Κρήτη

Λασίθι

Νέα κουφώματα στο Δημοτικό Σχολείο της Παχειάς Άμμου

kalantzakis-dhmotiko-paxeia-ammos_1.jpg

Το δημοτικό σχολείο της Παχειάς Άμμου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με την αντιδήμαρχο κα. Μαρία Ρουμελιώτακη ώστε να ξεναγηθεί στο χώρο του σχολείου όπου τοποθετήθηκαν νέα κουφώματα.

Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε:

«Ιεραρχώντας τις ανάγκες των σχολικών μονάδων του Δήμου ανταποκριθήκαμε στην επιτακτική ανάγκη του σχολείου για αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων.
 
Στο δημοτικό σχολείο της  Παχειάς Άμμου έχουν προηγηθεί και άλλες εργασίες και παρεμβάσεις ώστε να λυθούν προβλήματα και να καταστεί η σχολική μονάδα ασφαλέστερη και πιο λειτουργική.

Ευχαριστώ θερμά την Αντιδήμαρχο κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Γιώργο Ραπάνη, τη διευθύντρια του σχολείου κα. Φωτεινή Ραπάνη, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου τον πρόεδρο κ. Μανώλη Βούλγαρη, τον αντιπρόεδρο κ. Μιχάλη Σεκαδάκη και όλο το συμβούλιο για την συνεργασία και για τη συνεισφορά τους.»

Κρήτη

Ηράκλειο

Εθελοντές καθαρίζουν το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη μετά την έκκληση μέσω του Ράδιο Κρήτη

Οι εργασίες καθαρισμού θα συνεχιστούν και αύριο.

Έπιασε τόπο η έκκληση που απηύθυνε μέσω του Ράδιο Κρήτη και της εκπομπής του Μανώλη Αργυράκη, ο εφημέριος της ενορίας της Πρασάς Πατήρ Γιάννης Δασκαλάκης, ο οποίος ζήτησε τη βοήθεια εθελοντών για τον καθαρισμό του ιερού ναού του Αγίου Ιωάννου στον Καρτερό, όπου μετά την χθεσινή κακοκαιρία είχε κατακλυστεί από λάσπη!

 

Ο Αρχηγός του Τμήματος Ηρακλείου Διασωστών - Σαμαρειτών Δημήτρης Ξηρουχάκης και μια ομάδα από 7 εθελοντές του ΕΕΣ, βρέθηκαν στην περιοχή και ανέλαβαν το δύσκολο έργο της απομάκρυνσης της λάσπης και των άλλων φερτών υλικών που είχαν συγκεντρωθεί στο εσωτερικό του ναού. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το πέρασμα του χειμάρρου, η εκκλησία είχε 40 περίπου εκατοστά λάσπης!

Μάλιστα, το έργο των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή, στοιχείο ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.