Κρήτη

Διαδικτυακό Σεμινάριο στη Διδασκαλία μέσω Διαδικτύου από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

ΕΛΜΕΠΑ

Το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ),δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ανώτατη Εκπαίδευση σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, διοργανώνει Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα τη Διαδικτυακή Εκπαίδευση. Όλοι οι ομιλητές προέρχονται από το πανευρωπαϊκό δίκτυο συνεργατών του ΕΛΜΕΠΑ στο Πρόγραμμα Erasmus και έχουν εξειδίκευση στη διαδικτυακή εκπαίδευση. ToΣεμινάριο γίνεται στα πλαίσια της προσφοράς του ΕΛΜΕΠΑ αυτές τις δύσκολες ημέρες. 

Το Σεμινάριο στοχεύει στην πληροφόρηση των εκπαιδευτών αναφορικά με τα παρακάτω:

Ποια είναι η διαθέσιμη τεχνολογία στα πλαίσια της σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης και πως να γίνεται η χρήση της με βέλτιστο τρόπο στα πλαίσια της διαδικτυακής εκπαίδευσης

Ποιες είναι οι παιδαγωγικές στρατηγικές που θα πρέπει να ακολουθηθούν στα πλαίσια μιας διαδικτυακής διάλεξης: διοργάνωση μιας διαδικτυακής διάλεξης, διαδραστικότητα με τους φοιτητές που παρακολουθούν τη διάλεξη, διοργάνωση εξετάσεων μέσω διαδικτύου

Ψυχολογική υποστήριξη των φοιτητών και των εκπαιδευτών που συμμετέχουν στον διαδικτυακό τρόπο εκπαίδευσης

Η επόμενη μέρα: πως η εμπειρία που αποκτήθηκε αυτές τις ημέρες θα εφαρμοσθεί όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα (BlendedTeaching)

Το σεμινάριο θα λάβει μέρος σε τρίαμέρη: 27η Απριλίου, 4η Μαΐου και 7η Μαΐου 2020.  Οι ώρες των σεμιναρίων θα είναι από τις 18:00 – 20:00 ώρα Ελλάδοςκαι σε livestreamingαπό το Facebookτου γραφείου Διεθνών Σχέσεων και το Youtube.

Απαιτείται η εγγραφή για την παρακολούθηση του Σεμιναρίου, το οποίο θα λάβει μέρος στην Αγγλική και είναι δωρεάν. Τα linksπου θα πρέπει να γίνει η εγγραφή (και με τους δύο τρόπους) είναι τα παρακάτω:

https://bit.ly/2VQs2AU

https://bit.ly/2yAtUpK

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Σεμινάριο ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://bit.ly/3axP0lW

Τα linksγια την παρακολούθηση των Σεμιναρίων όπως και το πρόγραμμα θα αποσταλούν στους εγγεγραμμένους.

Για οποιαδήποτε ερώτηση παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Διευθυντή του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του ΕΛΜΕΠΑ, Αναπληρωτή Καθηγητή Κωσταντίνο Πετρίδη (cpetridis@hmu.gr).

Κρήτη

Κρήτη - Αποκλειστικό: Κρούσμα κορωνοϊού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πυροσβεστική

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κρήτης επιβεβαιώθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ekriti.gr, το κρούσμα αφορά συμβασιούχο πυροσβέστη που υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Περάματος στο Ρέθυμνο.

Το περιστατικό έγινε γνωστό σήμερα. Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα πραγματοποιηθούν τεστ κορωνοϊού για να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί και άλλοι πυροσβέστες, ενώ στο κτίριο έγινε ήδη απολύμανση. Στον πυροσβέστη που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ιχνηλατούνται ήδη οι επαφές του, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Γαράζου θα καλύπτει επιχειρησιακά το Π.Κ. Περάματος, ενώ το αντίστοιχο του Γαράζου θα καλύπτεται επιχειρησιακά από το Κλιμάκιο των Ανωγείων.