Κρήτη

Ρέθυμνο

Δήμος Ανωγείων: Χρηματοδότηση για αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες

Ανώγεια

Μέσα από μια αρκετά σύντομη, όπως ανακοινώθηκε, και συντονισμένη προσπάθεια σε λίγους μόλις μήνες, το Υπουργείο  Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης προέβη στην ικανοποίηση του αιτήματος του Δήμου Ανωγείων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν μετά τις πρόσφατες θεομηνίες.  

Ειδικότερα, εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ για τον Δήμο Ανωγείων με στόχο να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημίες που προκλήθηκαν. Η εγκεκριμένη χρηματοδότηση έρχεται να προστεθεί στην αρχική πίστωση των 250.000€ του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κύριο Ιωάννη Κεφαλογιάννη για να τον ευχαριστήσει, από κοινού με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, για την πραγματικά άμεση ανταπόκριση. Από τη μεριά του ο Γιάννης Κεφαλογιάννης τόνισε πως η Κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη πως αντιμετωπίζει τις δυσκολίες, με ταχύτητα και υπευθυνότητα στηρίζοντας το δύσκολο έργο της αυτοδιοίκησης, ειδικά σε ότι αφορά το κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.

Δήλωση Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Σ. Κεφαλογιάννη 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών  κ. Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κύριο Ιωάννη Κεφαλογιάννη, για την συνέπεια τους στην υπόσχεση τους για την χρηματοδότηση και του Δήμου μας μετά τις πρόσφατες θεομηνίες.   

Η έκδοση της σχετικής απόφασης χρηματοδότησης 400.000€ για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία έρχεται να προστεθεί στην αρχική πίστωση των 250.000€ του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Στόχος μας τώρα να προχωρήσουμε άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να αποκαταστήσουμε μέρος των ζημιών προς όφελος των πολιτών.»

Η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση του Δήμου Ανωγείων του Ν. Ρεθύμνης με το ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ (400.000,00€) με σκοπό να πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής αγροτικής κτηνοτροφικής οδοποιίας και κατασκευής τοίχων αντιστήριξης από προκατασκευασμένα στοιχεία απο οπλισμένο σκυρόδεμα. 

Eιδήσεις σήμερα 

Κρήτη: Πέντε συλλήψεις για το μαχαίρωμα του 19χρονου

Κρήτη: Δωρεάν τα τεστ κορωνοϊου για συνοδούς ασθενών στα νοσοκομεία από σήμερα

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και sms

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εγκαίνια της έκθεσης για την «80η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου»

εγκαινια- μαχη της κρητης

Τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης με θέμα «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941) θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Μαΐου στις 20:00 το βράδυ στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Επιμελητής είναι ο Επιστημονικός Συνεργάτης σε θέματα Νεότερης Ιστορίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, κ. Κωστής Μαμαλάκης. Τα εκθέματα αφορούν στα ιστορικά γεγονότα από τη Μάχη του Ηρακλείου, μέχρι και την ημέρα κατάληψης της πόλης από τους Γερμανούς, (1η Ιουνίου 1941).

Η έκθεση ξεκίνησε το Σάββατο 15 Μαΐου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 27 Ιουνίου. Είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και το ωράριο λειτουργίας είναι: Τις καθημερινές από Δευτέρα έως και Παρασκευή το πρωί από τις 09:00 έως τις 14:00 και το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 21:30. Το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 17:30 έως τις 21:30 και την Κυριακή από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00.

Ο Δήμος Ηρακλείου συνεργαζόμενος με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) για καινοτόμες εφαρμογές, προχωρά στην προβολή των ιστορικών ντοκουμέντων με την τεχνική του projection mapping, στο εμβληματικό μνημείο του Κούλε. Οι προβολές έχουν προγραμματιστεί, μετά τη δύση του ηλίου, την Πέμπτη 20/5, την Παρασκευή 21/5, το Σάββατο 22/5, την Κυριακή 23/5 και την Δευτέρα 24/5.

Παράλληλα θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ταγματάρχη Τζουλάκη, την Παρασκευή 21 Μαΐου στις 12:00 το μεσημέρι.

Eιδήσεις σήμερα

Το Ηράκλειο τιμά τη Μάχη της Κρήτης - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Μάχη της Κρήτης - Χανιά: Έκθεση αδημοσίευτων φωτογραφιών και σπάνιων αντικειμένων