Κρήτη

Λασίθι

Παρουσιάστηκε η μελέτη για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Σητείας

Σητεία

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 20/2/2017 στα μέλη της Δημοτικής κοινότητας, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και σε εκπρόσωπο του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης, η Αρχιτεκτονική πρόταση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για την ανάπλαση – βιοκλιματική αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας της Σητείας.

Για την παρέμβαση αυτή (της οποίας την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα προωθεί η Δημοτική αρχή της Σητείας), εκφράστηκαν θετικά όλοι οι παριστάμενοι, οι οποίοι και κατέθεσαν τις επιμέρους απόψεις τους σχετικά.

Σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης (με πιθανή ενσωμάτωση και των προτάσεων που ενδεχόμενα θα κατατεθούν), η οποία ακολούθως – και μετά την αναλυτική δημόσια παρουσίασή της – θα προωθηθεί για τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς.

Η υλοποίηση του έργου αυτού, θα αλλάξει την όψη και θα βελτιώσει το μικροκλίμα του κέντρου της Σητείας, ενώ παράλληλα θα ενοποιήσει τους Δημόσιους χώρους που είχαν αναβαθμιστεί με προηγούμενες παρεμβάσεις καθιστώντας τους περισσότερο λειτουργικούς συνολικά.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο ανήλικοι που έκαναν ποδήλατο - Σύγκρουση με αυτοκίνητο

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Η βόλτα με τα ποδήλατα για δύο ανήλικους στο Ηράκλειο παρολίγο να τους βγεί "ξινή" καθώς τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά.

Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 8 το απόγευμα της Κυριακής στις Μεσαμπελιές και συγεκριμένα στην οδό Ετεάρχου όταν αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τα ποδήλατα που οδηγούσαν δύο 11χρονοι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά.

Στο σημείο υπήρξε μεγάλη αναστάτωση ενώ εκλήθη και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τους ανήλικους στο Βενιζέλειο νοσοκομείο που εφημερεύει.

Προανάκριση για να εξακριβωθούν οι συνθήκες που σημειώθηκε το ατύχημα διενεργεί το τμήμα τροχαίας Ηρακλείου.

Τροχαίο και στα Χανιά

Εξάλλου 4 άτομα τραυματίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε άλλο τροχαίο που σημειώθηκε επί του ΒΟΑΚ στο ύψος του Καβρού στα Χανιά ότι δύο ιχ συγκρούστηκαν μεταξύ τους για άγνωστη αιτία

Διαβάστε επίσης: 

Κρήτη: Βρέθηκε ζωντανό το ζευγάρι που έψαχναν μετά από πολύωρες έρευνες (φωτο)

Κρήτη: Εγκαινιάστηκε στο ΙΤΕ η υπερσύγχρονη μονάδα απεικόνισης - Τέταρτη στον κόσμο