Κρήτη

2,3 εκατ. ευρώ σε πέντε Δήμους της Κρήτης από το πρόγραμμα "Φιλόδημος"

φιλόδημος

Έργα που φθάνουν σε ύψος τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ, ενέκρινε το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών για την Κρήτη μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ”.

Τα έργα υλοποιούνται σε ολόκληρη την Κρήτη, ενώ αφορούν μεταξύ άλλων στην δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, την εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων πυροπροστασίας σε σχολικές μονάδες, όπως και την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία.

Τα έργα στην Κρήτη πρόκειται να υλοποιηθούν σε συνολικά πέντε δήμους μεταξύ των οποίων στο Δήμο Χανίων, ενώ οι δήμοι θα έχουν επίσης οικονομική συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Ειδικότερα, στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων πρόκειται να κατασκευαστούν ράμπες και χώροι υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία.

Στο Δήμο Μαλεβιζίου, αναμένονται έργα για την πυροπροστασία των σχολείων. Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας για τις σχολικές μονάδες, προβλέπεται και για το Δήμο Μυλοποτάμου στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Η αναβάθμιση των υποδομών αθλητικών εγκαταστάσεων στο γήπεδο Αλικιανού προβλέπεται να υλοποιηθεί μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ” στο Δήμο Πλατανιά. Κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων προβλέπεται και στο Δήμο Χανίων.

Με την ολοκλήρωση τους τα έργα προβλέπεται να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής, αλλά και τον πολιτισμό καθημερινότητας στους δήμους όπου και υλοποιούνται, καθώς και να αναβαθμίσουν ως προς την ασφάλεια και την προσβασιμότητα τους, υφιστάμενες εγκαταστάσεις.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Μπελάδες για τον 27χρονο

περιπολικό

Σε μπελάδες μπήκε στο Ηράκλειο ένας νεαρός άνδρας ο οποίος ξαφνικά είδε στο σπίτι του τους αστυνομικούς.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για έναν 27χρονο άνδρα ο οποίος χθες φόρεσε χειροπέδες από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου καθώς σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε να καλλιεργεί δύο δενδρύλλια κάνναβης, μικρότερα του ενός μέτρου.

Ο 27χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.