Κρήτη

Λασίθι

Τον Δεκέμβριο ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές- Η Σητεία ανάμεσα τους

πτηση

Για τις 19 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται ο διαγωνισμός για τις επτά άγονες γραμμές για τις οποίες δεν υπήρξε κανέναν ενδιαφέρον ενώ στις 21 του ίδιου μήνα, θα διεξαχθεί η αντίστοιχη διαδικασία για τις τρεις γραμμές που η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αποφάσισε να ματαιώσει τον προηγούμενο διαγωνισμό, προβάλλοντας αδυναμία αξιολόγησης των προσφορών. Πρόκειται για τις γραμμές Αθήνα -Μήλος, Αθήνα-Νάξος και Αθήνα Σητεία, που η ΥΠΑ διενεργεί διαγωνισμό για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης με την υποχρέωση της δημόσιας υπηρεσίας για τέσσερα χρόνια (από την 1 Απριλίου 2017 έως 31 Μαρτίου 2021).

Υπενθυμίζεται ότι οι επίμαχες γραμμές έχουν ανατεθεί προσωρινά στην Sky Express, μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2017. Νωρίτερα, (5 Δεκεμβρίου) θα συζητηθεί στο ΣτΕ η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η Sky Express κατά της απόφασης του υπουργού Υποδομών κ. Χρίστου Σπίρτζη, με την οποία ακυρώθηκε ο διαγωνισμός αν και υπήρχε ζωηρό ενδιαφέρον από όλες τις αεροπορικές εταιρείες. Με την αίτησή της, η Κρητική αεροπορική εταιρεία ζητά από το υπουργείο να προχωρήσει στην κατακύρωση του προηγούμενου διαγωνισμού ενώ έχει υποβάλλει και αίτημα προσωρινής διαταγής προκειμένου να μην προχωρήσει ο νέος διαγωνισμός.

Οι επτά άγονες γραμμές που θα θέσει σε δημοπρασία η ΥΠΑ στις 19 Δεκεμβρίου για τετραετή αποκλειστική εκμετάλλευση είναι:
• Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα με μέγιστο οικονομικό αντιστάθμισμα το ποσό των 312.000 ευρώ
• Θεσσαλονίκη - Σκύρος με το ποσό των 260.000 ευρώ
• Αλεξανδρούπολη - Σητεία με το ποσό των 416.000 ευρώ
• Άκτιο -Σητεία με 416.000 ευρώ
• Κέρκυρα - Άκτιο - Κεφαλονιά - Ζάκυνθος με 800.000 ευρώ
• Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ρόδος με 1.100.000 ευρώ
• Ρόδος-Κως-Κάλυμνος-Λέρος-Αστυπάλαια με επιδότηση 800.000 ευρώ

Πηγές της αγοράς σημείωναν χθες ότι η επιδότηση των γραμμών αυτών είναι πολύ χαμηλή, γεγονός στο οποίο απέδιδαν και την ανυπαρξία ενδιαφέροντος στον πρώτο γύρο. Η ΥΠΑ επικαλούμενη την οικονομική δυσχέρεια του κράτους διατήρησε τις επιδοτήσεις στα ίδια επίπεδα.

Ο διαγωνισμός για τις άγονες θα διεξαχθεί στην σκιά σφοδρών αντιδράσεων από τις τοπικές κοινωνίες που ζητούν αλλαγή των δρομολογίων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι νησιωτικοί προορισμοί της χώρας κατά την χειμερινή περίοδο. Οι αερομεταφορείς αντιμετωπίζουν με προβληματισμό το κύμα αντιδράσεων και με την σειρά τους ζητούν από την ΥΠΑ να άρει τους περιορισμούς, με τους οποίους επιβάλλεται ένα σφικτό πρόγραμμα δρομολογίων και μάλιστα σε μη εμπορικές ημέρες της εβδομάδας όπως είναι η Παρασκευή και η Κυριακή. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι αν αρθούν αυτά τα εμπόδια, οι εταιρείες θα μπορέσουν να αυξήσουν τα δρομολόγια αλλά και να διατηρήσουν σε χαμηλά επίπεδα τους ναύλους, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα πληρότητας του χειμώνα.
Πηγή: newmoney.gr

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κυκλοφορούσε με κλεμμένο ΙΧ στο Γάζι

κλεμμένο ιχ

Να κάνει βόλτες με το κλεμμένο αυτοκίνητο, συνελήφθη ένας άνδρας στο Γάζι, από τους αστυνομικούς του ΑΤ Μαλεβιζίου.

Πρόκειται για έναν 40χρονο ο οποίος διαμένει στη Χερσόνησο και ο οποίος, είχε την ατυχία να πέσει πάνω στους αστυνομικούς που έκαναν περιπολία.

Κατά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, εκατόν πενήντα τρία (153) δισκία για τα οποία δεν έφεραν την απαιτουμένη ιατρική συνταγή και χρεωστική κάρτα τράπεζας

Από την προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου, προέκυψε ότι ο 40χρονος είχε διαπράξει τρεις κλοπές στο Ηράκλειο αφαιρώντας τα παραπάνω αντικείμενα τα οποία  αποδόθηκαν στους ιδιόκτητες τους και είχε χρησιμοποιήσει την αφαιρεθείσα χρεωστική κάρτα τράπεζας για αγορές  ύψους 70 ευρώ.   

Επίσης το ΙΧΕ αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου. 

(φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τσάκωσαν άμεσα τους δύο νεαρούς στο κέντρο

Ηράκλειο: Έκαναν σεξ μέσα στο αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν!

 

ESPA BANNER