Κρήτη

Λασίθι

Αντίθετος με την εμποροπανήγυρη ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας

ιεράπετρα

Εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του εμπορικού κόσμου της Ιεράπετρας για την λειτουργία εμποροπανήγυρης σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, ο πρόεδρος και η γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας, κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης και κα. Νίκη Ξομπλαράκη αντίστοιχα, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Ιεράπετρα, κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη προκειμένου να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους. 

Σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία και των αντιδημάρχων, κ. Μανώλη Φραγκούλη και κ. Μάνου Λουτσέτη, εκφράστηκαν οι αντιρρήσεις του εμπορικού συλλόγου και οι ενδοιασμοί του για την πραγματοποίηση εμποροπανήγυρης με αφορμή τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα στην εμπορική κίνηση. 

Δεδομένων των πολλαπλών προβλημάτων που καλούνται πλέον να αντιμετωπίσουν οι εμπορικές επιχειρήσεις σε μια εποχή αστάθειας, φορολογικών επιβαρύνσεων και οικονομικής στενότητας, τόσο ο κ. Μπινιχάκης όσο και η κα. Ξομπλαράκη εκπροσωπώντας τα δεκάδες μέλη του συλλόγου στάθηκαν αντίθετοι στο ενδεχόμενο λειτουργίας εμποροπανήγυρης στα όρια του Δήμου Ιεράπετρας. 

Όπως χαρακτηριστικά ο κ. Μπινιχάκης ανέφερε «οι οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε είναι δραματικές για τους εμπόρους και  τους επαγγελματίες. Είναι γεγονός ότι τα πάγια έξοδα, η φορολογία και οι ασφαλιστικές εισφορές αυξάνονται συνεχώς τη στιγμή που ο τζίρος των καταστημάτων μας ολοταχώς μειώνεται. Εξαιτίας όλων αυτών των παραγόντων συνεχίζουμε να είμαστε κάθετα αντίθετοι με την λειτουργία της εμποροπανήγυρης όχι μόνο στην νέα θέση που αιτούνται, αλλά και σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας. Επ’ αυτού επισκεφτήκαμε τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους γνωστοποιώντας τους τα επιχειρήματα και τις ενστάσεις του εμπορικού κόσμου προκειμένου να τα λάβουν σοβαρά υπόψιν τους και να γνωμοδοτήσουν αναλόγως». 
 
Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος θα μεταφέρει τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου στις αρμόδιες επιτροπές του δήμου, προκειμένου να ληφθούν υπόψιν τα επιχειρήματα και οι θέσεις του εμπορικού κόσμου της Ιεράπετρας σε ένα σχετικό με την εμπορική δραστηριότητά τους θέμα.  

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Δεν φορούν μάσκα και το πληρώνουν ακριβά

μάσκα

Παρά την χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού εδώ και μήνες, τα πρόστιμα συνεχίζονται, καθώς η μάσκα φαίνεται ότι αποτελεί ..."αξεσουάρ" που δεν θέλουν να φορούν πλέον οι πολίτες.

Στην πλειοψηφία τους τα πρόστιμα βεβαιώνονται σε εργαζομένους διαφόρων επιχειρήσεων, και τα περισσότερα σε εργαζόμενους καταστημάτων υγεινομικού ενδιαφέροντος.

Στα Χανιά βεβαιώθηκαν 6 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε εργαζόμενους διαφόρων καταστημάτων.

Στο Ηράκλειο, 6 σε εργαζόμενους και 3 σε επιβάτες του ΚΤΕΛ.

Στο Ρέθυμνο 6 πρόστιμα σε εργαζόμενους και πελάτες και στο Λασίθι 1 πρόστιμο για μη χρήση μάσκας σε πελάτης σούπερ μάρκετ.

Επίσης στο Ηράκλειο δύο καφετέριες για βάλουν λουκέτο από 7 ημέρες και θα πληρώσουν πρόστιμο 2.000 ευρώ, γιατί φιλοξενούσαν ανεμβολίαστους πελάτες.

Συνολικά διενεργήθηκαν 2.285 έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ το τελευταίο 24ωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χουλιάρας για Αρκαλοχώρι: Οι σεισμοί θα συνεχιστούν για μήνες

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Έφτασαν οι πρώτες προκάτ αίθουσες στο Γυμνάσιο (φωτο)

Ηράκλειο: Αυτός είναι ο άτυχος παππούς που πνίγηκε για τα εγγόνια του

ESPA BANNER