Κρήτη

Λασίθι

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Στα σχολεία τα υγειονομικά μέσα προστασίας

Αντισηπτικά, διπλές μάσκες, συσκευές κ.λπ περιμένουν τους μαθητές

Το κουδούνι για την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς, μιας χρονιάς δύσκολης και πρωτόγνωρης ,ετοιμάζεται να χτυπήσει τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, συντασσόμενος και εναρμονιζόμενος προς τις νέες συνθήκες κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε σήμερα οι σχολικές μονάδες της περιοχής να είναι πλήρως έτοιμες!

Η Δημοτική Αρχή μερίμνησε χωρίς καμία καθυστέρηση και παρά τις ασφυκτικές πιέσεις του χρόνου, όλες οι σχολικές μονάδες του Οροπεδίου Λασιθίου (Γυμνάσιο- Λύκειο, Δημοτικό, Βρεφονηπιακός Σταθμός, Νηπιαγωγεία) να είναι εφοδιασμένες με τα απαραίτητα μέσα που χρειάζονται μαθητές και διδάσκαλοι κατά του Κορωνοϊού, και έτοιμες καθ’ όλα να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου παρέδωσε χθες όλα τα μέσα υγειονομικής προστασίας
Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου παρέδωσε χθες όλα τα μέσα υγειονομικής προστασίας

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κος. Δημήτρης Τζιράκης,  παρέλαβε και διένειμε σήμερα ανά σχολική μονάδα /τμήμα αυτόματες συσκευές αντισηπτικού και αφροσάπουνου για κάθε τάξη, για κάθε διάδρομο, για τους  χώρους υγιεινής, και για κάθε γραφείο διδασκόντων /διευθυντών,απολυμαντικά σε υγρή αλλά και αεριούχο μορφή για απολυμάνσεις, δύο πλενόμενες μάσκες για κάθε παιδί και μάσκα για τους εκπαιδευτικούς ,αυτόματες συσκευές χαρτιού ατομικής υγιεινής, και ,φυσικά, ατομικά αντισηπτικά για να έχει κάθε παιδί ξεχωριστά στο θρανίο του!

Οι σχολικές μονάδες της περιοχής να είναι πλήρως έτοιμες
Οι σχολικές μονάδες της περιοχής να είναι πλήρως έτοιμες

Αναλυτικά, ο Δήμος μας προμηθεύτηκε και διένειμε τα κάτωθι :

400 υφασμάτινες μάσκες (προσαρμοσμένες για παιδιά/ έφηβους και διδάσκοντες)

169 ατομικά αντισηπτικά

62 συσκευές αντισηπτικού (επιτοίχιες αλλά και επιτραπέζιες και επιδαπέδιες για όλες τις εισόδους)

16 συσκευές χειροπετσέτας, αφροσάπουνου, αντισηπτικού αυτόματης λειτουργίας.

Σε αυτή την υγειονομική δοκιμασία, η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή στέκεται συνεχώς στο πλάι των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, και διαβεβαιώνει και δημόσια πως θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα τους με κάθε μέσο και τρόπο, εξασφαλίζοντας όλα όσα πρέπει έγκαιρα ,για την προάσπιση της υγείας, της ασφάλειας και της ακεραιότητας όλων.

 

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση εργασιών στο γήπεδο του Φόδελε

Γηπεδο Φοδελε

Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Φόδελε, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τη σύμβαση, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πετούση και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη ο κ Μποκέας βρέθηκε στο υπό κατασκευή γήπεδο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, χώρου προθέρμανσης, καθώς και ενός ισόγειου μεταλλικού κτιρίου 175 τετραγωνικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Αυτό που ζήτησε ο κ. Μενέλαος Μποκέας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο αθλητισμού στο Φόδελε. Έναν πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης στο δήμο Μαλεβιζίου και βήμα βήμα δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζουμε υφιστάμενες, για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης