Κρήτη

Αργεί η δημοπράτηση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης

ΒΟΑΚ

Την έγκριση της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης ανακοίνωσε με συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Ωστόσο, ο υπουργός προέβλεψε πως θα χρειαστεί μέχρι και ενάμισης χρόνος για να φτάσουμε στη δημοπράτηση του έργου καθώς πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία και για ένα έργο με πολλές παραμέτρους, ενώ σχολιάζοντας το διάστημα που θα απαιτηθεί είπε πως «δεν πρέπει να λέμε ψέματα στον πολίτη».

Όπως αναφέρει η "Εφημερίδα των Συντακτών" το έργο συνολικού προϋπολογισμού άνω του 1,5 δισ. θα πραγματοποιηθεί με την μέθοδο της ρήτρας διαθεσιμότητας χωρίς να επιβληθούν διόδια ενώ στα σχέδια του υπουργείου είναι εκτός από τον τραπεζικό δανεισμό να χρησιμοποιηθούν και πόροι του πακέτου «Γιούνγκερ» για τον επενδυτή που θα αναλάβει τη μελέτη κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης του αυτοκινητοδρόμου. 

Σε δηλώσεις του τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για τον «Συντονισμό της Κυβερνητικής Πολιτικής για την Ανάπτυξη και τις Επενδύσεις», ο υπουργός είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2017 θα ξεκινούσε ο διαγωνισμός για το έργο.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τον έπιασαν με λαθραίο καπνό και ...πυρομαχικά

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (19/1) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και όπλων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στο σπίτι του άνδρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 γραμμάρια  καπνού, χωρίς να φέρουν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, 125 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ένα μηχανισμό αναγόμωσης, δύο στιλέτα και κροτίδες .

Η ποσότητα  του καπνού που κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Ηρακλείου. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Δολοφονία μητέρας στην Κρήτη: Συνελήφθη στο Ηράκλειο ο Νορβηγός σύντροφός της!

Ηράκλειο: Συναγερμός για γυναίκα που έπεσε στα νερά του λιμανιού