Πέμπτη 19 ΣΕΠ 2019 07:26
 • Ηρακλειο
  20°C
 • Χανια
  22°C
 • Ρεθυμνο
  20°C
 • Λασιθι
  20°C
Ekriti.gr Logo

Αντωνακάκης: Εμπόδιο στις παραγωγικές επενδύσεις η καθολική εφαρμογή του ”πόθεν εσχες”

Αντωνακάκης: Εμπόδιο στις παραγωγικές επενδύσεις η καθολική εφαρμογή του ”πόθεν εσχες”

Νίκος Αντωνακάκης

Δήλωση από τον Νίκο Αντωνακάκη, στέλεχος της ΝΔ:

Στην αναζήτηση κεφαλαίων για επενδύσεις η νέα κυβέρνηση οφείλει να κάνει δυο βήματα εμπρός και οχι ενα εμπρός και ενα πίσω.

Η καθολική εφαρμογή του πόθεν έσχες μόνο προβλήματα στις επενδύσεις κεφαλαίων για αγορά ακίνητων, ανέγερση οικοδομών, αγορά επιχειρήσεων, μετοχών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, για σύσταση επιχειρήσεων ή για συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου επιχειρήσεων , μπορεί να προκαλέσει ενώ αυτομάτως διατηρεί εντος και εκτός Ελλάδος πλήθος κεφαλαίων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε παραγωγικες επενδύσεις.

Για να επιτύχεις φορολογικά έσοδα πρέπει να σημειώσεις και υψηλούς δείκτες ανάπτυξης.Είτε το προσπερνάμε είτε οχι ,είναι συγκοινωνούντα δοχεία.Μπορεί  η πλήρης εφαρμογή ελέγχου των δαπανών απόκτησης περιουσιακών στοιχείων να ένα δίκαιο μέτρο που θα συμβάλλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής ωστόσο ταυτόχρονα σε μία κακή οικονομική συγκυρία, ο αυστηρός έλεγχος της προέλευσης των χρημάτων, ακόμα και για επενδύσεις σε εταιρείες ή την αγορά πρώτης κατοικίας, είναι μέτρο αντιαναπτυξιακό.Την ίδια ώρα όσοι ακόμη διαθέτουν χρήματα για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους προς το δημόσιο κάνοντας χρήση ευνοικών διατάξεων οπως τη ρύθμιση των 120 δόσεων βρίσκονται αντιμέτωποι με τον ερμηνευτικό παραλογισμό της νομοθεσίας.

Ενώ προβλέπεται η απαλλαγή απο προσαυξήσεις και τόκους για όσους αποπληρώσουν εφάπαξ την οφειλή τους, αντιλαμβάνονται οτι κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφου οι όποιες προσαυξήσεις έχουν ενσωματωθεί στο αρχικό κεφάλαιο.Απο τη μια λοιπόν η δυστοκία να εισρεύσει νέο χρήμα με όσους το διαθέτουν να μην προχωρούν σε επενδύσεις φοβούμενοι οτι θα μπλέξουν στα ελεγκτικά γρανάζια για τις πηγές εσόδων τους και απο την άλλη όσοι έχουν και θέλουν να αποδώσουν τις οφειλές  στο δημόσιο,δεν το πράττουν αφου αισθάνονται εξαπατημένοι. Κάπως έτσι το χρήμα παραμένει εγκλωβισμένο ενθεν και ένθεν και η αγορά αφυδατωμένη.

Διαβάστε επίσης. . .

Με νεανική διάθεση και συμμετοχή το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη πόλη του Ρεθύμνου . Η κεντρική έκθεση ήταν αφιερωμένη στα...
Κοινή ανακοίνωση των Γραμματειών του ΠΑΜΕ Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου: Ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι τάχα «πάρθηκε ομόφωνη...