Κρήτη

Λασίθι

Προς ολοκλήρωση ο δρόμος Αυχήν Αγκαθιά- Χαμέζι ... αλλά όχι για χρήση

fotoagkathia.jpg

Το έργο Αυχήν Αγκαθιά- Χαμέζι οδεύει προς ολοκλήρωση, αλλά άγνωστη παραμένει η ημερομήνια παράδοσής του προς χρήση, ώστε να διευκολύνει την κυκλοφορία από και προς τη Σητεία. Το αρμόδιο υπουργείο ακόμη δεν έχει προβεί σε επίσημη ενημέρωση για την -απαραίτητη για την υλοποίησή του- χρηματοδότηση του συμπληρωματικού έργου, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ανατολή"

Το πολύπαθο έργο «έχει περάσει από σαράντα κύματα, όμως επιτέλους βρίσκεται στην τελική ευθεία. Ολοκληρώνονται οι εργασίες σκυροδέτησης, τα μπετά, η κατασκευή πεζοδρομίων κι άλλες. Όμως εκκρεμούν μεταξύ άλλων το τμήμα ασφαλτικών και στηθαίων, οι αποκαταστάσεις τοιχίων, οι παρεμβάσεις ενίσχυσης, οι στεναγοποιήσεις της γέφυρας, που αναμένεται να συμπεριληφθούν στο νέο έργο.

Την καθυστέρηση έχουν θέσει επί τάπητος όλοι οι αρμόδιοι, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, η Περιφέρεια- Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, ο Δήμος κι άλλοι φορείς, όμως το υπουργείο δεν έχει γνωστοποιήσει το τί και το πότε για τη βασική προϋπόθεση ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης του, τη χρηματοδότησή του.

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Νέα τραγωδία στην άσφαλτο - Τους βρήκαν μετά από πολλές ώρες

ΕΚΑΒ

Με τον πιο τραγικό τρόπο έπεσε η αυλαία στην αναζήτηση ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στη Ζάκρο Σητείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι, άνω των 80 ετών και οι δύο, αγνοείτο τουλάχιστον από χθες με τους οικείου τους να το αναζητούν. 

Σήμερα το μεσημέρι όμως, η κατάληξη που είχε η αναζήτηση δεν ήταν η αναμενόμενη.

Οι ηλικιωμένοι εντοπίστηκαν σε ελαιώνα της περιοχής μέσα στο αυτοκίνητό τους το οποίο εξετράπη της πορείας του.

Η γυναίκα ήταν νεκρή ενώ ο σύζυγος που παρελήθφθη από το ΕΚΑΒ, καθ' οδόν για το νοσοκομείο της Σητείας υπέστη ανακοπή καρδιάς. Ανατάχθηκε και διασωληνώθηκε ωστόσο sτη συνέχεια δεν άντεξε και άφησε και εκείνος την τελευταία του πνοή.

Για την ανάσυρση των δύο ανθρώπων, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από το Πυροσβεστικό Κλιμάμιο της Σητείας.

Ένα ακόμα τροχαίο που σε πολλά σημεία του θυμίζει την τραγωδία του Μπαλί.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - εστίαση: Σερβίρουν καφέ και φαγητό ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Δέσμευση Μπορμπουδάκη για μέσα προστασίας στους αστυνομικούς