Κρήτη

Ρέθυμνο

Σεμινάριο για τις πρώτες βοήθειες στο Ρέθυμνο

πρωτες βοήθειες

«Πρώτες βοήθειες και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με την επίδειξη του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή» είναι το θέμα του σεμιναρίου που διοργανώνει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου Ρεθύμνης στο πλαίσιο των δράσεων του, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Ρεθύμνου.

Στόχος είναι η εκμάθηση των ενεργειών και η αντιμετώπιση του παθόντα στο σημείο του συμβάντος. Οι θεματικές ενότητες θα διδαχθούν από τον υπεύθυνο εκπαιδευτή του νομού Ρεθύμνης και διασώστη Μανώλη Λέκκα και τον εκπαιδευτή - διασώστη Ανδρέα Βουρβαχάκη στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Κρητικής Λαϊκής Τέχνης, στην οδό Κριτοβουλίδου 15-17, την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 και ώρα 18:00 - 21:00.

Οι ενότητες που θα παρουσιαστούν αφορούν σε ρινορραγία, αιμορραγία, εγκαύματα, διάσειση, λιποθυμία, σπασμοί, αλλεργίες, απόφραξη αεραγωγού από ξένο σώμα (πνιγμονή), απελευθέρωση αεραγωγού, βασική καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ενηλίκων και παιδιών (BLS) και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED). Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν για ενήλικες 18 ετών και άνω. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται από το Συμβουλευτικό Κέντρο.

Κρήτη

Κρήτη - Κορωνοϊός: 46 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1269, σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 46 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 29 στο Ηράκλειο, 10 στο Ρέθυμνο, 3 στα Χανιά και 4 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας:

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός - Ιταλοί για Καστελλόριζο: Είναι covid free – Όλοι οι κάτοικοι εμβολιάστηκαν

Δημοτική Αρχή Φαιστού: Συναντήσεις στο Υπ. Εσωτερικών για την κινητικότητα υπαλλήλων

Τουρκία: Πάνω από 65% των πολιτών λένε ότι η χώρα έχει πάρει λάθος δρόμο