και όλα τα στελέχη των Υπηρεσιών μας, για το πολύ καλό αποτέλεσμα που κατάφεραν».

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Ερωτήματα για τους θανάτους 68 γερόντων - Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του Γηροκομείου

ηλικιωμένος

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης μπήκε η υπόθεση θανάτου 68 ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας στην Κίσσαμο Χανίων.

Οι έρευνες άρχισαν μετά από καταγγελίες για τον εν λόγω ιδιωτικό οίκο ευγηρίας, ο οποίος είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις εισαγγελικές αρχές. Χθες μάλιστα δόθηκε εισαγγελική εντολή για εκταφή ηλικιωμένης ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου της. Η εκταφή έγινε παρουσία 4 ιατροδικαστών, αστυνομικών της Ασφάλειας Χανίων, και πραγματογνωμόνων από την οικογένεια και το γηροκομείο.

Ο συγκεκριμένος οίκος ευγηρίας έχει μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών εδώ και αρκετό καιρό, αφού υπάρχουν αρκετές επίσημες καταγγελίες, για θανάτους και άλλων ηλικιωμένων, με τα αίτια που αναφέρονται στις ληξιαρχικές πράξεις -ανακοπή καρδιάς- να αμφισβητούνται ευθέως.

Το Ληξιαρχείο Χανίων παρέδωσε στοιχεία για 24 περιπτώσεις θανάτων ηλικιωμένων, ωστόσο, πλέον οι υποθέσεις αυτές, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, έχουν φτάσει τις 68,  σύμφωνα με νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα που διεξάγει η Ασφάλεια, η οποία είχε ζητήσει να παραδοθούν ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, καθώς και ιατρικές γνωματεύσεις.

Πληροφορίες, μάλιστα ανέφεραν ότι για τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας είχε γίνει καταγγελία στον εισαγγελέα πριν από 10 περίπου χρόνια, ωστόσο η υπόθεση είχε μπει τότε στο αρχείο.

 

 

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει περισσότερες από 10 καταγγελίες από συγγενείς θανόντων, που κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων όπου φιλοξενούνται στο εν λόγω ίδρυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πολλές καταγγελίες συγγενών που αμφισβητούν τα αίτια θανάτου των δικών τους ανθρώπων, όπως αυτά αναφέρονται στις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου.

 

 

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του Γηροκομείου:

Ο κ. Ιωάννης Σφακιωτάκις, πληρεξούσιος δικηγόρος της δομής, αναφέρει:

«Θρίλερ με Γηροκομείο στα Χανιά»

(1) ΜΕΝΟΣ ΝΟΣΗΡΟ -ΣΚΟΠΟΙ ΠΡΟΔΗΛΟΙ

1.Ούτε ποινική δίωξη έχει ασκηθεί, Ούτε Αστυνομικό Δελτίο έχει εκδοθεί, Ούτε ευρήματα κακοποίησης διαπιστωθήκαν, στη γενομένη χθες(22-4-21) εκταφή πρώην τρόφιμου του Γηροκομείου.

2.Στις 22-3-21 μεταξύ 05-07.00 π.μ. διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου από υπερεικοσαμελή ομάδα εισαγγελέα, αστυνομικών, Ιατροδικαστών, υγειονομικών, κλπ αιφνιδιαστικός έλεγχος, χωρίς να διαπιστωθεί καμιά αξιόποινη πράξη, ούτε να συλληφθεί ουδείς.

3.Το Γηροκομείο λειτουργεί νόμιμα από του έτους 2009 και τακτικότατα, όπως επιβάλλεται, υποβάλλεται στον έλεγχο του κράτους (Υγειονομικό, κλπ). Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Τσικαλαριά Χανίων αποτελούν κόσμημα για τον τόπο. Στην επιχείρηση αυτή χορηγήθηκε αρχικά άδεια για 16 κρεβάτια και σήμερα ισχύει άδεια του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για 47 κρεβάτια. Απασχολούνται επί 24ωρου βάσεως περίπου 20 νοσηλευτές, δύο γιατροί, και οι δύο συνιδιοκτήτριες. Κανένα κρούσμα κοροναιού, (ιδ αντίστοιχα στην Αθήνα κλπ), καμία παράβαση της νομοθεσίας.

4.Η κοινή γνώμη με κατάπληξη άκουγε χθες για έρευνα ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης και έρευνα διάπραξης εγκληματικών παραβάσεων του μισού Ποινικού Κώδικα, δίχως να γίνεται επίκληση καμιάς απολύτως απόδειξης. Με διάτρητες, απαράδεκτες και φωτογραφικές αναρτήσεις παντού διασύρθηκε βάρβαρα η επιχείρηση με τη θεαματική ανάπτυξη της προσπάθειας δύο γυναικών του τόπου.

5.Μένει να βγάλουν τις μάσκες-γιατί γνωρίζουμε- όσοι με νοσηρό μένος και δόλιους στόχους αντιγράφουν μεθοδεύσεις άλλων, προκειμένου να «καμαρώσει» η κοινή γνώμη ποιοι διακινούν τη λάσπη με την επίδειξη της πνευματικής τους ένδειας και των ταπεινών κινήτρων τους.

Έστι δίκης οφθαλμός.

Χανιά 23-4-2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Ισόβια στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη για το φονικό στα Ανώγεια

Κρήτη: Αυτό είναι το πρόγραμμα των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας

Κρήτη: Μαρτυρία ψαρά για τον θάνατο του 61χρονου ψαροντουφεκά