Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Κλείνει ένα χρόνο το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης

ΚΕΦΙΑΠ

Το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Ρεθύμνου, στα πλαίσια του εορτασμού για την συμπλήρωση 1 έτους επαναλειτουργίας της δομής πραγματοποίησε με επιτυχία μεταξύ 26 και 27 Μαρτίου εκπαιδευτικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητικού πληθυσμού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου, σχετικά με το θέμα της αναπηρίας.

Μέσα από σειρά παράλληλων δράσεων βιωματικού χαρακτήρα στις οποίες συμμετείχε ενεργά ο μαθητικός πληθυσμός, έγινε αναλυτική παρουσίαση του φαινομένου της αναπηρίας, ενώ επιχειρήθηκε η ευαισθητοποίηση, η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και ο προβληματισμός των μαθητών που συμμετείχαν γύρω από την αναπηρία και τις διαστάσεις που αυτή λαμβάνει σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία. Παράλληλα, επιχειρήθηκε η κινητοποίηση και συνεργασία όλων των μαθητών, που συμμετείχαν, για τη διατύπωση προτάσεων όσον αφορά στη διαμόρφωση ενός καταλληλότερου πλαισίου διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία.

ΚΕΦΙΑΠ

ΚΕΦΙΑΠ , by meropi

Στη δράση συμμετείχαν τμήματα των σχολικών μονάδων: 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, 13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ατσιπόπουλου και το Δημοτικό Σχολείο Αρμένων.
Την δράση χαιρέτησε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου κος Φραγκιαδάκης Γεώργιος, ενώ δίπλα στους μαθητές βρέθηκε ωφελούμενος του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. ο οποίος παρουσίασε τη ζωή με αναπηρία μέσα από τα μάτια ενός ατόμου με παραπληγία.

Τέλος, ο Πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ Νομού Ρεθύμνης κος Τσαχάκης Δημήτριος απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών γύρω από τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις σύγχρονες κοινωνίες.

ΚΕΦΙΑΠ

ΚΕΦΙΑΠ , by meropi

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του έτους 2017 στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκαν πάνω από 5.000 θεραπευτικές συνεδρίες σε 200 περίπου εξυπηρετούμενους. Η Διεπιστημονική ομάδα απαρτιζόταν από 2 Φυσικοθεραπευτές, 2 Λογοθεραπευτές, 1 Κοινωνική Λειτουργό, 1 Ψυχολόγο, 1 Επισκέπτρια Υγείας και 1 Τραυματιοφορέα. Σήμερα, η Διεπιστημονική ομάδα συμπληρώθηκε από 5 επιπλέον θέσεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, οι οποίες είναι: 2 Φυσικοθεραπευτές, 1 Λογοθεραπεύτρια, 1 Εργοθεραπευτής και 1 Κοινωνικός Λειτουργός, ενώ στο σύνολο απαρτίζεται από 12 άτομα εξειδικευμένου θεραπευτικού προσωπικού. Το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Ρεθύμνου συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης στον πληθυσμό της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.
 
 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Τους συνέλαβαν μόλις αποβιβάστηκαν από το πλοίο

λιμενικός

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Χανίων.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι της Σούδας, κατά την αποβίβαση επιβατών από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, εντοπίστηκαν στις αποσκευές των εν λόγω αλλοδαπών πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία ήταν καταχωρημένα στο σύστημα “SIS II” ως κλεμμένα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέος σεισμός στο Ηράκλειο

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Πέθανε 21χρονη!

Αξιοποίηση Νεωρίων και Ενετικών Τειχών: "Έδωσαν τα χέρια" δήμαρχος και Υπουργός - φωτό