Κρήτη

Λασίθι

Γεω - δράσεις στο Φαράγγι του Ρίχτη

Η ξύλινη σκάλα που οδηγεί στον καταρράκτη του Ρίχτη.jpg

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας, η Επιτροπή Διαχείρισης Γεωπάρκου Σητείας, ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Σητείας  και η ΕΔΕΑΚ, συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά τις «Γεω – δράσεις του Γεωπάρκου της Σητείας» και σας καλούν να συμμετέχετε την Κυριακή  7 Αυγούστου  στο Φαράγγι του Ρίχτη στα Έξω  Μουλιανά.
Η  συγκέντρωση όσων θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες, θα γίνει  στις 9.00 το πρωί  στο παρκινγκ στην είσοδο του μονοπατιού για το φαράγγι του Ρίχτη. Για τη μεταφορά, αλλά και για την επιστροφή, θα πρέπει  να μεριμνήσουν οι συμμετέχοντες . Σημειώνουμε τόσο η πεζοπορία, όσο και οι  δραστηριότητες  που έχουν σχεδιαστεί (Rappelling – Τραβέρσα κ.λ.π.)   είναι κατάλληλες  και για παιδιά, αρκεί να συνοδεύονται.
Με την εκδήλωση αυτή κλείνει για το 2016 η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γεωπάρκων  που μέσα από διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, προέβαλαν και έκαναν γνωστό το Γεωπάρκο της  Σητείας , αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή μας για την ανάπτυξη τόσο των παραδοσιακών μορφών ,όσο και των  εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως αυτή του Γεωτουρισμού.
 
 

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση εργασιών στο γήπεδο του Φόδελε

Γηπεδο Φοδελε

Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Φόδελε, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τη σύμβαση, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πετούση και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη ο κ Μποκέας βρέθηκε στο υπό κατασκευή γήπεδο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, χώρου προθέρμανσης, καθώς και ενός ισόγειου μεταλλικού κτιρίου 175 τετραγωνικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Αυτό που ζήτησε ο κ. Μενέλαος Μποκέας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο αθλητισμού στο Φόδελε. Έναν πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης στο δήμο Μαλεβιζίου και βήμα βήμα δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζουμε υφιστάμενες, για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης