Κρήτη

Λασίθι

Συναντήσεις Στεφανάκη στην Αθήνα για θέματα παιδείας, εκπαίδευσης και πολιτισμού

στεφανάκης2

Διαδοχικές συναντήσεις σε Υπουργεία στην Αθήνα για θέματα παιδείας-εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολιτικής προστασίας, ανάπτυξης, κ.α. είχε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι για θέματα ενίσχυσης των δομών παιδείας του Δήμου και συνδιοργάνωση εκδηλώσεων ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας, Εξωτερικών και Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.
 

στεφανάκης1

στεφανάκης1, by mpeka

Επίσης ο δήμαρχος είχε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη για θέματα πολιτικής προστασίας του οροπεδίου Λασιθίου όπου κυριάρχησε το θέμα της ενίσχυσης του μηχανολογικού εξοπλισμού του δήμου.
 

στεφανάκης3

στεφανάκης3, by mpeka

Ο Δήμαρχος είχε επαφή στο ΥΠΕΞ με τον αν. Γενικό Αποδήμου Ελληνισμού Δημήτρη Πλευράκη και συνεργασία με τον Πρόεδρο Καμπανείου Ιδρύματος Πέτρο Παπαδάκη και τέως Πρόεδρο Αντώνη Τζομπανάκη.
 

στεφανάκης4

στεφανάκης4, by mpeka

Ο Γιάννης Στεφανάκης στην Αθήνα, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί επίσης (Υπουργείο Πολιτισμού) με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων Δημοσθένη Σβολόπουλο και τον Αρχιτέκτονα  Μιχάλη Λεφαντζή για θέματα ολοκλήρωσης των μελετών στο Δικταίο Άντρο με σκοπό την βελτίωση της εμπειρίας του επισκέπτη, μελέτη “master plan” για τους αρχαιολογικούς χώρους στο οροπέδιο Λασιθίου, ανάπλαση πλατείας Ευρώπης και «μονοπατιών» Δικταίου Άντρου.
 
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η αρχαιολόγος Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

κατερίνα μυλοποταμιτάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, η γνωστή Αρχαιολόγος του Ηρακλείου και πρώην έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη.

Η γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Ηρακλείου Αρχαιολόγος έδωσε πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο και σήμερα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στη γενέτειρα της, τους Κουνάβους του δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Ποιά ήταν η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1950. 

Το 1974 αποφοίτησε από το Ιστορικό Αρχαιολογικό  τμήμα της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και από το 1977 ως το 2011 στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού. Επίτιμη τμητατάρχης Βυζαντινών Μουσείων. 

Είχε συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσει βυζαντινά μνημεία σε επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα επιμελήθηκε τις εκδόσεις: Οίνος παλαιός οιδύποτος. Το κρητικό κρασί από την Αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια Ηράκλειο 2002, Παναγία Κερά Κριτσάς (του οποίου είναι και συγγραφέας) Ηράκλειο 2005, Έλτυνα Sconavi Κουνάβοι 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στο "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος στο νησί (βίντεο)

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας