Κρήτη

Πολιτική

Δανέλλης: Προβλήματα στις μετατάξεις υπαλλήλων στο Υπουργείο Παιδείας

Δανελλης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης, σχετικά με τα προβλήματα μετατάξεων υπαλλήλων από το Υπουργείο Παιδείας.

Η κατάργηση πολλών τμημάτων Συντήρησης Έργων Τέχνης – Αποκατάστασης των ΕΠΑ.Λ οδήγησε πολλούς συντηρητές αρχαιοτήτων της ειδικότητας ΠΕ 18.28 (Συντηρητών Έργων Τέχνης) είτε να ετεροαπασχολούνται, είτε να μη  συμπληρώνουν το διδακτικό τους ωράριο.

Την ίδια στιγμή στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υπάρχουν κενές θέσεις για την ειδικότητα ΤΕ Συντηρητών Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων και θα ήταν ορθολογικό, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του νόμου περί κινητικότητας στο δημόσιο, με απλές διαδικασίες να προωθούνται οι μετατάξεις υπαλλήλων από το ένα Υπουργείο στο άλλο χωρίς να παρουσιάζεται πρόβλημα.

Δυστυχώς όμως τα αρμόδια για τις σχετικές γνωμοδοτήσεις ΚΥΣΔΕ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) δεν επιτρέπουν την ταυτόχρονη μεταφορά θέσης και πίστωσης για τον υπάλληλο που έχει αιτηθεί την μετάταξη, μπλοκάροντας επί της ουσίας τη διαδικασία. 

Κρήτη

Συλλυπητήρια Φραγκάκη για το θάνατο του εργαζόμενου στο εργοτάξιο του αεροδρομίου

μανώλης φραγκάκης

Τα του συλλυπητήρια για τον θάνατο του εργαζόμενου στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλης Φραγκάκης:

"Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα σήμερα τον αναπάντεχο θάνατο ενός συνδημότη μας, εργαζόμενου στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι, σε εργατικό δυστύχημα που συνέβη στον ανωτέρω χώρο.

Θέλω να εκφράσω τα πιο βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια,  τους οικείους του και ιδιαίτερα στα παιδιά του  και να δηλώσω πως ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, με όσα μέσα διαθέτει, θα βρίσκεται δίπλα στα παιδιά του εκλιπόντος, προκειμένου να τα στηρίξει ψυχολογικά και ηθικά σε αυτή την αβάσταχτη συνθήκη που καλούνται να ανταπεξέλθουν".

Ειδήσεις σήμερα 

Δήμος Φαιστού: Ενεργοποίηση νέας γεώτρησης

Νέα μαρτυρία για Λιγνάδη: "Κατέβηκε μέσα στα αίματα, πισώπλατα μαχαιρωμένος"

Μυτιλήνη - Καρά Τεπέ: Έγκυος Αφγανή αυτοπυρπολήθηκε στη σκηνή της