Κρήτη

Λασίθι

Δήλωση Θραψανιώτη για τον ΒΟΑΚ

Μανόλης Θραψανιώτης

Σε δήλωσή του, σε σχέση με το θέμα του ΒΟΑΚ, ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Θραψανιώτης αναφέρει τα εξής:

Στις 19 Ιουνίου 2018 δημοσιεύτηκε άρθρο μου, με τον τίτλο "Ποιος κοροϊδεύει ποιον;" στα μέσα ενημέρωσης, με αφορμή δηλώσεις διαφόρων παραγόντων, ότι απουσιάζει πάλι ο νομός Λασιθίου από τον σχεδιασμό για την ανάπτυξη με αφορμή τον ΒΟΑΚ.

Με μια αναλυτική περιγραφή γινόταν αναφορά στο ιστορικό εξέλιξης του ΒΟΑΚ, και αναφερόταν χαρακτηριστικά ότι στα προηγούμενα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 50 χρόνια, κατασκευάστηκαν 50 χιλιόμετρα δρόμου και κατέληγε με τον σχολιασμό: "Με σκαπέτι να τον κάναμε θα είχαμε φτιάξει περισσότερα",  επισημαίνοντας έτσι τις διαχρονικές ευθύνες και την ολιγωρία των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ακολούθησαν οι γνωστές διαδικασίες, που τώρα αγνοούνται επιδεικτικά, δηλαδή η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τον ΒΟΑΚ για Μελέτη – Κατασκευή, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

          Στους διαγωνισμούς εκδήλωσαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν μεγάλες κοινοπραξίες τεχνικών εταιριών, ορισμένες αποκλείσθηκαν και προσέφυγαν στο ΣΤΕ, όπου και απορρίφθηκαν οι προσφυγές τους.

          Οι διαγωνισμοί αφορούσαν το τμήμα Καστέλι Κισσάμου - Χερσόνησο και Χερσόνησο -Νεάπολη .

          Να υπενθυμίσω ότι ο σχεδιασμός από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν:

 Α. Χανιά- Χερσόνησος με παραχώρηση, χωρίς διόδια για τους μόνιμους κατοίκους.

 Β. Χερσόνησος – Νεάπολη με ΣΔΙΤ και

 Γ. Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος από εθνικούς πόρους. Για το τμήμα αυτό υπάρχει ώριμη μελέτη με εξασφαλισμένους πόρους, και θα μπορούσε ήδη να είχε ξεκινήσει.

 Δ. Προκήρυξη της Στρατηγικής Μελέτης από Σητεία μέχρι Καστέλι Κισσάμου, ύψους 4 εκ. Η μελέτη περιλάμβανε και τους κάθετους άξονες, που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί.

 Ε. Με την ολοκλήρωση της μελέτης και την αποπεράτωση του πρώτου τμήματος Χανιά – Άγιος Νικόλαος μπαίνουν σε φάση υλοποίησης τα υπόλοιπα τμήματα.

          Η επιλογή εξασφάλιζε δρόμο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, (τετράιχνο με διαχωριστικά στη μέση ) από Χανιά μέχρι Άγιο Νικόλαο και ολοκλήρωση μέχρι Σητεία.

          Ο σχεδιασμός της ΝΔ , όπως προκύπτει από την απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών στον βουλευτή Ηρακλείου κ. Γκεγκέρογλου, είναι

 Α. Καστέλι Κίσσαμος - Χερσόνησος με παραχώρηση και ΔΙΟΔΙΑ!

 Β. Χερσόνησος - Νεάπολη με ΣΔΙΤ.

 Γ. Το  Τμήμα Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος απουσιάζει !!!.

 Δ. Για μετά τον Άγιο Νικόλαο, μέχρι τη Σητεία, δεν υπάρχει τίποτα, ούτε για τους κάθετους άξονες.

          Το Λασίθι μετά τις Σχολές, που ο κ. Γεραπετρίτης θεωρεί επιτυχία του ότι τις κατάργησαν, τώρα χάνει και ένα υπερώριμο έργο, το τμήμα Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος.

          Το πιο λυπηρό απ' όλα, είναι το γεγονός ότι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή, σάμπως όλα αυτά να συμβαίνουν κάπου αλλού, πχ στο Λασιθιστάν.

          Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται για την  λειτουργία όλων των Τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) καθώς και την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ από Σητεία ως τα Χανιά.

          Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην διάρκεια της διακυβέρνησης του, αντιμετώπισε ισότιμα  το Λασίθι, στο πλαίσιο της ισόρροπης ανάπτυξης της Κρήτης. Ο  ΣΥΡΙΖΑ  έδειξε ότι οι δεσμεύσεις δεν έμειναν στα λόγια, έγιναν πράξη και αυτό το πέτυχε  σε συνεργασία με την κοινωνία.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 44χρονη μετά τον εμβολιασμό της με Astrazeneca

Βενιζέλειο

Στην Αιματολογική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου νοσηλεύεται μία 44χρονη γυναίκα, μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορωνοίού, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό που θορυβεί τις υγειονομικές αρχές του τόπου, μετά την περίπτωση του 35χρονου από την Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου, Χάρης Λυδάκης, "η γυναίκα εμβολιάστηκε πριν από περίπου 13 ημέρες και λίγο μετά άρχισε να εμφανίζει ήπια συμπτώματα. Στο Βενιζέλειο νοσηλεύεται από την περασμένη Τετάρτη".
Όπως λέει ο κ. Λυδάκης, η γυναίκα εμφάνισε θρομβοπενία με μία πιθανότητα θρόμβωσης και διαταραχής στην πηκτικότητα του αίματος και συμπλήρωσε πως όλες οι εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής δεν δείχνουν κάποια άλλη νόσο που θα μπορούσε να εμφανίσει το πρόβλημα πηκτικότητας στο αίμα της. Ηπερίπτωση της 44χρονης, ελέγχεται και παρακολουθείται στενά προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συνδέεται με το εμβόλιο της Astrazeneca" κατέληξε ο κ. Λυδάκης.

Λίγο αργότερα εκδόθηκε ανακοίνωση για το περιστατικό από τη Διοιίκηση του Βενιζελείου η οποία αναφέρει τα εξής:

"Στην Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας νοσηλεύεται γυναίκα 44 ετών η οποία προσήλθε με άτυπα ενοχλήματα και εργαστηριακές διαταραχές πηκτικότητας και θρομβοπενίας.

Είχε εμβολιασθεί με την πρώτη δόση εμβολίου Astra Zeneca, πρό 7ημέρου από την εισαγωγή της.

Γίνεται διερεύνηση για υποκείμενα νοσήματα, καθώς και πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό.

Λαμβάνει θεραπεία σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα."

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση από Κρητικό: Βοηθήστε να βρεθεί ο οδηγός που με χτύπησε (φωτο)

Κρήτη: Συναγερμός για 23χρονο που ήπιε ποντικοφάρμακο