Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Κλειστός για μία εβδομάδα ο κύριος διάδρομος - Περιορισμοί στις πτήσεις
αεροπλανα
 clock 10:35 | 15/01/2026
writer icon Επιμέλεια: Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Κλειστός θα παραμείνει για μία εβδομάδα ο κύριος διάδρομος προσγείωσης του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ο διάδρομος δεν θα λειτουργεί από τη Δευτέρα 19 έως και τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026, χωρίς ωστόσο να ανασταλεί η λειτουργία του αεροδρομίου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι πτήσεις θα εξυπηρετούνται από τον δεύτερο διάδρομο, με συγκεκριμένους περιορισμούς για λόγους ασφάλειας. Συγκεκριμένα, θα μπορούν να πραγματοποιούνται πτήσεις μόνο με αεροσκάφη έως 72 θέσεων και αποκλειστικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου.

Για τις εργασίες έχει ήδη εκδοθεί σχετική αεροναυτική αγγελία (NOTAM), ενώ έχει προηγηθεί συντονισμός με τις αεροπορικές εταιρείες.

Image
αεροδρομιο Ηρακλείου

Η χρονική επιλογή των παρεμβάσεων έγινε με βάση τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης, ώστε να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επιπτώσεις στις μετακινήσεις επιβατών προς και από την Κρήτη.

Όπως επισημαίνεται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τα έργα εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό τακτικής συντήρησης των υποδομών του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» και αποσκοπούν στην περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου επιχειρησιακής ασφάλειας του αερολιμένα.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Θρήνος για την 39χρονη που βρέθηκε νεκρή στον καναπέ της

Το αεροσκάφος του Νετανιάχου πέταξε στην Κρήτη - Πυροδότησε σενάρια για πλήγμα στο Ιράν

FIR Αθηνών: Το πόρισμα για το μπλακ άουτ στα ελληνικά αεροδρόμια

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis