Κρήτη

Λασίθι

Σημαντικό έργο οδοποιίας στην Ιεράπετρα

Παχεια Αμμος

Ένα νέο μεγάλο έργο συνολικού προϋπολογισμού 720.000 ευρώ εντάχθηκε στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

 Το έργο αφορά τη «Βελτίωση πρόσβασης στην περιοχή αναδασμού Παχειάς Άμμου - Καβουσίου» και στοχεύει στην εξασφάλιση εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής του αναδασμού.
 
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης: «Ένα ακόμα έργο έρχεται να προστεθεί στα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή των τοπικών κοινοτήτων της Παχειάς Άμμου και του Καβουσίου.
Για ακόμα μία φορά η συστηματική δουλειά των υπηρεσιών του Δήμου οδήγησε στην ωρίμανση της μελέτης του έργου, η οποία αξιολογήθηκε και ακολούθησε η ένταξη του έργου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Για πρώτη φορά δρομολογείται ένα τόσο μεγάλο έργο αγροτικής οδοποιίας στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν θα αλλάξουν την εικόνα των δρόμων που εξυπηρετούν καθημερινά δεκάδες αγρότες αλλά και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Παχειάς Άμμου και του Καβουσίου.
Διατηρώντας την καλή συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις για έργα και παρεμβάσεις που συμβάλλουν στη συνολική ανάπτυξη της Ιεράπετρας και των τοπικών κοινοτήτων.»

Κρήτη

Κορωνοϊός: O νέος χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας - Δείτε το επίπεδο ανά περιοχή

κορωνοϊός ηράκλειο

Στη δημοσιότητα έδωσε η Πολιτική Προστασία τον νέο επικαιροποιημένο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Στον νέο χάρτη εντάχθηκαν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, «κόκκινο», οι περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Θεσσαλονίκης και Ροδόπης μετά την έξαρση των κρουσμάτων.

Στο επίπεδο 3, «πορτοκαλί» ανέβηκαν οι ΠΕ Πέλλας, Έβρου, Δράμας, Ξάνθης, Κιλκίς, Καβάλας, Πιερίας, Ημαθίας, Χαλκιδικής.

Στο επίπεδο 2 "κίτρινο" εξακολουθεί να βρίσκεται στο Ηράκλειο.

Στο επίπεδο 1 "πράσινο" είναι οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, δηλαδή τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρήτη - κορωνοϊός: 25 νέα κρούσματα - 1211 στην Ελλάδα - 12 θάνατοι