Κρήτη

Λασίθι

Πρωτοφανείς, για την εποχή, οι ποσότητες νερού που έπεσαν στο Οροπέδιο Λασιθίου

οροπέδιο λασιθίου

Τα ξημερώματα σταμάτησαν οι έντονες βροχοπτώσεις στο Οροπέδιο Λασιθίου, που ξεκίνησαν από το βράδυ της Δευτέρας με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο κάμπος του Οροπεδίου, όπου απαγορεύτηκε η κυκλοφορία, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης η κατάσταση είναι καλύτερη σήμερα, καθώς απορροφήθηκε μεγάλη ποσότητα νερών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η πρόσβαση είναι εύκολη και ακίνδυνη.

Στον αγωγό του Φράγματος Αποσελέμη η ποσότητα του νερού έφτασε μέχρι τις 40 χιλιάδες κυβικά την ώρα, ενώ η εκτίμηση των ζημιών, σε καλλιέργειες και υποδομές, θα ξεκινήσει από σήμερα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στους κόλπους των αγροτών επικρατεί ανησυχία, καθώς πολλοί είχαν στις αποθήκες τους σιτηρά και δεν γνωρίζουν το μέγεθος της καταστροφής.

Ο κάμπος του Οροπεδίου Λασιθίου πλημμύρισε για 5η φορά φέτος, ενώ τέτοιες ποσότητες νερού, τέτοια εποχή, οι κάτοικοι είχαν να δουν πάρα πολλά χρόνια.

(φωτογραφία Γιάννης Σιγανός)

 

Κρήτη

Η Κρήτη θρηνεί ξανά ανθρώπινη ζωή...

Τροχαίο

Έναν ακόμη νεκρό άνθρωπο στην άσφαλτο θρηνεί η Κρήτη.

Ο οδηγός του οχήματος που το απόγευμα ενεπλάκη σε τροχαίο στην Εθνική Οδό πολύ κοντά στον κόμβο του Ταυρωνίτη, άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας συγγενείς και φίλους, στον πόνο και τη θλίψη.

To τροχαίο σημειώθηκε όταν κάτω από άγνωστες για την ώρα συνθήκες, δύο οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους. 

Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα ο οδηγός του ενός οχήματος να πεταχτεί από το όχημα και να τραυματιστεί σοβαρά.

Δυστυχώς όμως, τα τραύματά που υπέστη δεν άφησαν περιθώρια κι έτσι ο άτυχος 65χρονος, άφησε την τελευταία του πνοή. 

Η Κρήτη θρηνεί έναν ακόμη νεκρό στην άσφαλτο και το νησί γίνεται ξανά θεατής ενός εφιάλτη δίχως τέλος...

(Φωτογραφία αρχείου)