Κρήτη

Ρέθυμνο

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας

ΣΥΡΙΖΑ λογότυπο

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ για τη Πρωτοβουλία Επαναφοράς των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας:
 
"Ο ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ρεθύμνου χαιρετίζει τη πανευρωπαϊκή κοινωνική πρωτοβουλία για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Η αποκατάσταση και η διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί πρωταρχικό και απαραίτητο βήμα για την οριστική υπέρβαση της κρίσης που πλήττει ιδιαίτερα την εργατική τάξη σε όλη την Ευρώπη.

Η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και του δικαίου των συλλογικών συμβάσεων, κατ’ αρχήν στην προ μνημονίων κατάσταση, αποκαθιστά την δημοκρατική και  συνταγματική νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις, συμβάλλει στην αναβίωση της δημοκρατίας στους χώρους εργασίας, προωθεί την κοινωνική δικαιοσύνη ενισχύοντας τις δυνάμεις της εργασίας, συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας, ενισχύει την αγοραστική δύναμη των εισοδημάτων των λαϊκών νοικοκυριών και με αυτό τον τρόπο συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική αναγέννηση και ανάπτυξη της χώρας, που με την σειρά της θα κατοχυρώσει ακόμα περισσότερο ένα νέο εργασιακό πρότυπο αναβαθμισμένων, σύγχρονων, δίκαιων και δημοκρατικών εργατικών δικαιωμάτων και εργασιακών σχέσεων.
 
Καλούμε κάθε πολίτη, τη νέα γενιά, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να κάνει δική του υπόθεση την αποκατάσταση των δικαιωμάτων του και να διεκδικήσει ζωή και εργασία με αξιοπρέπεια. Τα σωματεία οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να αγωνιστούν για την επαναφορά και διεύρυνση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στο σήμερα.
 
Σαν πρώτο βήμα συμμετέχουμε τη Πέμπτη 17/12 στη Πανελλαδική μέρα δράσης και καλούμε στη συγκέντρωση υπογραφών μέσω της ιστοσελίδας της καμπάνιας (Mayday.gr)".

Κρήτη

Κρήτη: Απομακρύνονται υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες

διαφημιστικές πινακίδες

Υπεγράφη σήμερα από τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη και την ανάδοχο εταιρεία, η σύμβαση για την ανάθεση του έργου «Καθαίρεση και απομάκρυνση παράνομων πινακίδων υπαίθριας διαφήμισης στο οδικό δίκτυο της Κρήτης» με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Την επίβλεψη της ορθής υλοποίησης του έργου έχει αναλάβει η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η εργολαβία αφορά στην καθαίρεση και μεταφορά πινακίδων υπαίθριας διαφήμισης οι οποίες έχουν τοποθετηθεί παράνομα, κυρίως πλησίον οδών ταχείας κυκλοφορίας αλλά και επαρχιακών δρόμων, καθώς και άλλων οδών για τις οποίες έχει πρωτογενή αρμοδιότητα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλεπόμενα επίπεδα ασφάλειας και να ενισχυθεί η ασφάλεια στην οδήγηση κατά τη χρήση των οδικών αρτηριών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 103.519,29 € και η διάρκεια της σύμβασης στους 18 μήνες, με ανάδοχο την εταιρεία Κ. Χατζάκης & Σία Ε.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: 55χρονος απαγχονίστηκε σε δέντρο - Τον βρήκε περαστικός

Ηράκλειο: Ο επίδοξος ληστής ήταν πελάτης του οδοντιάτρου - Πάλη έξω από το ιατρείο!

Λονδίνο: Οταν τραγουδούσαν στον Φίλιππο "Να το πάρεις το κορίτσι" για την Ελισάβτετ