Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα: Δρομολογούνται νέα έργα στην κοινότητα Αγίου Ιωάννη

Καλαντζάκης Ιεράπετρα

Τις περιοχές Αγίου Ιωάννη, Φερμών και Κουτσουναρίου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσιος Καλαντζάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αγίου Ιωάννη, Εμμανουήλ Κυδωνάκη και την πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας  Μαρία Σακαδάκη, προκειμένου να πληροφορηθεί για την πορεία μιας σειράς εργασιών ύδρευσης, άρδευσης, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που υλοποιούνται στην κοινότητα και αναμένεται να επιλύσουν λειτουργικά προβλήματα της περιοχής.

Κατόπιν, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Τα τελευταία χρόνια στην κοινότητα Αγίου Ιωάννη έχουν γίνει πολλά έργα που στηρίζουν την ανάπτυξη της περιοχής και την καθημερινότητα των κατοίκων.

Στα πλαίσια της συνάντησης που πραγματοποίησα στην περιοχή προσδιορίσαμε με τον πρόεδρο τις προτεραιότητες για τα έργα που υλοποιούνται και συζητήσαμε για νέα έργα που θα δρομολογηθούν όπως η κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης στα Φέρμα, η τοποθέτηση τμήματος αποχέτευσης στον Άγιο Ιωάννη, η κατασκευή αποχετευτικού αγωγού των ομβρίων μέσα στα Φέρμα κ.α.

Επιπλέον με αφορμή το έργο ηλεκτροφωτισμού που ξεκινάει στην περιοχή συζητήσαμε για την επέκταση του εν λόγω δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο Κουτσουνάρι και στα Φέρμα.

Ευχαριστώ τον κ. Κυδωνάκη και την κα Σακαδάκη για το έμπρακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν καθημερινά για τις ανάγκες του τόπου τους.»

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Στη βουλή οι καταγγελίες των Πυροσβεστών του Αεροδρομίου Ηρακλείου

πυροσβεστική

Τις σοβαρές καταγγελίες των Πυροσβεστών του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου, σχετικά με την συμμετοχή τους, εκτός από τα καθήκοντα πυρόσβεσης και σε καθήκοντα υγειονομικών κλιμακίων ελέγχου για τον covid-19, θέτουν υπόψιν των αρμόδιων Υπουργών, οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης.

Συγκεκριμένα, με κοινοβουλευτική αναφορά προς τους Υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Τουρισμού, οι τρεις βουλευτές ζητούν απαντήσεις σχετικά με τις καταγγελίες των εργαζομένων – πυροσβεστών, καθώς παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις τους σε πυρόσβεση και διάσωση, η πολιτική ηγεσία τους υποχρεώνει να αναλάβουν και τον ρόλο του «νοσηλευτή», εκτελώντας και υγειονομικά καθήκοντα. Επιπλέον, η απαίτηση της πολιτικής ηγεσίας, επιβάλλει στους πυροσβέστες να επιτελούν τα «νέα» καθήκοντά τους, χωρίς προηγούμενη εκπαίδευση και χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εκθέτοντας τους ίδιους τους πυροσβέστες αλλά και το κοντινό οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον σε κίνδυνο, λόγω του υιού covid-19.

Ωστόσο, οι καταγγελίες των Πυροσβεστών, καθιστούν την κατάσταση ακόμα πιο επικίνδυνη, αν αναλογιστεί κανείς, ότι τα παραπάνω συμβαίνουν υπό την εκβιαστική πίεση της Διοίκησης που τους υποχρεώνει να αποδεχτούν ότι έχουν λάβει κατάλληλη εκπαίδευση, εξοπλισμό, κ.λ.π., όπως αναφέρουν σε άλλο σημείο της επιστολής τους.