Κρήτη

Αγανάκτηση από τους Ειδικούς Φρουρούς και τους Αστυνομικούς του Ρεθύμνου

αστυνομικός

Κοινή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνης και της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια και τις δεκάδες συλλήψεις στο Ρέθυμνο, την Κυριακή 15 Μαρτίου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Την Κυριακή 15.3.2020, μεσούσης της κρίσης για την αποτροπή μετάδοσης του Covd-19 και των διαρκώς αυξανόμενων μέτρων, στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε ΄΄προγραμματισμένη΄΄ διαμαρτυρία πολιτών που έπειτα από εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα, πραγματοποιήθηκαν 80 συλλήψεις

Για μια ακόμη φορά όμως ο αστυνομικός αντιμετωπίστηκε ως αναλώσιμος, καθώς παρόλα τα αιτήματα της Διοίκησης για την χορήγηση του αναγκαίου υγειονομικού εξοπλισμού (ενδεικτικά γάντια, μάσκες, αντισηπτικά κτλ), το Αρχηγείο μας κωλυσιεργεί, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να ασκούν τα καθήκοντα τους ελλείψει των αναγκαίων για την προάσπιση της υγείας τους υλικά. 

Επίσης ενόσω η Διοίκηση γνώριζε το γεγονός αυτό, για ακόμα μια φορά δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αφού  δεν μερίμνησε για την παροχή έστω της ελάχιστης διοικητικής μέριμνας όπως οφείλει δια του νόμου να πράττει. 

Για άλλη μια φορά κλήθηκε το συνδικαλιστικό κίνημα να υποκαταστήσει την Πολιτεία, παρέχοντας την ελάχιστη διοικητική μέριμνα προς τους συναδέλφους που παρείχαν υπηρεσία επί 16 και πλέον ώρες σε εκτέλεση του καθήκοντος τους και σε δύσκολες συνθήκες εν μέσω της κρίσης του Covid-19, επιδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ιδιαίτερο υπηρεσιακό ζήλο και τους αξίζουν συγχαρητήρια. 

Κατόπιν τούτων, απαιτούμε την παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού (μάσκα, αντισηπτικό, γάντια) σε κάθε αστυνομικό, αφετέρου τον σεβασμό στην τήρηση των δικαιωμάτων του.

Ο αστυνομικός είναι ζωντανός οργανισμός και αυτός, άξιος προστασίας και όχι απλά αναλώσιμος.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Υ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΑΓΟΡΟΥ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Φ. ΚΡΗΤΗΣ

ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Κρήτη

Σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα της Κρήτης, ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

αλέξανδρος μαρκογιαννάκης

Ειδικός σύμβουλος στην Προεδρία της Δημοκρατίας, είναι εδώ και λίγους μήνες, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και επικεφαλής της παράταξης «Κρήτη Μπροστά», Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης επελέγη από τον πρωθυπουργό ως σύμβουλός του για θέματα που αφορούν στην Κρήτη, μία κίνηση που αποτυπώνει την μεγάλη σημασία που δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο νησί.

«Πρόκειται για μία τεράστια τιμή στο πρόσωπό μου από τον πρωθυπουργό της χώρας. Είμαι γνώστης των προβλημάτων στην Κρήτη και εργάζομαι από τον περασμένο Ιανουάριο με στόχο να βοηθηθεί το νησί, σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη. Δεν θέλησα να «διαφημίσω» τα νέα μου καθήκοντα, γνωρίζετε ότι είμαι χαμηλών τόνων, το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης,», δήλωσε στο ekriti ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Αναφορικά με τα δύο φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, τον τουρισμό και τα αγροτικά, ο κ. Μαρκογιαννάκης για το μεν πρώτο δήλωσε ότι αναμφίβολα θα είναι μια πολύ δύσκολη σεζόν, όμως εκτίμησε ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα από όσο δείχνουν οι εκτιμήσεις, ενώ για τις καταστροφές στις καλλιέργειες και τα απανωτά χτυπήματα στο εισόδημα των αγροτών, είπε ότι ο αγροτικός τομέας πρέπει οπωσδήποτε να στηριχθεί.