Κρήτη

Ρέθυμνο

Επίσκεψη Γιάννη Κεφαλογιάννη στις εγκαταστάσεις του Βιοτεχνικού Πάρκου Ρεθύμνου

viopa1.jpg

Θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των επιχειρηματικών υποδομών του νόμου, μέσω της μετεγκατάστασης σειράς βιοτεχνικών δραστηριοτήτων στην οριοθετημένη και οργανωμένη περιοχή του Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΟ.ΠΑ) Ρεθύμνου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στο χώρο, του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτή Ρεθύμνου, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, κα Μαίρη Λιονή, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΒΙΟ.ΠΑ. ΑΕ, κ. Γιώργο Γιακουμάκη, καθώς και τους Περιφερειακούς Συμβούλου, κ. Νίκο Κακογιαννάκη και κ. Κώστα Δανδουλάκη, ξεναγήθηκε στους χώρους του Πάρκου, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για το σχεδιασμό εγκατάστασης περεταίρω επιχειρήσεων στην περιοχή, εγχείρημα που όπως υπογράμμισε, αναμένεται να προσθέσει πολλαπλά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό για το Ρέθυμνο, παρέχοντας σύγχρονες δυνατότητες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία αποτελεί και το βασικό μέτοχο της ΒΙΟ.ΠΑ. Α.Ε., η κα Λιονή τόνισε την ανάγκη μιας ευρείας συνεργασίας προκειμένου να προσπεραστούν όλα τα υφιστάμενα εμπόδια και να προχωρήσει άμεσα η πλήρη λειτουργία του πάρκου, τονίζοντας παράλληλα, τη σημασία να δοθούν σημαντικά κίνητρα μετεγκατάστασης προς τις επιχειρήσεις.  

Όπως αναφέρθηκε στη συζήτηση, η ιστορία του Βιοτεχνικού Πάρκου ξεκινάει το 2003, όπου με ΚΥΑ των τότε υπουργών Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ καθορίστηκαν τα όρια του, ενώ παράλληλα, με την ίδια απόφαση είχαν εγκριθεί ο φορέας του και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Την απόφαση εκείνη ακολούθησε αυτή του 2005, από τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Σιούφα, με την οποία εγκρίθηκε η ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Κρήτης για τη χρηματοδότηση των έργων αναβάθμισης του.

Σύμφωνα με τον κ. Γιακουμάκη, σήμερα το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων να ενταχθούν στις εγκαταστάσεις του Βιοτεχνικού Πάρκου παραμένει υψηλό, με τη γεωγραφική θέση της περιοχής να αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Σε αυτή την κατεύθυνση, εκπροσωπώντας το ΔΣ κατέθεσε στο υφυπουργό μια δέσμη προτάσεων αναφορικά με τις οποίες ζητήθηκε η συμβολή του προκειμένου να θεμελιωθεί, όπως ανάφερε, ένα έργο πνοής για την επιχειρηματικότητα του νομού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Βαρύ το πλήγμα στην αγορά εργασίας - Η έκθεση με τις επιπτώσεις (Βίντεο)

Αναπτυξιακό πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ»: Έργα 19 εκατ. σε 30 δήμους

Τσιόδρας - κορωνοϊός: Θα υπάρχουν μέτρα μέχρι να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί

Κρήτη

Χανιά

Δήμος Πλατανιά: Αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας δικαιούχων ΑΠΕ

δημαρχείο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά το προηγούμενο διάστημα είχε προχωρήσει σε διαδοχικές ενστάσεις, που είχε υποβάλει από τριετίας στο Υπουργείο ΠΕΚΑ, προκειμένου να αναγνωρισθούν οι δικαιούχοι δημότες των περιοχών που είναι εγκαταστημένες ΑΠΕ.

Ενημερώνουμε ότι μετά της εκδίκασης των ενστάσεων το προηγούμενο διάστημα και την αποδοχή των αιτημάτων του Δήμου Πλατανιά, τα οποία είχαν υποβληθεί σε συνεργασία με το Δήμο Καντάνου-Σελίνου, αναρτήθηκαν οι παρακάτω πίνακες στην επίσημη ιστοσελίδα της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.:

https://apps.deddie.gr/OnePerCentReturnsRES/pages/index.html

Δικαιούχοι είναι όσοι είχαν ενεργή σύνδεση εντός των διοικητικών ορίων των Κοινοτήτων Πρασέ και Σέμπρωνα στις 09.08.2016, δηλαδή κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ / ΑΠΕΗΛ / οικ.181851 / 09.08.2016 Aπόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία που διατηρούνται στα συστήματα της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε..

Οι δικαιούχοι είναι όσοι αναφέρονται στον παραπάνω πίνακα (ling).

Στις περιπτώσεις ενεργών παροχών, οι αριθμοί των οποίων δεν συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., οι δικαιούχοι οικιακοί καταναλωτές μπορούν να υποβάλλουν στο Δήμο Πλατανιά, εντός ενός (1) μηνός από την ημερομηνία ανάρτησης του πίνακα, δηλαδή μέχρι την 23η/05/2021, αίτηση για έκδοση βεβαίωσης, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι η ενεργή τους παροχή βρίσκεται εντός των ορίων της Κοινότητας Πρασέ ή της Κοινότητας Σέμπρωνα, παρέχοντας παράλληλα εξουσιοδότηση στο Δήμο Πλατανιά να αποστείλει στην ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. τη σχετική βεβαίωση.

Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. θα αναρτήσει τον τελικό πίνακα με τους αριθμούς παροχής των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών και θα αποστείλει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τελικό πίνακα με αναλυτικά στοιχεία (αριθμό παροχής, ποσό, προμηθευτή, Κοινότητα και Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού) και στους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας τα ποσά που τους αντιστοιχούν ανά δικαιούχο της πίστωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλλαγές στους διαγωνισμούς ανάπτυξης ΑΠΕ που αφορούν και στην Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Ναι στην διεκδίκηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων