Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Δασικοί χάρτες: Παράταση στην υποβολή αντιρρήσεων ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Image
Αντώνης Ζερβός
 clock 20:40 | 11/05/2022 writer icon newsroom ekriti.gr

Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κων/νο Σκρέκα, την οποία κοινοποιεί στους: Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής,  βουλευτή Λασιθίου κ. Μανόλη Θραψανιώτη,  Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη,  Δ.Σ Αγίου Νικολάου,  Δικηγορικό Σύλλογο Λασιθίου και  ΤΕΕ ΤΑΚ, απέστειλε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός (10/5/22), αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία κύρωσης των Δασικών Χαρτών (16/5), ζητώντας παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων στο Νομό Λασιθίου.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Όπως γνωρίζετε η καταληκτική ημερομηνία κύρωσης  των Δασικών χαρτών στο Νομό μας (ΛΑΣΙΘΙΟΥ) είναι μέχρι τις 16 Μαΐου 2022.

Ως  Δημοτική αρχή του Δήμου  Αγίου Νικολάου  ζητάμε την παράταση  της καταληκτικής ημερομηνίας  κύρωσης των Δασικών  Χαρτών για την περιοχή μας αλλά και γενικώς ολοκλήρου του Νομού τουλάχιστον έως τέλους του έτους 2022 για τους κάτωθι λόγους:

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα από τους  εμπλεκόμενους  φορείς, οι οποίοι  είναι πολλοί (Μηχανικοί, Συμβολαιογράφοι, Δικηγόροι, Κτηματολόγιο, Υποθηκοφυλακεία)ένας μεγάλος όγκος  αντιρρήσεων δεν θα μπορούν να υποβληθούν εμπρόθεσμα  λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας και της εξειδικεύσεως που απαιτείται η οποία  δεν μπορεί να γίνει χωρίς την βοήθεια  των παραπάνω φορέων .Ήδη ο όγκος των εργασιών που τους έχει ανατεθεί  είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί την συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία.

- Λόγω της πανδημίας πολλοί ιδιοκτήτες  που  βρίσκονται εκτός Κρήτης αδυνατούν να κατέβουν για να ελέγξουν τις ιδιοκτησίες τους.

- Η κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Νεάπολης  είναι ένας επιπλέον λόγος  που καθιστά χρονοβόρες  τις οποίες   διαδικασίες  εμπλέκεται

- Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη περιοχή επίσης δυσκόλεψαν  την όλη διαδικασία καθιστώντας πρακτικά άκυρη την προηγούμενη παράταση η οποία είχε δοθεί.

- Η οικονομική επιβάρυνση η οποία απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας αντίρρησης δεν είναι αμελητέα δεδομένου δε  των αυξήσεων στα αγαθά και στις υπηρεσίες που παρατηρούνται  τους τελευταίους μήνες.

- Αυτό λειτουργεί σωρευτικά και κάνουν προβληματική έως αδύνατη την ολοκλήρωση της διαδικασίας από πολλούς συμπολίτες μας  την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. 

- Οι ιδιοκτησίες στην περιοχή είναι διάσπαρτες και μικρές  κατά κανόνα

- Και τέλος η Ηλεκτρονική Υποβολή  και  η   εύρεση στοιχείων των ιδιοκτησιών  όπως αναφέραμε ήδη απαιτεί συνεργασία των πολιτών με τους φορείς και ειδικότερα με τους Μηχανικούς και  τους Δικηγόρους  .

Επειδή μετά από τις 16 Μαΐου 2022 σύμφωνα με το νόμο οι ιδιοκτήτες χάνουν το δικαίωμα να προβούν σε ενστάσεις οι συνέπειες  θα είναι τεράστιες, καταστροφικές, μη αναστρέψιμες και με κοινωνικές συνέπειες, αφού  θα βρεθούν άνθρωποι να χάνουν τις περιουσίες τους επειδή δεν μπορούσαν εγκαίρως να προβούν στις ανάλογες ενέργειες χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι.

Ελπίζουμε στην άμεση κατανόησή Σας και στις ανάλογες ενέργειες σας προκειμένου  να δοθεί η αιτουμένη παράταση  στη Υποβολή των Αντιρρήσεων επί των Δασικών Χαρτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νήσος Χρυσή: Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης Κοζυράκη

Κρήτη: Πρώτη Ιερατική Σύναξη υπό τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης Πρόδρομο

To Hράκλειο υποδέχεται το 13ο Συμπόσιο Χειρουργών Θώρακος - Καρδιάς και Αγγείων

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis