Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: 'Εκανε την τελευταία του βόλτα με τη μηχανή...

τροχαίο μηχανή

'Ενα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στους δρόμους της Κρήτης. Το νήμα της ζωής ενός 41χρονου άνδρα από τη Σκοπή Σητείας, κόπηκε περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα, όταν έχασε τον έλεγχο της μηχανής που οδηγούσε, και κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής συνθήκες, έπεσε πάνω σε βράχια. Η νέα τραγωδία γράφτηκε μέσα στην πόλη της Σητείας, στον περιφερειακό δρόμο.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως, δυστυχώς, ήταν αργά.
Τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος ερευνά η Τροχαία της περιοχής.

(φωτογραφία αρχείου)

Κρήτη

Λασίθι

Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας: Στα σκουπίδια 15.000 τόνοι ντομάτας

Κηπευτικά

Επιστολή προς τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λιβανό Σπήλιο απέστειλε ο αγροτικός σύλλογος Ιεράπετρας κρούωντας των κώδωνα του κινδύνου ότι "οι παραγωγοί θερμοκηπιακών κηπευτικών δεν έχουν την δυνατότητα να αντέξουν μια δεύτερη συνεχόμενη καταστροφική χρόνια", όπως λένε χαρακτηριστικά στην επιστολή τους. 

Αναλυτικά η επιστολή:

Κε Υπουργέ

Σε συνέχεια από την 6/4/2021 (ΕΞ 460) επιστολή μας για το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης στα θερμοκηπιακά κηπευτικά Κρήτης, σας στέλνουμε εκ νέου επιστολή αγωνίας για το ίδιο θέμα.

Δυστυχώς οι προσδοκίες για ανάκαμψη της αγοράς κατά την περίοδο του Πάσχα δεν επιβεβαιώθηκαν.

Αντιθέτως, ένα μήνα μετά, η κατάσταση στον κλάδο των κηπευτικών έχει επιδεινωθεί στο μέγιστο βαθμό.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι 15.000 τόνοι τομάτας έχουν καταλήξει ήδη στα σκουπίδια τις τελευταίες μέρες μόνο, ενώ οι λίγες εμπορικές πράξεις που πραγματοποιούνται είναι σε εξευτελιστικές τιμές (0,15-0,20 ευρώ ανά κιλό).

Παρόλα αυτά, σήμερα σας κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι παραγωγοί θερμοκηπιακών κηπευτικών δεν έχουν την δυνατότητα να αντέξουν μια δεύτερη συνεχόμενη καταστροφική χρόνια.

Αναπόφευκτο είναι πλέον (με της υπάρχουσες συνθήκες) ότι οι μεταβολές που θα προκύψουν στην νέα καλλιεργητική περίοδο θα επιφέρει ένα ντόμινο δυσμενών εξελίξεων στην τοπική οικονομία της Κρήτης καθώς και στο εξαγωγικό ισοζύγιο της χώρας.

Πολλές εκτάσεις θα μείνουν εκτός παραγωγής ενώ σε άλλες θα γίνει αλλαγή καλλιέργειας, που σημαίνει ανισορροπία στα υπόλοιπα είδη.

Από τα παραπάνω σας καλούμε να ορίσετε άμεσα συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για λεπτομερείς ανάλυση του θέματος δια ζώσης και εκκίνηση της διαδικασίας των ενισχύσεων.

Είναι επιτακτική ανάγκη να δώσετε σήμερα μια ουσιαστική λύση που θα βγάλει από το τέλμα χιλιάδες παραγωγούς θερμοκηπιακών κηπευτικών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Πώς κινδυνεύει η περιουσία χιλιάδων δανειοληπτών

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Στην ατζέντα πράσινο πιστοποιητικό και πατέντες εμβολίων

Ηράκλειο: Self - test δύο φορές την εβδομάδα στους μαθητές Ρομά