Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Ο καθηγητής του ΕΜΠ Στέλιος Λιοδάκης βοηθά αφιλοκερδώς μαθητές στη Χημεία

χημεία

Το Τμήμα Παιδείας Δήμου Ρεθύμνης, επιδιώκοντας να παράσχει κάθε δυνατή διευκόλυνση σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες που είναι μέλη αδύναμων οικονομικά οικογενειών, αξιοποιεί την ευγενική διάθεση και ανιδιοτελή προσφορά διακεκριμένων επιστημόνων που διατίθενται να παράσχουν δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία, σε ρεθυμνιώτες μαθητές.

Σε ανακοίνωση, απευθύνονται ευχαριστίες στον Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Στέλιο Λιοδάκη, ο οποίος βοηθά αφιλοκερδώς, μαθητές στο μάθημα της Χημείας.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

Σε αυτό το πλαίσιο, αισθανόμαστε την ανάγκη να καταθέσουμε δημοσίως τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας στον αξιότιμο κ. Λιοδάκη Στέλιο, Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου/ Σχολή Χημικών Μηχανικών, ο οποίος εκδήλωσε την πρόθεση του να βοηθήσει μαθητές στο μάθημα της Χημείας, αφιλοκερδώς. Είναι τιμή για το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης να συνεργαστεί με τον κ. Λιοδάκη, ο οποίος είναι ένα έγκριτος , διαπρεπής επιστήμονας, με αναγνωρισμένη διεθνώς ακαδημαϊκή διαδρομή και με εξαιρετική επιστημονική δράση η οποία, μεταξύ άλλων, αποτυπώνεται στην εξεταστική επιτροπή και κεντρική επιτροπή Πανελληνίων εξετάσεων όπου μετείχε ως Μέλος.

Ελπίζουμε οι μαθητές Λυκείου που παρουσιάζουν αδυναμία στο μάθημα της Χημείας, να κάνουν χρήση των πολύτιμων υπηρεσιών που με τόση γενναιοδωρία και υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης προσφέρει ο κ. Λιοδάκης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ: 28310 52191, καθημερινά από Δευτ- έως Παρασκευή από τις 8.00 πμ-3.00 μμ (Υπεύθυνη κυρία Μουρνιανάκη).

Μαζί με τις ευχαριστίες και τις ευχές μας στον Ομότιμο Καθηγητή , εκφράζουμε την ευχή, η ευγενική προσφορά του να παραδειγματίσει και να εμπνεύσει αντίστοιχες καταθέσεις ανιδιοτέλειας και εθελοντισμού.

 

 

Κρήτη

Ελαιόλαδο: Στην Κρήτη η τυποποίησή του, παρά τις πιέσεις των βιομηχάνων

ελαιόλαδο

Απορρίφθηκε, ομόφωνα, η πρόταση του ΣΕΒΙΤΕΛ για τη χύμα μεταφορά του παρθένου κρητικού ελαιολάδου εκτός νησιού, όπου οι βιομήχανοι είχαν προτείνει να γίνεται η τυποποίησή του, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο των ελαιοκομικών οργανώσεων και των ίδιων των παραγωγών αλλά και των τοπικών φορέων.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από μία συντονισμένη “απάντηση” της Περιφέρειας Κρήτης, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου και πολλών ελαιοκομικών οργανώσεων και αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία μεγάλη επιτυχία.

Μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Μανώλη Αργυράκη, ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ, κ. Σταύρος Γαβαλάς, επισήμανε την αξία της συντονισμένης παρέμβασης που έγινε και όπως είπε, “αξίζουν μπράβο σε όλους”!

Ως εκ τούτου, το κρητικό ελαιόλαδο θα τυποποιείται στην Κρήτη - όχι εκτός νησιού - αν και ο ΣΕΒΙΤΕΛ ζητούσε επισταμένα το λάδι να φεύγει από την Κρήτη χύμα και η διαδικασία της τυποποίησης να γίνεται εκτός Κρήτης.

Αυτό δεν πέρασε, όπως είπε ο κ. Γαβαλάς, η τοπική οικονομία θα καρπώνεται όλο αυτό, και όχι άλλες περιοχές.

Ο κ. Γαβαλάς πρόσθεσε ότι άμεσα θα γίνει η κατάθεση του καταστατικού, θα ανακοινωθεί ποιος θα αναλάβει τη διαχείριση του σήματος ΠΓΕ (για να καταστεί το κρητικό ελαιόλαδο Προϊόν Προστασίας γεωγραφικής ένδειξης), αν και όπως σημείωσε, ο ΣΕΒΙΤΕΛ καθυστέρησε σημαντικά την όλη διαδικασία.

“Θα είχαμε, ήδη, πάει πάει στην ΕΕ και θα είχαμε κατοχυρώσει ήδη το σήμα για να βγάζουμε ένα εξαιρετικό προϊόν. Τώρα, οφείλουμε να επιταχύνουμε. Σκοπός μας είναι να παίρνει την υπεραξία ο παραγωγός κι όχι ο βιομήχανος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: "Χάνονται" οι παραλίες του νησιού - Γιατί κινδυνεύουν να εξαφανιστούν

Λιμάνι Ηρακλείου: Αυξημένη κίνηση ενόψει τριημέρου του Αγίου Πνεύματος (φωτο)