Κρήτη

Λασίθι

Προμήθεια και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Η Διοίκηση του ΓΝ Λασιθίου-ΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» ενημερώνει τους πολίτες ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες προμήθειας νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού υψηλής αξίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Συγκεκριμένα, από τη συμφωνία μεταξύ ελληνικού δημοσίου και SIEMENS και κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Υγείας και του Οικονομικού Τμήματος του νοσοκομείου μας ολοκληρώθηκε η προμήθεια των ακόλουθων ιατρικών συσκευών συνολικής αξίας 106.777,64 €:

Μίας συσκευής τρισδιάστατης Οπτικής Τομογραφίας Συνοχής με έγχρωμη ψηφιακή φωτογράφηση βυθού (αξίας 49.538 €) για το Οφθαλμολογικό Τμήμα η οποία αναμένεται να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει σύντομα.

Ενός Ορθοπαντοτομογράφου για λήψη πανοραμικών κεφαλομετρικών ακτινογραφιών (αξίας 24.999 €) για το Ακτινολογικό Τμήμα ο οποίος εγκαταστάθηκε και αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα

Ενός Εύκαμπτου Κυστεοσκοπίου (αξίας 13.193 €) για το Ουρολογικό Τμήμα το οποίο εγκαταστάθηκε και λειτουργεί

Επιπλέον, με χρηματοδότηση από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του νοσοκομείου μας, ολοκληρώθηκε η προμήθεια ιατροτεχνολογικού και λοιπού πάγιου εξοπλισμού για το Τμήμα Αιμοδοσίας, το Οδοντιατρικό Τμήμα, τη Μονάδα Χημειοθεραπείας, το Οφθαλμολογικό Τμήμα, το Μαιευτικό Τμήμα, το Τμήμα Πληροφορικής, το Ακτινολογικό Τμήμα κλπ συνολικής αξίας 153.965,09 €.

Η προμήθεια των παραπάνω ειδών συμπληρώνει μια σειρά προμηθειών των τριών τελευταίων ετών σχετικά με την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου και συμβάλει στην ολοκλήρωσης της υλοποίησης ενός από τους στρατηγικούς στόχους της Διοίκησης που ήταν η αναβάθμιση της ποιότητας και της ασφάλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αποτελεί δε το αποτέλεσμα χρηστής οικονομικής διαχείρισης, επίπονης προσπάθειας και αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης.

Η Διοίκηση ευχαριστεί θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την υποστήριξη και την έγκριση των σχετικών αιτημάτων και πιστώσεων και τις αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου για την αποτελεσματική και ταχύτατη διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών.

 

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Ξανθός από Ρέθυμνο: Να στηριχθεί έμπρακτα η Τοπική Αυτοδιοίκηση

ανδρέας ξανθός

«Tην ανάγκη να στηριχθεί έμπρακτα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να επιτελέσει τον πολύ σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό της ρόλο, ειδικά σήμερα που η οικονομική κρίση, η ανεργία και η φτωχοποίηση της κοινωνίας έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη χώρα», επεσήμανε από τον 'Αγιο Βασίλειο Ρεθύμνου ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός επισκέφθηκε το Δήμο Αγίου Βασιλείου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη όπου και ενημερώθηκε για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτή την περίοδο, σχετικά με τη μείωση εσόδων -ειδικά στους τουριστικούς Δήμους- καθώς και για την ανάγκη συμπληρωματικής χρηματοδότησης των ΟΤΑ από το Υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου η ανάγκη συμπληρωματικής χρηματοδότησης είναι επιτακτική προκειμένου να μην χρεοκοπήσουν οι Δήμοι και να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες προστασίας της Δημόσιας Υγείας και μέριμνας για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Από την πλευρά του ο κ. Ξανθός πρότεινε στον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου να επεξεργαστεί και να υποβάλλει για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, την ιδέα της στήριξης των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου και της συνέργειας τους με τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της περιοχής (Κέντρο Υγείας Σπηλίου), με στόχο ένα δίκτυο ολοκληρωμένης υγειονομικής και κοινωνικής φροντίδας, που θα απευθύνεται πρωτίστως σε ηλικιωμένους ανθρώπους που διαβιούν χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Στη συνάντηση Α. Ξανθού και Ι. Ταταράκη παρουσιάστηκαν επίσης αναλυτικά τα έργα υποδομών που είναι σε εξέλιξη στο Δήμο.