Κρήτη

Λασίθι

Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη θα έχει αύριο ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

αντώνης ζερβός

Η ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης ακινήτου με στόχο την ανέγερση κτιρίων για την στέγαση των υπηρεσιών της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λασιθίου, της Π.Υ Αγίου Νικολάου, των Υπηρεσιών της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου καθώς και το ζήτημα της επαναλειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, θα συζητηθούν στην συνάντηση που θα έχει αύριο στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Στην συνάντηση που θα παρευρίσκεται και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αναμένεται να διευκρινιστούν ζητήματα που σχετίζονται με τον τρόπο παραχώρησης από τον Δήμο της οικοπεδικής έκτασης, τους όρους δόμησης, αλλά και γενικότερα ζητήματα που έχουν ήδη επισημανθεί στον υπουργό σε σχετικό υπόμνημα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου : “Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, θα δώσει την δυνατότητα ν΄ αποσυμφορηθεί το κέντρο αλλά και οι παρυφές της πόλης από την κυκλοφορία, αφού θα γίνει η μεταφορά των παραπάνω υπηρεσιών. Προσδοκούμε -ανέφερε χαρακτηριστικά - να αντιμετωπιστούν συνολικά τα ζητήματα που έχουν ανακύψει, να υπάρξει η πολιτική βούληση από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου και να ανοίξει σύντομα, ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου”.

Αναφορικά με το θέμα επαναλειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, ο κ. Ζερβός αναμένεται να ζητήσει ενημέρωση από τον υπουργό, για το χρόνο που απαιτείται ώστε να υπάρξει στελέχωση του Τμήματος και ν΄ αντιμετωπιστεί ένα σοβαρό θέμα που σχετίζεται με την ασφάλεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Επάνω Μεραμπέλου. 

 

 

Κρήτη

Περιφέρεια Κρήτης: Διαδικτυακή εκδήλωση για την «Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού

Περιφερεια κρητης -ημερα εθελοντισμου

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη με το ψήφισμα 40/212 της γενικής συνέλευσης του  ΟΗΕ  στις 17 Δεκεμβρίου του 1985 με σκοπό να τιμάται το έργο των εθελοντών και να ενθαρρύνεται η εθελοντική προσφορά που διευρύνεται διαρκώς και επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Η Περιφέρεια Κρήτης, συμμετέχοντας ενεργά, οργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση για να τιμήσει την διεθνή ημέρα εθελοντισμού και για να αναδείξει τις δράσεις που αναλαμβάνει στον τομέα αυτό.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και η Γεωργία Μηλάκη Εντεταλμένη Σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης για τον Εθελοντισμό και τη διασύνδεση της Περιφέρειας Κρήτης με φορείς και οργανώσεις. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020 με ώρα έναρξης στις 10 π.μ.

Οι πολίτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την διαδικτυακή εκδήλωση μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης www.crete.gov.gr , στη σελίδα του facebook της Περιφέρειας Κρήτης https://www.facebook.com/CreteRegion και σε κανάλι YouTube.

Κεντρικό χαιρετισμό θα απευθύνει η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρόεδρος Ιδρύματος «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ». Θα χαιρετήσουν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αριστέα Πλεύρη, Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Πέπη Μπιρλιράκη, Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, Ελένη Πλατανάκη, Αντιδήμαρχος Σητείας και Ελένη Ζερβουδάκη, Αντιδήμαρχος Χανίων.

 Ομιλίες

Μανόλης Κουγιουμτζής, Πρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών: Ο ρόλος του Εθελοντισμού στην διατήρηση του πολιτισμού της Κρήτης στον κόσμο 
Ζαχαρίας Αμανάκης, Πρόεδρος Παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου: Η διεθνής και η τοπική διάσταση του Ε.Σ.
Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος ΜΚΟ «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Η εμπειρία οργάνωσης του εθελοντικού έργου σε όλη την Ελλάδα
Ανδρέας Μεταξάς,  Διευθύνων Σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group: Το έργο των εθελοντών της Κρήτης ως μέρος της εμπειρίας των τουριστών επισκεπτών.

Χριστίνα Χαλκιαδάκη, Διευθύνων Σύμβουλος των σούπερ μάρκετ «Χαλκιαδάκης»: Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αντίληψη και πράξη

Εκ μέρους της εταιρείας «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» ο Γιάννης Ασπιρτάκης υπεύθυνος θεμάτων ΕΚΕ, με θέμα: Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αντίληψη και πράξη

Θα παρουσιαστεί επίσης το βίντεο Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Κρήτης με θέμα: «Εθελοντισμός στον Τουρισμό»

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: Κατσίγαρος και πάλι στο ποτάμι του Κατσαμπά

Ανδρόγεω: Μετακομίζουν οι δημοτικές υπηρεσίες - Παραμένει το ΚΕΠ στο ισόγειο

Κορωνοϊός - Gov.gr: Η νέα εφαρμογή για smartphone - Οι υπηρεσίες και το ραντεβού για το εμβόλιο