Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Έκλεψαν και φεύγοντας... έπεσαν πάνω στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού

διαρρήκτης

Στο σπίτι μιας ηλικιωμένης, η οποία απουσίαζε, μπήκαν το βράδυ της Παρασκευής στην Ιεράπετρα, δύο άνδρες με κουκούλες, και αφού το έκαναν άνω - κάτω, βρήκαν 70 ευρώ.

Φεύγοντας όμως έπεσαν πάνω στη γυναίκα η οποία επέστρεψε στο σπίτι, και προκειμένου να διαφύγουν, την έσπρωξαν, χωρίς ευτυχώς να την τραυματίσουν και εξαφανίστηκαν με το αυτοκίνητό τους.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, προέκυψε ότι τη ληστεία διέπραξαν ένας 38χρονος ο οποίος συνελήφθη, με ακόμα ένα άτομο το οποίο αναζητείται.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης της ληστείας.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Καθάρισαν τις πινακίδες ΚΟΚ (φωτογραφίες)

Καθαρίστηκαν οι πινακίδες

Ο εθελοντικός Σύλλογος Ανθρώπινη Ασπίδα, προχώρησε σε δράση καθαρισμού πολλών πινακίδων ΚΟΚ στην πόλη του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: 

"Ολοκληρώθηκε η δράση του συλλόγου μας Ανθρώπινη Ασπίδα με απόλυτη επιτυχία. Συναντηθήκαμε σε γνωστό καφέ της πόλης του Ηρακλείου --ανά τετράδες όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο--και ξεκινήσαμε χωρίζοντας την πόλη σε περιοχές δράσης ,όπου με όρεξη και μεράκι εμφανίσαμε δεκάδες πινακίδες Κ.Ο.Κ από αυτοκόλλητα, μπογιά και κλαδιά.

Τα μέλη του Συλλόγου Ανθρώπινη Ασπίδα
Τα μέλη του Συλλόγου Ανθρώπινη Ασπίδα

Ωστόσο ο εθελοντισμός από μόνος του δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο εάν εμείς οι ίδιοι δεν συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη να προστατεύσουμε το αίσθημα ασφάλειας με όλες μας τις δυνάμεις . Ο δρόμος είναι μακρύς.

τα κλαδιά κόπηκαν κα φάνηκαν οι πινακίδες
τα κλαδιά κόπηκαν κα φάνηκαν οι πινακίδες

147 πινακίδες καθαρίστηκαν στο σύνολο και προχωράμε είτε μεμονωμένα ο καθένας μας, είτε σε επόμενες δράσεις σε αυτήν την θεματική ενότητα των στόχων μας, με απώτερο σκοπό την διαφύλαξη της ασφάλειας των συνανθρώπων μας.

το STOP εμφανίστηκε ξανά
το STOP εμφανίστηκε ξανά

Τα υλικά της δράσης μας προσφέρθηκαν δωρεάν από επιχειρηματίες του νησιού μας και τους ευχαριστούμε γι αυτό. Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα μας στο Facebook:Ανθρώπινη Ασπίδα."