Κρήτη

Ρέθυμνο

Χορός και κρυμμένος θησαυρός ... στο Ρέθυμνο

καρναβαλι ρεθυμνο

Με τον καιρό σε ανοιξιάτικη διάθεση 41 ομάδες και 5 περίπου χιλιάδες κυνηγοί ξεχύθηκαν στους δρόμους του Ρεθύμνου για να χριστούν ως ο Άξιος συνεχιστής του Τζον Πάλας, πρωταγωνιστή του 27ου Κυνηγιού του Θησαυρού με διοργανωτές τους Γκουσγκούνηδες.

καρναβαλι ρεθυμνο

καρναβαλι ρεθυμνο, by meropi

καρναβαλι ρεθυμνο

καρναβαλι ρεθυμνο, by meropi

Μικροί και μεγάλοι έπεσαν με τα μούτρα στα βιβλία της ιστορίας του Ρεθύμνου, επιστράτευσαν φαντασία, ευρηματικότητα και παρατηρητικότητα για να λύσουν γρίφους, όπως και όλα τα μέσα μεταφοράς, ακόμη και τα ποδήλατα που είχαν στη διάθεσή τους από τους διοργανωτές!

καρναβαλι ρεθυμνο

καρναβαλι ρεθυμνο, by meropi

Από την Παρασκευή βράδυ που έγινε ο Χορός των Ομάδων του Κυνηγιού του Θησαυρού μέχρι την Κυριακή όλοι έγιναν μια μεγάλη παρέα κυνηγώντας με κέφι, αισιοδοξία και χαρά!

καρναβαλι ρεθυμνο

καρναβαλι ρεθυμνο, by meropi

καρναβαλι ρεθυμνο

καρναβαλι ρεθυμνο, by meropi

Ο Χορός των Ομάδων του Κυνηγιού ξεκίνησε με τη βράβευση των νικητών του Παιδικού Κυνηγιού και στη συνέχεια ξετυλίχθηκε η ζωή του Άξιου, Τζον Πάλας με μουσικοχορευτικά διαλείμματα εμπνευσμένα από τους σταθμούς της ζωής του. Όλο το τριήμερο οι κυνηγοί επεξεργαζόντουσαν στοιχεία ακόμη και διαδικτυακά ή και από το ραδιόφωνο για να καταφέρουν να είναι οι πρώτοι που θα λύσουν και τον τελευταίο γρίφο και θα φτάσουν στο Δημαρχείο να στεφθούν Άξιοι!

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν:

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η παράταξη Κουράκη απαντά στην αντιδήμαρχο για τις προκηρύξεις

Λότζια

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της δημοτικής αρχής και της δημοτικής κίνησης "Ηράκλειο 3.7.5", με φόντο τις προκυρήξεις για εργασία στο Δήμο Ηρακλείου και τα όσα απάντησε νωρίτερα η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη.

Η παράταξη σε νεότερη ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Στα όσα η δημοτική αρχή και η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου έσπευσαν να απαντήσουν, στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, στο θέμα των παράνομων και καταχρηστικών προσλήψεων που πεισματικά προωθεί,  η κίνηση  «Ηράκλειο 3.7.5»  αναφέρει τα εξής:

Οι όροι των προκηρύξεων αυτών  είναι παράνομοι και  καταχρηστικοί. Αντίκεινται στο Σύνταγμα, στην Εργατική Νομοθεσία και στις διεθνείς εργατικές συμβάσεις που έχει υπογράψει κατά καιρούς η χώρα μας.

Τέτοιους όρους, όσο κι αν προσπαθεί να νομιμοποιήσει η δημοτική αρχή του Ηρακλείου, δεν πρόκειται να το πετύχει, γιατί απλά δεν υπάρχει σε κανένας νομικός, εργατικός, αυτοδιοικητικός, κοινωνικός ή ανθρωπιστικός κώδικας που να το δικαιολογεί".

Ανταπάντηση από τη Λότζια

Λίγο αργότερα, η δημοτική αρχή σε ανακοίνωση - απάντηση ανέφερε τα εξής:

"Σε απάντηση της - άλλα λόγια να αγαπιόμαστε – νέας ανακοίνωσης του «Ηράκλειο 3.7.5» και σχετικά με το κατά πόσον οι όροι των προκηρύξεων (στις οποίες έχουμε αναφερθεί ήδη) είναι παράνομοι και καταχρηστικοί, θα είχε ενδιαφέρον να ερωτηθούν και οι δεκάδες δήμαρχοι σε ολόκληρη την χώρα αλλά και στην Κρήτη που έκαναν χρήση παρόμοιων όρων στις δικές τους προκηρύξεις, τι γνώμη έχουν. Μεταξύ των οποίων άλλωστε συμπεριλαμβάνονται και έγκριτοι νομικοί. Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, ό,τι είχε να πει επί του θέματος, το είπε ήδη".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Στη "μάχη" του εμβολιασμού και 8 Κέντρα Υγείας

Κρήτη: Πέθανε επιχειρηματίας λίγο πριν φτάσει στο νοσοκομείο

Κρήτη: Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις