Κρήτη

Διάκριση για υποψήφιους Διδάκτορες του τμήματος Χημείας του ΠΚ

χημεία

Το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης ανακοινώνει ότι τρείς Υποψήφιοι Διδάκτορες του Τμήματός επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο 67ο Lindau Nobel Laureate Meetings το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 25-30 Ιουνίου του 2017 και φέτος είναι αφιερωμένο στον κλάδο της Χημείας.

Μεταξύ άλλων το Τμήμα Χημεία του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφέρει ότι:

Η υψηλή αυτή διάκριση αφορά τους κκ. Μάριο Κυδωνάκη, Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο και Μύρωνα Τριανταφυλλάκη, οι οποίοι εκπονούν την Διδακτορική τους Διατριβή στο Τμήμα Χημείας με επιβλέποντες καθηγητές αντίστοιχα τους Εμμανουήλ Στρατάκη, Αθανάσιο Κουτσολέλο και Γεώργιο Βασιλικογιαννάκη.
Είναι πολύ μεγάλη διάκριση το ότι από όλα τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν, με αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης, έξι  υποψήφιοι διδάκτορες, οι τρείς εκ των οποίων προέρχονται από το Τμήμα Χημείας του Π.Κ.
Είναι η τέταρτη συνεχής φορά που το Τμήμα Χημείας εκπροσωπείται σε αυτή την υψηλού κύρους διεθνή συνάντηση με διακεκριμένους νέους ερευνητές.
Συνολικά 500 νεαροί επιστήμονες από τουλάχιστον 80 χώρες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με 30 κατόχους βραβείων Νόμπελ, και για ένα πενθήμερο θα παρακολουθήσουν διαλέξεις από εξέχοντες επιστήμονες στον κλάδο της Χημείας.
Από το 1951 ο θεσμός των Lindau Nobel Laureate Meetings (www.lindau-nobel.org/) στις Φυσικές και Βιοϊατρικές Επιστήμες, έχει καθιερωθεί παγκοσμίως και πραγματοποιείται ετησίως στη μεσαιωνική πόλη Lindau της Γερμανίας.
Η επιστημονική συνάντηση Lindau Nobel Laureate πραγματοποιείται στη μεσαιωνική πόλη Lindau της Γερμανίας. Τα ετήσια Lindau Nobel Laureate Meetings διοργανώνονται από το Council for the Lindau Nobel Laureate Meetings και το Ίδρυμα Lindau Nobelprizewinners Meetings. Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από το 1951 και αφιερώνονται στις επιστήμες της Χημείας, Φυσικής και Ιατρικής ή Φυσιολογίας. Επιπλέον από το 2000, ανά πενταετία διοργανώνονται διεπιστημονικές συναντήσεις με την συμμετοχή βραβευμένων με το βραβείο Nobel ερευνητών από τους παραπάνω κλάδους επιστημών.
Το Ίδρυμα Ωνάση εκπροσωπεί από το 2008 την Ελλάδα στον θεσμό αυτό ως ακαδημαϊκός συνεργάτης και χορηγός. Από το Πανεπιστήμιο Κρήτης από το 2010 μέχρι και το 2015, 10 νέοι ερευνητές έχουν συμμετάσχει σε αυτή τη υψηλού κύρους διεθνή επιστημονική συνάντηση.  
Οι τρεις νέοι ερευνητές, που θα αντιπροσωπεύσουν το τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο φετινό Lindau Nobel Laureate Meeting, θα παρουσιάσουν τις ερευνητικές τους δραστηριότητες σήμερα (4 Μαΐου 2017) στη πρωινή συνεδρία του 19ου Συνέδριου Μεταπτυχιακών Χημείας (http://www.chemistry.uoc.gr/eyechems/ ), που λαμβάνει χώρα από 2-4 Μάιου 2017 στο Αμφιθέατρο Μαρία Μανασσάκη στη Πανεπιστημιούπολη Βουτών και φέτος συνδυάζεται με την 12th Delegate Assembly του Ευρωπαϊκού δικτύου νέων χημικών (European Young Chemists' Network (EYCN)). Κατά την συνεδρία θα γίνει ενημέρωση σχετικά με το θεσμό των διεθνών συναντήσεων Lindau και παρουσιάσεις των ερευνητικών δραστηριοτήτων τους από τους τιμούμενους. 
Είμαστε περήφανοι για το φυτώριο νέων ερευνητών που ισχυροποιείται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η έρευνα στη χώρα μας. 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά έχει σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική!

φωτια πυροσβεστικη πυρκαγια

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, σε χορτολιβαδική έκταση στον Άστρικα Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά.

Ισχυρές δύναμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τα Χανιά, την Κίσσαμο και την Κάνδανο, έχουν ήδη φτάσει στο σημείο και επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ στην περιοχή μεταβαίνουν πεζοπόρο τμήμα αλλά και πυροσβετικά οχήματα και από το Ηράκλειο.

Ακόμα, έχει ζητηθεί η συνδρομή πυροσβεστικού ελικοπτέρου προκειμένου να συνδράμει από αέρος για την αναχαίτιση του πύρινου μετώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σταμάτα: Mεγάλη φωτιά απειλεί σπίτια - Μήνυμα από το 112

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Σταμάτα: Στις φλόγες σπίτι στη Ροδόπολη

Ηράκλειο: Έριξε βεγγαλικά και προκάλεσε την πυρκαγιά