Κρήτη

Αρναουτάκης σε Ρουμάνους δημοσιογράφους: Είμαστε ένας ασφαλής προορισμός

από τη συνάντηση με τους δημοσιογράφους

Την προβολή της Κρήτης ως ένα φιλόξενο αλλά κυρίως ασφαλή προορισμό διακοπών είχε ως στόχο η δράση φιλοξενίας δημοσιογράφων από τη Ρουμανία, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Κρήτη για μία εβδομάδα από τις 7 έως 14 Ιουλίου 2020. 
Κατά την τελευταία μέρα του ταξιδιού επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Κρήτης και συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, διατυπώνοντας ερωτήσεις για το νησί, την προετοιμασία που έκανε για τον κορωνοϊό κι όλα τα μέτρα που λήφθηκαν. 
«Είμαστε ένας ασφαλής προορισμός και χαιρόμαστε που σας υποδεχόμαστε στην Κρήτη, στο νησί που έχει τα λιγότερα κρούσματα κορονοϊού. Έχουμε τα νοσοκο-μεία μας που είναι πολύ καλά, τα οποία όμως δεν χρειάστηκε να έχουν σοβαρό έρ-γο αλλά είναι έτοιμα για κάθε ενδεχόμενο. Εμείς συνεχίζουμε να υποδεχόμαστε ε-πισκέπτες, με το χαμόγελο, την κρητική φιλοξενία, τους ανθρώπους και την ιστορία μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, υποδεχόμενος τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εμφανίστηκαν εντυπωσιασμένοι από το γεγονός ότι παρά τα μέτρα, δεν έ-νιωσαν άγχος και πίεση.

  
Οι Ρουμάνοι αγαπούν το νησί μας και την τελευταία πενταετία οι αφίξεις από την Ρουμανία παρουσιάζουν διαρκώς αυξητικές τάσεις στην Κρήτη, καθιστώντας την Ρουμανία ιδιαίτερα ανερχόμενη αγορά για το νησί. Το συγκεκριμένο ταξίδι υλο-ποιήθηκε από την Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ρουμα-νίας και συμμετείχαν συνολικά δεκαοχτώ (18) δημοσιογράφοι, bloggers και αρ-θρογράφοι. Μεταξύ άλλων τρία από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Ρουμα-νίας, Antena 1 και Antena 3 με 24% μερίδιο τηλεθέασης, το εθνικό πρακτορείο ει-δήσεων Agerpres καθώς και εφημερίδες ημερήσιας κυκλοφορίας, όπως η Click με τιράζ 63.000 φύλλα. Οι δημοσιογράφοι με καθημερινές μεταδόσεις σε ζωντανή σύνδεση και με πλήθος αναρτήσεων στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα μετέδι-δαν εικόνες τόσο για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων αλλά και για την θετική εικόνα που έχουν αποκομίσει ήδη οι πρώτοι επισκέπτες του νησιού μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών. 

οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι
οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι

Οι δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν στα σημαντικότερα αξιοθέατα από την μία άκρη της Κρήτης ως την άλλη ώστε να προβάλλουν τον πλούσιο φυσιολατρικό, πολιτι-στικό και γαστρονομικό της πλούτο, ενώ μέσω συνεντεύξεων με επιχειρηματίες, φορείς του τουρισμού και επισκέπτες μετέφεραν στους συμπατριώτες τους το μή-νυμα ότι η Κρήτη αποτελεί ιδανικό προορισμό και φέτος το καλοκαίρι. Μέσα από τα ρεπορτάζ τους αναδείχθηκε η ασφάλεια του προορισμού, το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών και οι μοναδικές ομορφιές της Κρήτης. 
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Πε-ριφέρειας Κρήτης κ. Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε σχετικά: 
«Μετά την προετοιμασία μας, την καθολική εκπαίδευση και το σύνολο των ενερ-γειών μας, για την επανεκκίνηση του Τουρισμού της Κρήτης, η προσπάθειά μας ε-πικεντρώνεται στις δράσεις υλοποίησης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού αλλά και των δημοσιογράφων,
και Τουριστικών Πρακτόρων από κάθε χώρα. Έτσι, η θεσμική αρωγή μας στις α-ποστολές αυτές, η παροχή συνεντεύξεων, κι η αυθεντική μας φιλοξενία είναι αυτο-νόητη υποχρέωσή μας και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε καθ’ όλη την σεζόν».  
Η Περιφέρεια Κρήτης ευχαριστεί όλους τους φορείς και τους ιδιώτες επιχειρηματί-ες οι οποίοι συνέδραμαν σημαντικά στην υλοποίηση του δημοσιογραφικού ταξιδιού εξοικείωσης.

 

Κρήτη

Κρήτη: Τέλος το κολύμπι σε αυτή την παραλία

πνιγμος

Απαγορεύεται από την Παρασκευή 7 Αυγούστου και για όσο χρειαστεί, η κολύμβηση εντός του κόλπου Κουμπέ του Δήμου Ρεθύμνου (από Στρατόπεδο έως και την δυτική πλευρά του Φρουρίου Φορτέτζα), καθώς υπάρχει βλάβη στο αντλιοστάσιο της περιοχής, για την αποκατάσταση της οποίας ενδέχεται να απορριφτούν στη θάλασσα ανεπεξέργαστα αστικά λύματα.

Πιο αναλυτικά στην απόφασή της Διεύθυνσ Δημόσιας Υγείας αναφέρονται τα εξής: «Κρίνουμε αναγκαία, για προληπτικούς λόγους και για λόγους της προστασίας της Δημόσιας Υγείας, την προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης από 7-08-20 εντός του κόλπου Κουμπέ Δήμου Ρεθύμνου (από Στρατόπεδο έως και την δυτική πλευρά του Φρουρίου Φορτέτζα).

Για την προστασία της υγείας των λουομένων και εν γένει την Δημόσια Υγεία των πολιτών αιτούμαστε από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου και της ΔΕΥΑΡ, για την άμεση τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων κολύμβησης, στις ακτές κολύμβησης της αναφερόμενης περιοχής, μέχρι τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών, που θα πραγματοποιηθούν από διαπιστευμένο εργαστήριο, να καθιστούν το θαλάσσιο νερό κατάλληλο για κολύμβηση».