Κρήτη

Λασίθι

Προμήθεια και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Η Διοίκηση του ΓΝ Λασιθίου-ΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» ενημερώνει τους πολίτες ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες προμήθειας νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού υψηλής αξίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Συγκεκριμένα, από τη συμφωνία μεταξύ ελληνικού δημοσίου και SIEMENS και κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Υγείας και του Οικονομικού Τμήματος του νοσοκομείου μας ολοκληρώθηκε η προμήθεια των ακόλουθων ιατρικών συσκευών συνολικής αξίας 106.777,64 €:

Μίας συσκευής τρισδιάστατης Οπτικής Τομογραφίας Συνοχής με έγχρωμη ψηφιακή φωτογράφηση βυθού (αξίας 49.538 €) για το Οφθαλμολογικό Τμήμα η οποία αναμένεται να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει σύντομα.

Ενός Ορθοπαντοτομογράφου για λήψη πανοραμικών κεφαλομετρικών ακτινογραφιών (αξίας 24.999 €) για το Ακτινολογικό Τμήμα ο οποίος εγκαταστάθηκε και αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα

Ενός Εύκαμπτου Κυστεοσκοπίου (αξίας 13.193 €) για το Ουρολογικό Τμήμα το οποίο εγκαταστάθηκε και λειτουργεί

Επιπλέον, με χρηματοδότηση από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του νοσοκομείου μας, ολοκληρώθηκε η προμήθεια ιατροτεχνολογικού και λοιπού πάγιου εξοπλισμού για το Τμήμα Αιμοδοσίας, το Οδοντιατρικό Τμήμα, τη Μονάδα Χημειοθεραπείας, το Οφθαλμολογικό Τμήμα, το Μαιευτικό Τμήμα, το Τμήμα Πληροφορικής, το Ακτινολογικό Τμήμα κλπ συνολικής αξίας 153.965,09 €.

Η προμήθεια των παραπάνω ειδών συμπληρώνει μια σειρά προμηθειών των τριών τελευταίων ετών σχετικά με την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου και συμβάλει στην ολοκλήρωσης της υλοποίησης ενός από τους στρατηγικούς στόχους της Διοίκησης που ήταν η αναβάθμιση της ποιότητας και της ασφάλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αποτελεί δε το αποτέλεσμα χρηστής οικονομικής διαχείρισης, επίπονης προσπάθειας και αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης.

Η Διοίκηση ευχαριστεί θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την υποστήριξη και την έγκριση των σχετικών αιτημάτων και πιστώσεων και τις αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου για την αποτελεσματική και ταχύτατη διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών.

 

 

Κρήτη

Εντυπωσίασαν οι μαθητές του Μάνου Πυροβολάκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

μάνος πυροβολάκης μέγαρο μουσικής

Μια ξεχωριστή βραδιά πρόσφεραν  οι μαθητές του Μάνου Πυροβολάκη, πριν λίγες μέρες στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, οι οποίοι πρόβαλαν μία φρέσκια εικόνα της κρητικής παράδοσης, μέσα από το ταλέντο και τη δεξιοτεχνία τους, εντυπωσιάζοντας το κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα! 

Οι μαθητές Λύρας και Τραγουδιού του Μάνου Πυροβολάκη, άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με μελωδίες της Κρήτης, που χαρακτήρισαν με το παίξιμό τους οι πρωτομάστορες, αλλά και νεότεροι καλλιτέχνες της Κρητικής Μουσικής, όπως ο Μανόλης Λαγός, ο Χαρίλαος Πιπεράκης, ο Θανάσης Σκορδαλός , ο Γιώργος Κουτσουρέλης , ο Κώστας Μoυντάκης, ο Nίκος Ξυλούρης, ο Ναύτης (Κώστας Παπαδάκης), ο Βασίλης Σκουλάς κ.α.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κύκλου μαθημάτων λύρας που διδάσκει ο Μάνος Πυροβολάκης στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας , στο Ωδείο

Σύγχρονη Μουσική Παιδεία και στους Συλλόγους Κρητών Περιστερίου,

Πεύκης, Βριλησσίων και Αγίας Βαρβάρας.

Σ’ αυτό τον κύκλο μαθημάτων η διδασκαλία στηρίζεται στην αποτύπωση και μεταγραφή μελωδιών και σκοπών εξ ακοής, που στα χέρια των μαθητών βρίσκουν τη φυσική τους συνέχεια στο χρόνο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων.