Στους δρόμους βρίσκεται όλη η δύναμη της Τροχαίας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, καθώς τέθηκαν σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα για την έξοδο των εκδρομέων ενόψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Αστυνομικοί βρίσκονται μέχρι το βράδυ της Τρίτης σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νησιού, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων, ώστε όλοι να φτάσουν σώοι και ασφαλείς στους προορισμούς τους.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να δείχνουν την μέγιστη προσοχή, καθώς η κίνηση στο οδικό δίκτυο του νησιού αναμένεται αυτές τις μέρες να είναι αυξημένη.
Θα πρέπει να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να μην προχωρούν σε αντικανονικά προσπεράσματα, να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, να κάνουν χρήση ζώνης ασφαλείας ή κράνους.
Επίσης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, όσοι οδηγοί θα κινηθούν στην εθνική οδό από Ηράκλειο προς Αγία Γαλήνη, στην παλαιά εθνική οδό από Ηράκλειο προς Αρχαιότητες Μαλίων και στη νέα εθνική οδό Ηρακλείου- Βιάνου, σημεία που θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα.
Σημειώνεται ότι καθ’όλη τη διάρκεια των ημερών αυτών, το φωτογραφικό ραντάρ θα βεβαιώνει επικίνδυνες παραβάσεις, ενώ θα γίνονται και μετρήσεις για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.