Κρήτη

Ρέθυμνο

Έλεγξαν την όραση σε 43 παιδιά στ' Ανώγεια

153.jpg

Χθες, Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, η Λέσχη Lions Κνωσός επισκέφθηκε τα Ανώγεια και σε συνεργασία με το Δήμο και το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων πραγματοποιήσε με το φορητό διαθλασίμετρο προληπτικό έλεγχο λειτουργίας της όρασης σε 43 παιδιά.

162.jpg

162.jpg, by gpapadakis

148.jpg

148.jpg, by gpapadakis

Η Πρόεδρος L. Μαίρη Ζηνόζη και τα μέλη της Λέσχης ευχαριστούν θερμά τον Πρόεδρο Ζώνης  L.Μιχάλη Κλεισαρχάκη και τον Ερευνητή Αριστοφάνη Παλλήκαρη για την πολύτιμη βοήθειά τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Αεράκη και στις κυρίες Ράνια Μπαγκέρη και Ιφιγένεια Πλουσή από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για τη ζεστή τους φιλοξενία.

Κρήτη

Κρήτη - κακοκαιρία: Έκλεισαν σχολεία - Λευκό τοπίο χωριά του νησιού (βίντεο)

Σήμερα στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου

Σε λευκό κλοιό βρίσκονται αρκετές περιοχές της Κρήτης ενώ σήμερα, όπως έχουν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι, στο νησί θα επικρατήσουν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καταγίδες και τσουχτερό κρύο.

Τα λευκά τους έχουν φορέσει αρκετά ωριά όπως ο Νιπιδιτός, οι Ασίτες αλλά και ο Ομαλός Χανίων όπου το χιόνι έχει πέσει στα 800 μέτρα. 

Στο Οροπέδιο Λασιθίου, περιοχή όπου έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο πολλών κυμάτων κακοκαιρίας, ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης αποφάσισε να αναστείλλει για σήμερα τη λειτουργία των σχολείων υπό το φόβο επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες ώρες.

Στιγμιότυπο έξω από το Δημαρχείο του Οροπεδίου Λασιθίου, by gpapadakis

Έτσι, οι γονείς σήμερα έσπευσαν να πάρουν τα παιδιά τους νωρίτερα ενώ όπως δήλωσε στο ekriti ο Δήμαρχος, τα σχολεία δεν αποκλείεται να είναι και αύριο κλειστά αλλά αυτό εξαρτάται από την εξέλιξη της κακοκαιρίας και της χιονόπτωσης. 

Πυκνή χιονόπτωση στο Καμινάκι του Οροπεδίου, by gpapadakis

Χιονόπτωση στο Οροπέδιο Λασιθίου - Γιάννης Σιγανός, by gpapadakis

Στον έναν βαθμό η θερμοκρασία στ'Ανώγεια (Ελευθερία Χόνδρου), by gpapadakis

Σημερινό στιγμιότυπο από Ανώγεια - Φωτογραφία: Μανόλης Σαμόλης, by gpapadakis

Το παρακάτω βίντεο είναι σήμερα από το Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου:

Στα λευκά έχει «ντυθεί» από το πρωί το Οροπέδιο του Ομαλού στα Χανιά καθώς το χιόνι έχει καλύψει την περιοχή. Τα πρώτα χιόνια «έπεσαν» ακόμα στην περιοχή του Έλους και των Εννιά Χωριών σε υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα με τις Αρχές να καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών της ορεινής ενδοχώρας του δήμου Πλατανιά με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών.

Μόλικο χιόνι στον Ομαλό Χανίων - Φωτογραφία, Γιώργος Κουτρούλης, by gpapadakis

 

Φωτογραφία του Φάνη Μάμου από το καταφύγιο των Ασιτών, by gpapadakis

 

Φωτογραφία του Φάνη Μάμου από το καταφύγιο των Ασιτών, by gpapadakis

Ομαλός Χανίων - Μανόλης Κοζυράκης, by gpapadakis

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Η παρέα στο ελαιουργείο... τον έβαλε σε μπελάδες

Κρήτη: Τον βρήκε ο αδελφός του νεκρό μέσα μία λίμνη αίματος

Κρήτη: Σοκάρει το νέο έγκλημα - Ψάχνουν παντού τον σύντροφο της Βασιλικής