Κρήτη

Ρέθυμνο

Αναβαθμίζεται το χιονοδρομικό των Ανωγείων - Μετατρέπεται σε ορεινό καταφύγιο

Αρναουτακης

Την ένταξη του έργου στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020» που αφορά την «Αναβάθμιση-εξοπλισμός χιονοδρομικού Ανωγείων και η μετατροπή του σε ορεινό καταφύγιο»,  υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία του Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, και του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Ζαχαρία Δοξαστάκη.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 795.301 ευρώ και αφορά το κέντρο εναλλακτικών αθλητικών τουριστικών δραστηριοτήτων και περιβαλλοντικών παρατηρήσεων του Δήμου Ανωγείων με στόχο την πλήρη αξιοποίηση του χώρου σε ετήσια βάση, τόσο κατά την χειμερινή όσο και κατά την θερινή περίοδο. Την χειμερινή περίοδο προβλέπεται η επίσκεψη και φιλοξενία διαφόρων σχολείων, συλλόγων και περιβαλλοντικών ομάδων κυρίως για περιβαλλοντική εκπαίδευση και εκπαίδευση σε χιονοδρομικές αθλοπαιδιές. Οι καλοκαιρινές δραστηριότητες περιλαμβάνουν βραδιές περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και περιβαλλοντικών παρατηρήσεων σε τοποθεσίες πλησίον του κέντρου με ιστορικό ενδιαφέρον όπως το Ιδαίον Άντρον καθώς και επίσης εντός της περιοχή Natura εντός της οποίας εκτείνεται ο χώρος του κέντρου.

Οι βασικές εργασίες υλοποίησης του έργου περιλαμβάνουν:
·            αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων
·            τοποθέτηση θερμομονωτικών κουφωμάτων αλουμινίου
·            επικάλυψη δώματος με την αναγκαία ενεργειακή αναβάθμιση
·            ανακατασκευή χώρων υγιεινής
·            εσωτερικά κουφώματα - ερμάρια και λοιπές ξυλουργικές εργασίες
·            διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου
·            Προμήθεια του απαραίτητου λειτουργικού εξοπλισμού.

Το έργο θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ρεθύμνου για λογαριασμό του Δήμου Ανωγείων.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: "Με χτυπήσανε μαμά" - Τα τελευταία λόγια του 11χρονου

ηλεκτρικό πατίνι

Η συζήτηση για την ανυπαρξία νομικού πλαισίου για τη λειτουργία και χρήση των ηλεκτρικών πατινιών άνοιξε πάλι, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου Λεωνίδα στη Χερσόνησο.

 Η μητέρα του παιδιού ζητά να τιμωρηθούν αυτοί που νοίκιασαν το πατίνι στον γιο της και το κράτος να φροντίσει ώστε να μην βρεθεί καμία άλλη μάνα στη θέση της.