Κρήτη

Ρέθυμνο

War ZONE: Ένα event απόλυτης δράσης για 5η φορά στην Κρήτη

warzone ρεθυμνο

Το Σωματείο Αεροσφαίρισης Ρέθυμνου R.A. Action, της Rethimno Airsoft,  διοργανώνει για το 2017 και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το διεθνές event Αεροσφαίρισης War ZONE. Πρόκειται για μια μοναδική για το είδος της εκδήλωση Airsoft. Ενός σχετικά νέου αθλήματος ψυχαγωγίας, που περιλαμβάνει πολύ δράση, άθληση στην ύπαιθρο και φυσικά πολύ διασκέδαση για τους συμμετέχοντες. Το event θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο, στην ευρύτερη περιοχή της ιστορικής Ιεράς Μονής Αρκαδίου, από τις 12 έως τις 14 Μαΐου 2017. Το event προσελκύει κάθε χρόνο παίκτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό, με πάνω από 250 συμμετέχοντες.

warzone ρεθυμνο

warzone ρεθυμνο, by meropi

Το War ZONE είναι μια εκδήλωση τριήμερης διάρκειας και περιλαμβάνει την προσομοίωση μιας «πολεμικής σύρραξης», εντός των πλαισίων που ορίζονται από ένα φανταστικό σενάριο. Μέσω αυτού δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να βιώσουν μοναδικά συναισθήματα ακονίζοντας όχι μόνο τις στρατηγικές τους ικανότητες αλλά και ζώντας ιδιαίτερες στιγμές παίζοντας διαφόρους ρόλους, όπως αυτόν του στρατιώτη, του πολίτη, του νοσοκόμου, του κατάσκοπου και πολλών άλλων!

warzone ρεθυμνο

warzone ρεθυμνο, by meropi

warzone ρεθυμνο

warzone ρεθυμνο, by meropi

Εν κατακλείδι, κύριος σκοπός του παιχνιδιού είναι η ψυχαγωγία, η δημιουργία νέων φίλων που προκύπτουν μέσα από τον ευγενή συναγωνισμό και τα ευτράπελα που συμβαίνουν εντός των πλαισίων του φανταστικού σκηνικού που έχει στηθεί.

warzone ρεθυμνο

warzone ρεθυμνο, by meropi

Ο κύριος στόχος των διοργανωτών είναι να δημιουργήσουν μια υψηλού επιπέδου συνάντηση Αεροσφαίρισης δημιουργώντας  μια όσο το δυνατόν ποιο ρεαλιστική ατμόσφαιρα, προσφέροντας σε όλους τους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να βιώσουν μοναδικά συναισθήματα και εμπειρίες!!
Την εκδήλωση στηρίζει η Ιερά Μονή Αρκαδίου και ο Δήμος Ρεθύμνης - Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.

Κρήτη

Ηράκλειο

Σωκράτης Βαρδάκης: "Απελπιστική η κατάσταση με τα χιλιάδες εκκρεμή χειρουργεία"

χειρουργεία

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τους χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν, ευρισκόμενοι μάλιστα για μήνες σε λίστες αναμονής που μακραίνουν διαρκώς σε πανελλαδικό επίπεδο, προχώρησαν 48 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς τον Υπουργό Υγείας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Όπως επισημαίνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση η υποστελέχωση των νοσοκομείων, με τις ελλείψεις σε αναισθησιολόγους να παίρνουν πλέον τρομακτικές διαστάσεις, οι μειώσεις χειρουργικών κρεβατιών, αλλά και οι συγχωνεύσεις κλινικών λόγω πανδημίας, σε συνδυασμό με τη μείωση των τακτικών χειρουργείων έως 80% ανάλογα με τις συνθήκες, σύμφωνα με το νέο έγγραφο που απέστειλε η αναπλ. Υπουργός Υγείας στους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, έχουν δημιουργήσει μία εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, η οποία επιτείνεται και με τις αναστολές του υγειονομικού προσωπικού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα τοπικά μέσα, αλλά και καταγγελίες ασθενών, μόνο στα Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.) εκκρεμούν 5.000 χειρουργεία, ενώ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, 2.700 χειρουργεία, με τον συνολικό αριθμό σε επίπεδο Κρήτης να υπερβαίνει τις 10.000.

Παρότι από τις 15/11/21 τα χειρουργεία του ΠΑ.Γ.Ν.Η επανήλθαν στην κανονική λειτουργία τους, οι ασθενείς που αναμένουν είναι χιλιάδες, ενώ η Διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, επισημαίνει ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι οριακή, καθώς σε περίπτωση που χρειαστούν επιπλέον κλίνες COVID ή αν αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών στις Μ.Ε.Θ. COVID, θα πρέπει να περιοριστούν άλλες δραστηριότητες στο νοσοκομείο, με προφανείς κινδύνους για τη λειτουργία του.

Στο Βενιζέλειο από την άλλη πλευρά, λειτουργούν 3 από τις 5 χειρουργικές αίθουσες που λειτουργούσαν προ πανδημίας, σύμφωνα με τον Τομεάρχη του Χειρουργικού Τομέα και Διευθυντή της ΩΡΛ Κλινικής του νοσοκομείου, με τις ελλείψεις αναισθησιολόγων να εξακολουθούν να αποτελούν ένα σοβαρό ζήτημα.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα, ασθενείς, που θα μπορούσαν να χειρουργηθούν δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας τους, να αναγκάζονται να στραφούν σε ιδιωτικές κλινικές, πληρώνοντας τεράστια ποσά για να χειρουργηθούν.

Από την άλλη, καμία μέριμνα δεν υπάρχει για  τους ασθενείς εκείνους, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα υπέρογκα νοσήλια των ιδιωτικών κλινικών. Η κυβέρνηση έχει αφήσει τους ασθενείς αυτούς στην τύχη τους, να βλέπουν την υγεία τους να επιδεινώνεται, χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα.

Οι Βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει που οφείλεται το γεγονός της πολύμηνης καθυστέρησης σημαντικών χειρουργείων και σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την αύξηση των χειρουργικών κρεβατιών στα δημόσια νοσοκομεία.

Τέλος ζητούν να απαντήσει αν θα προχωρήσετε στην άμεση δρομολόγηση των μόνιμων προσλήψεων που έχετε εξαγγείλει και να σταματήσετε την «αποψίλωση» άλλων τμημάτων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Αποδυνάμωση της ΜΕΘ του Βενιζελείου καταγγέλλουν οι γιατροί - Ποια είναι η αιτία

Σχολική βία: Μαθητές ξυλοκόπησαν 16χρονο δυο φορές μέσα στο σχολείο του

 

 

 

 

ESPA BANNER