Κρήτη

Δίκη Γιακουμάκη: Η ξαφνική "αμνησία" έφερε προκάλεσε εντάσεις

δικη γιακουμακη

Ένταση επικράτησε και σήμερα κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Αιτία ήταν η… «αμνησία» ενός μάρτυρα και πρώην συνσπουδαστή του αδικοχαμένου Βαγγέλη, ο οποίος είχε καταθέσει τα πάντα με λεπτομέρειες ανακριτικά και προανακριτικά.

Πρόκειται για τον ίδιο μάρτυρα, ο οποίος είχε πει στον ανακριτή ότι είχε δει και συγκεκριμένο video από κινητό άλλου συνσπουδαστή. Τα περιστατικά τα είχε περιγράψει μάλιστα με κάθε λεπτομέρεια.

Δε συνέβη όμως το ίδιο και σήμερα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο δικαστήριο, όπου εμφανίστηκε έχοντας «ξεχάσει» τα πάντα. Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος Ρούλα Κουσκουρή στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο εν λόγω μάρτυρας, ο οποίος ζει στην Κρήτη, δεν απαντούσε με σαφήνεια στις ερωτήσεις που δεχόταν τόσο από την πρόεδρο όσο και από τον εισαγγελέα.

Αποτέλεσμα ήταν κάποια στιγμή η Πρόεδρος να φτάσει στο σημείο να του πει πως:

Ξέρετε, υπάρχει και συνείδηση. Υπάρχουν και τύψεις συνειδήσεως. Μήπως δε θέλετε να καταθέσετε; Τι ακριβώς συμβαίνει;

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του πατέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος παρενέβη και είπε:

«Μία όμορφη λέξη άκουσα σήμερα από τα χείλη της προέδρου. Τη λέξη ντροπή» και βγήκε από την αίθουσα.

Αμέσως μετά η έδρα αποσύρθηκε και όταν επέστρεψαν ζήτησαν να κρατηθεί και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο συγκεκριμένος μάρτυρας με την κατηγορία της ψευδορκίας.

Χαρακτηριστικό ήταν και το σχόλιο του εισαγγελέα κατά την εξέλιξη της διαδικασίας και μετά την απολογία του τρίτου κατά σειρά μάρτυρα «ότι υπάρχει πρόβλημα μνήμης σε αυτή τη δίκη».
Ένας από τους πρώην σπουδαστές χαρακτήρισε ακραία τα πειράγματα που γίνονταν στον Βαγγέλη, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί κάποια από τα περιστατικά που κατάθεσε για πρώτη φορά σήμερα στο δικαστήριο δεν υπάρχουν στις αρχικές μαρτυρικές του καταθέσεις, είπε: «αυτό έγινε για να μην προσβάλουμε τον Βαγγέλη, γιατί πιστεύαμε ότι θα βρεθεί».
star.gr

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η παράταξη Κουράκη απαντά στην αντιδήμαρχο για τις προκηρύξεις

Λότζια

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της δημοτικής αρχής και της δημοτικής κίνησης "Ηράκλειο 3.7.5", με φόντο τις προκυρήξεις για εργασία στο Δήμο Ηρακλείου και τα όσα απάντησε νωρίτερα η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη.

Η παράταξη σε νεότερη ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Στα όσα η δημοτική αρχή και η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου έσπευσαν να απαντήσουν, στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, στο θέμα των παράνομων και καταχρηστικών προσλήψεων που πεισματικά προωθεί,  η κίνηση  «Ηράκλειο 3.7.5»  αναφέρει τα εξής:

Οι όροι των προκηρύξεων αυτών  είναι παράνομοι και  καταχρηστικοί. Αντίκεινται στο Σύνταγμα, στην Εργατική Νομοθεσία και στις διεθνείς εργατικές συμβάσεις που έχει υπογράψει κατά καιρούς η χώρα μας.

Τέτοιους όρους, όσο κι αν προσπαθεί να νομιμοποιήσει η δημοτική αρχή του Ηρακλείου, δεν πρόκειται να το πετύχει, γιατί απλά δεν υπάρχει σε κανένας νομικός, εργατικός, αυτοδιοικητικός, κοινωνικός ή ανθρωπιστικός κώδικας που να το δικαιολογεί".

Ανταπάντηση από τη Λότζια

Λίγο αργότερα, η δημοτική αρχή σε ανακοίνωση - απάντηση ανέφερε τα εξής:

"Σε απάντηση της - άλλα λόγια να αγαπιόμαστε – νέας ανακοίνωσης του «Ηράκλειο 3.7.5» και σχετικά με το κατά πόσον οι όροι των προκηρύξεων (στις οποίες έχουμε αναφερθεί ήδη) είναι παράνομοι και καταχρηστικοί, θα είχε ενδιαφέρον να ερωτηθούν και οι δεκάδες δήμαρχοι σε ολόκληρη την χώρα αλλά και στην Κρήτη που έκαναν χρήση παρόμοιων όρων στις δικές τους προκηρύξεις, τι γνώμη έχουν. Μεταξύ των οποίων άλλωστε συμπεριλαμβάνονται και έγκριτοι νομικοί. Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, ό,τι είχε να πει επί του θέματος, το είπε ήδη".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Στη "μάχη" του εμβολιασμού και 8 Κέντρα Υγείας

Κρήτη: Πέθανε επιχειρηματίας λίγο πριν φτάσει στο νοσοκομείο

Κρήτη: Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις