Κρήτη

Ρέθυμνο

Με παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου ξεκίνησε το φεστιβάλ "Ταλλαία"

Με παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου ξεκίνησε το φεστιβάλ "Ταλλαία"

Δικαίωσε την φήμη του και αντάμειψε το κοινό του με μια θαυμάσια παράσταση το Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου, με το οποίο ξεκίνησε το φετινό πολιτιστικό φεστιβάλ "Ταλλαία 2020" στον Δήμο Μυλοποτάμου.

Το έργο του Μολιέρου"Ο κατά φαντασίαν κερατάς" σε σκηνοθεσία Βασίλη Ξενικάκη και διασκευή του ίδιου και του Γιώργη Βενετούλια, όπως αναμενόταν, συγκέντρωσε εκατοντάδες κοινού στις τρεις
παραστάσεις που δόθηκαν τηρουμένων όλων των απαιτούμενων μέτρων στο Ανοιχτό Θέατρο Περάματος.

Η πρεμιέρα έγινε την περασμένη Παρασκευή 7 Αυγούστου και ακολούθησαν ακόμα δύο παραστάσεις το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Αυγούστου.

Υπολογίζεται, ότι περίπου 2000 άτομα παρακολούθησαν τις παραστάσεις τις ημέρες αυτές, κοινό, που προσήλθε με όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις, επιβεβαιώνοντας με την παρουσία και την στήριξη του την σημαντικότητα των θεσμών που εκπροσωπούν τα "Ταλλαία" και το Δημοτικό Θέατρο
Μυλοποτάμου. 

Η παράσταση, η οποία ανεβαίνει από την Κεντρική Σκηνή, δεν έκλεισε τον κύκλο της. Ωστόσο, η παρουσίαση της το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξαρτηθεί και από τους τρέχοντες παράγοντες της πανδημίας.

«Ο κατά φαντασίαν κερατάς» ανήκει στα πρώιμα έργα του Μολιέρου και, παρόλο που είναι σχεδόν άγνωστο στο ελληνικό κοινό, ωστόσο θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα έργα του. Από τον ίδιο τον Μολιέρο παίχτηκε 122 φορές καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ενώ η Comédie Française
παρουσιάζει τακτικά το έργο μέχρι σήμερα στο γαλλικό κοινό.

Πρόκειται για μία ξεκαρδιστική μονόπρακτη φάρσα που φέρει ευδιάκριτα τις καταβολές της από την ιταλική Comediadell’ arte. Τόσο οι χαρακτήρες του έργου, όσο και το πλήρες από κωμικά και φαρσικά ευρήματα περιεχόμενο μας παραπέμπουν στην ιταλική φάρσα που ο Μολιέρος τη γνώριζε πολύ καλά. Σε σύγχρονη εκδοχή η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου, προσέθεσε ακόμα μία επιτυχία στο ενεργητικό της και ετοιμάζεται να ανοίξει νέους ορίζοντες, ανακαλύπτοντας δρόμους και περάσματα μέσα στον μαγικό κόσμο του θεάτρου. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση - Διασκευή: ΓιωργήςΒενετούλιας, Βασίλης Ξενικάκης
Σκηνοθεσία - Σκηνικά - Κοστούμια - Φωτισμός - Μουσική: Βασίλης Ξενικάκης
Βοηθός Σκηνογράφου: ΒίκηΤσιντάρη
Κατασκευές: Ματθαίος Γιαννούτσος, Χρυσή Καραδάκη
Κατασκευή Κοστουμιών: Πόπη (Ελοΐρα) Τσιμπισκάκη
Οδηγοί Σκηνής: Γεωργία Γαλλιάκη, Γιάννης Ορφανός
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Σγαναρέλλο: Διονύσης Ξενικάκης

Λουΐζα: Γεωργία Γαλλιάκη
Λέλιο: Αντώνης ΜανωλούδηςΣέλια: Ανδρομάχη Σαπουντζή
Τουανέτα: ΒίκηΤσιντάρη
Ρενέ: Μιχάλης Φλουρής
Γκορζιμπούς: Ιάκωβος Σπυριδάκης
Βιλπρεκιάν, Οργκόν: Γιάννης Ορφανός
Παραγωγή: Οργανισμός Πολιτισμού – Τουρισμού,  Νέας Γενιάς Δήμου
Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος» - Ταλλαία 2020
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Πρόστιμο 50.000 ευρώ σε μπαρ!

μπαρ κορωνοϊός

Πρόστιμο - μαμούθ ύψους 50.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ιδιοκτήτης καφέ μπαρ στη Χερσόνησο. Ο έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ για την εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού χθες το βράδυ αποκάλυψε υπεράριθμους πελάτες στο κατάστημα και επεβλήθη το τεράστιο πρόστιμο, καθώς και λουκέτο για 30 ημέρες.

Είναι το πιο υψηλό πρόστιμο που επεβλήθη στην Κρήτη από την αρχή της πανδημίας, σε κατάστημα.

Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη η πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη το πρόστιμο ήταν τόσο υψηλό, καθώς ήταν η δεύτερη φορά που το εν λόγω κατάστημα φιλοξενούσε στον χώρο του υπεράριθμους πελάτες.

Στους ελέγχους για χρήση μάσκας που έγιναν χθες σε όλη την Κρήτη επεβλήθησαν συνολικά 11 πρόστιμα:

Επτά στο Ηράκλειο, εκ των οποίων έξι σε πεζούς και ένα σε εργαζόμενο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, δύο στο Ρέθυμνο και δύο στο Λασίθι. Και στις τέσσερις περιπτώσεις, το πρόστιμο των 150 ευρώ καλούνται να πληρώσουν εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που δεν φορούσαν μάσκα.