Κρήτη

Λασίθι

Συνάντηση Ζερβού - Πετάση για το Αστυνομικό Τμήμα Νεαπόλεως

αστυνομια,ΕΛΑΣ

Το άριστο επίπεδο συνεργασίας που επιτεύχθηκε μέχρι σήμερα είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Ταξίαρχος Εμμ. Πετάσης κατά τη συνάντησή τους στο Δημαρχείο.
Συζητήθηκε το φλέγον θέμα που απασχολεί το Δήμο Αγίου Νικολάου, που αφορά τη συγχώνευση του Αστυνομικού Τμήματος Νεαπόλεως και ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Αστυνομικό Διευθυντή ότι την Πέμπτη 17 Μαρτίου αντιπροσωπεία του Δήμου θα συναντηθεί στα Χανιά με το νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο Ανδρέα Δασκαλάκη, στον οποίο θα μεταφέρουν τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το αίτημα της διατήρησης του Α.Τ. Νεαπόλεως.
Επίσης έγινε συζήτηση για την πιθανότητα και τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη μεταστέγαση του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) από τους χώρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης στον Άγιο Νικόλαο στη Νεάπολη. Μάλιστα, όπως εξήγησαν, ακόμη και στην περίπτωση που θα παραμείνει το Α.Τ. στη θέση του, μπορεί με τον κατάλληλο σχεδιασμό οι δημοτικές Υπηρεσίες που συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο να μεταφερθούν στο απέναντι δημόσιο κτίριο και να συγκεντρωθούν σε ένα οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, μιας και το ΤΑΕ χρειάζεται πιο άνετο χώρο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ανατολή" εξετάστηκαν επίσης ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των Δικαστηρίων και την ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή τους Θαλάμους Προσωρινής Κράτησης ή τη νοσηλεία κρατουμένων στο Νοσοκομείο Νεαπόλεως, που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
«Ελπίζω, μετά τη συζήτηση που θα γίνει με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή και ανάλογα με την εξέλιξη στο θέμα του Α.Τ. Νεαπόλεως, ότι θα ξαναδούμε το θέμα αυτό. Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί για τη διαχείριση των κτιριακών εγκαταστάσεων στη Νεάπολη, είναι απόλυτα συμβατές και λειτουργικές. Θα δούμε ποια ταιριάζει περισσότερο, ώστε να γίνουν και οι κατάλληλες διευθετήσεις», είπε ο Δήμαρχος.
Ο κ. Πετάσης αναφερόμενος στο ζήτημα του Α.Τ. Νεαπόλεως διευκρίνισε ότι την τελική απόφαση θα λάβει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και απέφυγε να λάβει θέση. Σημείωσε πάντως ότι «όπως είναι σήμερα στελεχωμένο το Α.Τ. Νεαπόλεως, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην αποστολή του και προκειμένου να το καταφέρει, υποστηρίζεται με δύναμη από άλλα Τμήματα

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: "Περπατώ, τρέχω - μαζεύω χιλιόμετρα για καλό σκοπό!"

Ημιμαραθωνιος

Θέτοντας σε προτεραιότητα την ψυχική ευεξία και τη βιολογική υγεία των εφήβων κα των νέων ο Δήμος Ρεθύμνου  σε αγαστή συνεργασία του με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ρεθύμνου, συνδιοργανώνουν τον 2οΜαραθώνιο Γυμνασίων Ρεθύμνου.  

Η περυσινή θετική εμπειρία της διοργάνωσης του 1ου Εικονικού Μαραθωνίου, στην οποία έλαβαν μέρος  191 μαθητές-τριες  με 38 ομάδες από 7 Γυμνάσια του Δήμου Ρεθύμνου,  διανύοντας  συνολική απόσταση 2.135 χιλιομέτρων,  με ευγενή στόχο τη δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε Ειδικά Σχολεία του Ρεθύμνου, τον οποίο και εκπλήρωσαν, ενθαρρύνει την επανάληψη του Μαραθωνίου, με εμπλουτισμένο πρόγραμμα και επιμήκυνση της διάρκειας του.

Ειδικότερα, η δράση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022. Την ημέρα της λήξης  οι συμμετέχουσες ομάδες θα λάβουν μέρος σε ένα πραγματικό Μαραθώνιο, διανύοντας την καθορισμένη απόσταση  ομαδικά.  Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνουν από το παραλιακό μέτωπο, μπροστά από το Λύκειο Ελληνίδων.

Σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής και προκειμένου να τηρηθούν  τα υγειονομικά μέτρα,  οι μαθήτριες- ές   θα συμμετέχουν σε ολιγομελείς ομάδες των 4-5 ατόμων. Η επίδοση τους θα αξιολογηθεί ως  ομαδική και όχι ως ατομική. Οι ομάδες θα πρέπει να περπατάνε ή να τρέχουν εντός χρονικού διαστήματος  8 εβδομάδων.  Καθ’ όλη τη διάρκεια θα αναρτούν  την επίδοση τους σε χιλιόμετρα,  σε ειδική πλατφόρμα. Νικήτριες θα ανακηρυχθούν οι 3 πρώτες ομάδες οι οποίες θα έχουν καταφέρει, σε  όλο αυτό το διάστημα, να  συγκεντρώσουν  τα περισσότερα  χιλιόμετρα.

Όλες  οι συμμετέχουσες- ντες  μαθήτριες- ές   θα λάβουν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής ενώ στις  3 πρώτες ομάδες θα απονεμηθούν κύπελλα. Επίσης, οι νικήτριες ομάδες θα παραδώσουν 3 Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές σε ισάριθμα  Ειδικά σχολεία. Τη δαπάνη για τη διεξαγωγή του αγώνα (μετάλλια, διπλώματα, και άλλα λειτουργικά έξοδα) καθώς και για την προμήθεια των Η/Υ που θα προσφερθούν στα Ειδικά Σχολεία, αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο Δήμος Ρεθύμνης. 

Η πρωτοβουλία του Μαραθωνίου με σύνθημα Περπατώ/τρέχω - μαζεύω χιλιόμετρα για καλό σκοπό» έχει τριπλό στόχο: την εναρμόνιση με την προτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με την οποία είναι αναγκαία για την σωματική και ψυχική υγεία  των παιδιών  και των  έφηβων η Μέτρια προς Έντονη Φυσική Δραστηριότητα (τρέξιμο σε αργό ρυθμό),  για τουλάχιστον 60 λεπτά σε καθημερινή βάση  ή επί 420 λεπτά την εβδομάδα. Την ενθάρρυνση και κινητοποίηση των εφήβων μαθητών/ τριών  Γυμνασίου της πόλης μέσα από ένα υγιές, αναζωογονητικό  ερέθισμα, να συναναστραφούν με ασφάλεια, να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν και κυρίως να συνεργαστούν για να  πετύχουν μαζί ένα κοινό στόχο αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας και  προσφοράς.

Για πληρέστερη ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι –ες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Μαραθωνίου:

https://sites.google.com/dipereth.gr/marathon           

Επίσης για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκομένων  και τη  διασφάλιση της επιτυχίας της διοργάνωσης, παρακαλούνται  όλοι οι  Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, σε ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, στις 6 το απόγευμα, στην οποία θα μπορούν αν συμμετάσχουν  μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://minedu-primary.webex.com/meet/dkarampi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία για τους θανάτους - Διατηρούνται ψηλά τα κρούσματα

Βασίλης Λαμπρινός: Επίσκεψη σε δύο ειδικά σχολεία

Ηράκλειο: Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας (Φωτογραφίες)

ESPA BANNER